Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
uch. jest w pół do trzeciej w nocy, a ja jeszcze siedzę przed kompem. właśnie skończyłem robić 'wspaniały' projekt alarmu samochodowego na cyfrówę. ufff...
żeby się od tego oderwać odpalam sobie stronę DUG. tak patrzę, patrzę, no i przyszła mi do łba taka myśl: większość zakładek ma jakieś takie małe kolorowe ikonki, a DUG nie: jest tylko [i]tabula rasa[/i]. może tak urządzić konkurs na najładniejszą ikonę z literką 'G'?
PS: Rumi się ucieszy. zróbcie to dla chłopaka - a co, niech ma. ;>
Ja sie całe życie ciesze (taki typ:/) a bardziej od literki G preferuje W z cyklu MS, apropo co z tym win 98 kiedy ma być free bom siem napalił :) wreszcie miał bym legalne oprogramowanie :D
win 98 kiedy ma być free bom siem napalił[/quote]'free as in [i]free speech[/i]' to może szicior będzie w innej galaktyce. Rumi, chłopie, bajki ci się popier...iły.
literka 'G' (jak 'punkt G') wydaje się dużo bardziej adekwatna ;) w każdym razie stron z logo debiana jest już całe multum i fajnie by było zrobić coś, hm, bardziej oryginalnego. może jutro znajdę chwilę czasu to coś wykombinuję. czy administrator DUG-a jest tym zainteresowany?
linux regd. user #248790
no i wysłałem wczoraj wepsterowi moją genialną propozycję, a ten nawet mi nie odpowie: 'pocałuj mnie w dupę, synq'. ehh, tak to jest z tymi adminami.
no i wysłałem wczoraj wepsterowi moją genialną propozycję, może się facet ruszy ;) hej hej, może leśny dziadek bedzie miał ikonę w zakładkach... %}
Rychu chłopak młody jest uczy sie daj mu spokój, jak wysłałeś to dostanie.
To czego nam nie pokażesz co??? wklej to gdzieś tu, poszydzimy :)
No jestem ciekawa jak to logo wyglada aczkowliek obecne logo DUG'a jest dosc ciekawe ewentuakie do lekkiej przerobki by sie nadawalo ale obejzymy twoj projekt i ocenimy.....
Ale Rychu chyba nie chcial zmieniac loga. Mam taka nadzieje bo sie ostatnio troche nameczylem zeby je do postaci wektorowej doprowadzic...
ale przecież nie logo, ludzie, tylko tą taką małą badziewiastą ikonę 16x16 która pojawia się w pasku adresu przeglądarki i którą sobie można przeciągnąć w firefoksie do zakładek.
zapodałbym ją tutaj, ale jak to zrobić?
Rychu odpalasz ten llink => http://www.imageshack.us/ a potem wklejasz tu. To taki skrutowy opis :)
Rychu odpalasz ten llink => http://www.imageshack.us/ a potem wklejasz tu. To taki skrutowy opis :)[/quote]fajne! a oto co popełniłem:
[img]http://img176.exs.cx/img176/1764/dug1hu.png[/img]
drętwe, no nie? ale na początek może być.
linux regd. user #248790
niezłe, tylko dlaczego akurat "G"
no przecież nie 'W' ;)
nie no miałem co innego na myśli
ogólnie głosuje za
no w sumie to chodziło mi o 'G' jak 'Gang'. jakoś tak mi się to forum kojarzy...
czeba było R jak Rumi ... <hahaha>
Time (s) | Query |
---|---|
0.00009 | SET CHARSET latin2 |
0.00004 | SET NAMES latin2 |
0.00113 | SELECT u.*, g.*, o.logged FROM punbb_users AS u INNER JOIN punbb_groups AS g ON u.group_id=g.g_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON o.ident='3.144.106.207' WHERE u.id=1 |
0.00096 | REPLACE INTO punbb_online (user_id, ident, logged) VALUES(1, '3.144.106.207', 1732229474) |
0.00058 | SELECT * FROM punbb_online WHERE logged<1732229174 |
0.00088 | SELECT topic_id FROM punbb_posts WHERE id=2208 |
0.00005 | SELECT id FROM punbb_posts WHERE topic_id=323 ORDER BY posted |
0.00071 | SELECT t.subject, t.closed, t.num_replies, t.sticky, f.id AS forum_id, f.forum_name, f.moderators, fp.post_replies, 0 FROM punbb_topics AS t INNER JOIN punbb_forums AS f ON f.id=t.forum_id LEFT JOIN punbb_forum_perms AS fp ON (fp.forum_id=f.id AND fp.group_id=3) WHERE (fp.read_forum IS NULL OR fp.read_forum=1) AND t.id=323 AND t.moved_to IS NULL |
0.00006 | SELECT search_for, replace_with FROM punbb_censoring |
0.00115 | SELECT u.email, u.title, u.url, u.location, u.use_avatar, u.signature, u.email_setting, u.num_posts, u.registered, u.admin_note, p.id, p.poster AS username, p.poster_id, p.poster_ip, p.poster_email, p.message, p.hide_smilies, p.posted, p.edited, p.edited_by, g.g_id, g.g_user_title, o.user_id AS is_online FROM punbb_posts AS p INNER JOIN punbb_users AS u ON u.id=p.poster_id INNER JOIN punbb_groups AS g ON g.g_id=u.group_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON (o.user_id=u.id AND o.user_id!=1 AND o.idle=0) WHERE p.topic_id=323 ORDER BY p.id LIMIT 0,25 |
0.00095 | UPDATE punbb_topics SET num_views=num_views+1 WHERE id=323 |
Total query time: 0.0066 s |