Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witam!
Jako, że Sunrise Desktop jest już w wersji 0.1 Alpha - daję wam go na testowanie.
Na pewno nie ma skinu graficznego, ma tylko (na razie) wersję 32-bitową, można go zainstalować na maszynie wirtualnej (VirtualBox - prawdopodobnie VMware też pójdzie)
O wszystkich cechach Sunrise Desktop nie będę opowiadał, w skrócie jest to w pełni Open Source system z Debianem 7 (Wheezy) i Xfce4.8 na pokładzie
Są oczywiście na razie same aplikacje i ich rozszerzenia*
Moją prośbą do was jest:
- Znalezienie typowych bugów
- Znalezienie pluginów rozszerzających funkcjonalność aplikacji
- Jakaś taka wstępna ocena
- Propozycję
https://docs.google.com/file/d/0B4gOKmwVoOe0NzlTRVdSRXcxNW8/edit
Fervi
PS. Trudno, że zamula wam Google, ale musicie przeżyć :D
Ostatnio edytowany przez fervi (2013-01-19 20:09:57)
E tam. Ludzie to testują, piszą co myślą, za kilka miesięcy zaczynasz od nowa… i tak w kółko. Szkoda czasu. Sio!
[quote=ArnVaker]E tam. Ludzie to testują, piszą co myślą, za kilka miesięcy zaczynasz od nowa… i tak w kółko. Szkoda czasu. Sio![/quote]
Sunrise jest jak dobre wino - musi dojrzeć :D
Fervi
Uważaj tylko, żeby Ci ocet nie wyszedł. ;)
Oj tam, dobry ocet nie jest zły (jak na ocet oczywiście) :D, tylko do toastów się średnio nadaje.
Do sałatek się nadaje z tego co wiem :P
Fervi
[quote=fervi]Do sałatek się nadaje z tego co wiem :P
Fervi[/quote]
Nie każdy.
Jak jest podłej jakości to może nadawać się tylko jako środek czyszczący, tudzież do usuwania kamienia ;)
Ostatnio edytowany przez yossarian (2012-12-28 15:48:31)
Oj trudno będzie zindeksować wyszukiwarkom ten wątek:)
[quote=radziojedi]Oj trudno będzie zindeksować wyszukiwarkom ten wątek:)[/quote]
Oj tam, to na razie Alpha 0.1
Fervi
[quote=fervi](..)jest już w wersji 0.1 Alpha(...)[/quote]
[quote=fervi]Oj tam, to na razie Alpha 0.1[/quote]
:)
[quote=radziojedi][quote=fervi](..)jest już w wersji 0.1 Alpha(...)[/quote]
[quote=fervi]Oj tam, to na razie Alpha 0.1[/quote]
:)[/quote]
Dlatego napisałem, że wątek może być niezindeksowany
Fervi
Jak narazie to fajny ten Debian ;-D
Troubleshooting:
- nie do końca zareagował na polecenie [b]reboot[/b]
- na koncie użytkownika nazwijmy go "live" brakuje szkieletowej konfiguracji środowiska Xfce. Uruchamia się z pytaniem o stworzenie takowej.
A raczej starałem się zrobić takiego Debiana na sprawdzonych rozwiązaniach - ALSA zamiast PulseAudio, WICD zamiast NetworkManager.
I coś co mnie rozwaliło w ElementaryOS też chciałem wprowadzić
Jak ktoś używał EOS na dobrych maszynach (ale bez SSD to może się skapnął) - Ogólnie jest wrażenie, że po kliknięciu ikony, po sekundzie aplikacja jest już gotowa do pracy.
Na razie myślę o skórce Greybird, wbudowana w system, ładnie integruje się z Xfce4 (Notify, LightDM, Xfce4, XFWM4).
Fervi
Jeśli chcesz zrobić Debiana, to może idź drogą zapewnienia najpopularniejszych sterowników niewolnych i to o czym piszesz (alsa, wicd). Greybird fakt - dobrze się komponuje w Xfce. Przykład masz tutaj:
[url=http://postimage.org/image/f45e2k119/][img]http://s6.postimage.org/f45e2k119/skrin04.jpg[/img][/url]
ALSA zamiast PulseAudio[/quote]
Znasz jakiś system Linux, w którym PA działa bez Alsy?
Więc raczej "skonfigurowana Alsa, bez utrudniacza w typie Pulseaudio".
W demokracji każdy naród ma taką władzę, na jaką zasługuje ;)
Si vis pacem para bellum ;) | Pozdrawiam :)
fervi nie lepiej zając się DDTP, wiki, nauczyć np. GTK+ i napisać jakąś prostą przydatną aplikacje niż robić te własne dystrybucje?
[b]dominbik[/b]
+4096
[b]fervi[/b]
Nie wypuszczaj pseudo-forków Debiana, tylko dołącz do jakiegoś projektu.
Zostań np. opiekunem paczki - po [b][color=blue]nitku do kłębki[/color][/b][i][/i] :D
Jeśli będziesz robił dobrą robotę to na pewno zostaniesz zauważony, a nick [b]fervi[/b] będzie znany w całej Drodze Mlecznej.
;]
==========
OMG Wskoczył mi czwarty "wirek" :D Muszę to ogłosić na Hatebooku + słitfocia ...
Ostatnio edytowany przez marcin'82 (2012-12-29 15:16:26)
fervie? ;)
Żebym ja wiedział, jak napisać moduł xtables (działający), to netfilter dorobiłby się filtrowania OUTPUTU po programach, to na razie jedyna rzecz, której w nim brakuje.
I oczywiście, gdyby ktoś przeportował do kernela ZFS, niektórzy też chcieliby PF z OpenBSD.
A i w programach się conieco znajdzie, np [url=https://wiki.mozilla.org/NPAPI:Pepper]PPAPI[/url] do Firefoxa.
Do tego opieka nad umarłymi wtyczkami do FF, Optimize Google czy Custom Google Search.
Także, jak ktoś chce, robota czeka :D
Ostatnio edytowany przez Jacekalex (2013-01-02 01:17:03)
[quote=marcin'82]OMG Wskoczył mi czwarty "wirek" :D[/quote]
:D
[quote=ArnVaker][quote=marcin'82]OMG Wskoczył mi czwarty "wirek" :D[/quote]
:D[/quote]
Hehe - poczucie ironii jest bardzo ważne ;]
Robimy offtopic ;]
Ostatnio edytowany przez marcin'82 (2012-12-29 15:18:52)
[quote=marcin'82]Robimy offtopic ;][/quote]
A w tym wątku jest coś poza tym? ;)
W przypadku niektórych wątków nie pozostaje nic innego.
Time (s) | Query |
---|---|
0.00018 | SET CHARSET latin2 |
0.00009 | SET NAMES latin2 |
0.00110 | SELECT u.*, g.*, o.logged FROM punbb_users AS u INNER JOIN punbb_groups AS g ON u.group_id=g.g_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON o.ident='18.188.192.255' WHERE u.id=1 |
0.00063 | REPLACE INTO punbb_online (user_id, ident, logged) VALUES(1, '18.188.192.255', 1731274693) |
0.00043 | SELECT * FROM punbb_online WHERE logged<1731274393 |
0.00066 | DELETE FROM punbb_online WHERE ident='107.20.25.33' |
0.00070 | DELETE FROM punbb_online WHERE ident='18.117.254.236' |
0.00068 | DELETE FROM punbb_online WHERE ident='18.214.251.19' |
0.00069 | DELETE FROM punbb_online WHERE ident='18.232.36.1' |
0.00079 | DELETE FROM punbb_online WHERE ident='34.204.150.196' |
0.00076 | DELETE FROM punbb_online WHERE ident='35.174.253.85' |
0.00071 | DELETE FROM punbb_online WHERE ident='44.223.115.10' |
0.00067 | DELETE FROM punbb_online WHERE ident='52.204.253.129' |
0.00073 | SELECT topic_id FROM punbb_posts WHERE id=218732 |
0.00015 | SELECT id FROM punbb_posts WHERE topic_id=22583 ORDER BY posted |
0.00059 | SELECT t.subject, t.closed, t.num_replies, t.sticky, f.id AS forum_id, f.forum_name, f.moderators, fp.post_replies, 0 FROM punbb_topics AS t INNER JOIN punbb_forums AS f ON f.id=t.forum_id LEFT JOIN punbb_forum_perms AS fp ON (fp.forum_id=f.id AND fp.group_id=3) WHERE (fp.read_forum IS NULL OR fp.read_forum=1) AND t.id=22583 AND t.moved_to IS NULL |
0.00023 | SELECT search_for, replace_with FROM punbb_censoring |
0.00268 | SELECT u.email, u.title, u.url, u.location, u.use_avatar, u.signature, u.email_setting, u.num_posts, u.registered, u.admin_note, p.id, p.poster AS username, p.poster_id, p.poster_ip, p.poster_email, p.message, p.hide_smilies, p.posted, p.edited, p.edited_by, g.g_id, g.g_user_title, o.user_id AS is_online FROM punbb_posts AS p INNER JOIN punbb_users AS u ON u.id=p.poster_id INNER JOIN punbb_groups AS g ON g.g_id=u.group_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON (o.user_id=u.id AND o.user_id!=1 AND o.idle=0) WHERE p.topic_id=22583 ORDER BY p.id LIMIT 0,25 |
0.00077 | UPDATE punbb_topics SET num_views=num_views+1 WHERE id=22583 |
Total query time: 0.01324 s |