Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Odszkodowanie to nie renta. Nawet jeśli dostaniesz dajmy na to 10.000 PLN to po roku już ich nie będziesz miał. I co dalej? Żebractwo? Samobój?
@davidoski nie do końca właśnie większość ludzi wolą od razu kasę, a możesz też starać się o dożywotnią rentę ale jak masz dostawać powiedzmy 800 zł a na raz 10 000 zł to ta druga opcja ładniej wygląda no ale tak jak piszesz po roku się zbilansuje.
Z tą rentą po wypadku to też nie jest tak prosto. Ponieważ każdy kierowca jest obowiązkowo ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej, więc odszkodowania / renty wypłacają ubezpieczyciele. A oni zatrudniają takich prawników, aby tylko grosza nie wypłacić.
Ot, po ostatnich powodziach - nie tylko w moim regionie. Mimo że ludzie chałupy mieli ubezpieczone m.in. od powodzi i zalania to do dziś grosza odszkodowania nie dostali.
Ot, po ostatnich powodziach - nie tylko w moim regionie. Mimo że ludzie chałupy mieli ubezpieczone m.in. od powodzi i zalania to do dziś grosza odszkodowania nie dostali.[/quote]
Stara prawda, tyle masz praw, ile zębów i pazurów.
Ja z różnymi problematycznymi firmami mam złoty sposób:
telefon lub mail do szefa (dyrektora):
Robię o was stronę, będzie na pewnym amerykańskim hostingu, opiszę na niej, jak traktujecie klientów (pracowników? kontrahentów), mogę przy okazji dorzucić linka na waszą stronę?
Sposób lepszy, niż Sąd Cywilny, choć oczywiście działa z mniejszymi firmami, z PZU i podobnymi molochami nie warto próbować, ani nic u nich nigdy kupować.Ostatnio edytowany przez Jacekalex (2013-01-19 06:28:21)
W demokracji każdy naród ma taką władzę, na jaką zasługuje ;)
Si vis pacem para bellum ;) | Pozdrawiam :)
[quote=davidoski]Teoretycznie rezygnacja z ZUS-u się opłaca. Jest tylko jeden przypadek, kiedy się nie opłaca.
Wypadek.
Z czego będziesz wtedy żył, kiedy renty nie dostaniesz?[/quote]
Wypadek wypadkiem, ale nie można żyć pod presją prawdopodobieństwa, że będzie się miało wypadek, że coś się nie uda, etc. Ludzkość by niewiele osiągnęła, gdyby ludzie nie podejmowali ryzyka. Oczywiście system nadopiekuńczy nas przyzwyczaił do myśli o zabezpieczaniu, mamy myśleć, że jak nie będziemy ubezpieczeni to się nam życie zawali, mamy się bać i potulnie płacić haracz dla państwa i głosować na tych, którzy na tym haraczu kręcą lody. Ubezpiecz się, ubezpiecz się, ubezpiecz się - wszędzie tylko namawiają aby płacić składki. Każdy rozsądny wie, że lepiej samemu odkładać na czarną godzinę - inwestować, lokować, po prostu oszczędzać.
Pewne ryzyko zawsze istnieje, ale tak jest nasz świat skonstruowany i żaden system opiekuńczy temu nie zaradzi.
[url=http://www.rmf24.pl/ekonomia/news-dziura-w-zus-ie-bedzie-znacznie-wieksza-niz-zakladano,nId,769705]Kolejne potwierdzenie tezy[/url], że na nasze pokolenie nie ma co liczyć na zus. Dlaczego nikt nie powie otwarcie, że nasze pieniądze idą na stracenie?
Miałem właśnie podlinkować to :)
Prawda jest taka, że już teraz płacący składki spłacają emerytury wydawane kilka lat wstecz, zamiast zarabiać na własną emeryturę.
[url=http://www.blog.gwiazdowski.pl/]Gwiazdowski[/url] [url=http://www.rmf24.pl/ekonomia/news-gwiazdowski-system-emerytalny-sie-zawali-rzad-nas-oklamal-li,nId,769854]nie pozostawia krzty złudzenia - system zusowski runie.[/url] Umiesz liczyć - licz na siebie.
Dostałem od znajomego coś takiego na maila:
Ktoś to jednak liczy....
Rządowe statystyki mówią, że średnia pensja w Polsce to ok. 3600 zł.
To znaczy, że średnie składki emerytalne to 703,08 zł miesięcznie - procent
Składki emerytalnej do ZUS jest stały, określony ustawowo. Liczba pracujących na koniec II kw. 2011 to 16.163 mln. Możecie te
Dane sami zweryfikować przeglądając oficjalne strony rządowe, sięgając do
oficjalnych statystyk GUS.
Ale co z Tego wynika??
BARDZO WIELE, a właściwie BARDZO DUŻO. Dużo czego?? PIENIĘDZY, oczywiście.
Pomnóżcie urzędową i oficjalną liczbę zatrudnionych i oficjalną i bardzo urzędową średnią składkę emerytalną do ZUS. Powinno Wam
wyjść miesięcznie 11.375.519.400 zł, czyli ponad jedenaście miliardów trzysta siedemdziesiąt pięć milionów. To gigantyczne
pieniądze, a jest to Tylko składka emerytalna. Bawmy się dalej: pomnóżcie to razy 12 miesięcy, a wyjdzie na to, że w skali roku
jest to 136.506.232.800 zł. Kończą się Wam okienka w kalkulatorze? Mnie też. Zatem powiem, że jest to słownie ponad 136
miliardów 506 milionów zł w roku.
Mamy w Polsce około 5 mln emerytów, dokładnie - w marcu 2011 – było ich 4,979 mln. To znowu wg oficjalnych, rządowych i
jedynie słusznych i poprawnych statystyk.
Rencistów nie liczę, Bo już na pewno nie zmieszczą mi się w kalkulatorze, a poza tym - na nich jest OSOBNA składka!!!.
Wychodzi mi zatem na to, że rocznie jest to średnio 27.301 zł na emeryta, czyli miesięczna emerytura średnio powinna wynosić
2.275,00 zł.
Tymczasem średnia emerytura - znowu wg rządowych, oficjalnych i jedynie słusznych i poprawnych statystyk wynosiła w tymże marcu
2011 zaledwie 1721,00 zł. Czyli o 554 mniej niż wynika ze składek
wyliczonych na podstawie danych statystycznych rządu RP, GUS, ZUS, KRUS i każdy inny SRUS.
Jak policzycie dalej, to wyjdzie Wam NADWYŻKA rzędu 32% w stosunku do wydatków na Emerytury (czyli średnio ZUS jest na plusie
około 2,5 miliarda zł miesięcznie, czyli 30 miliardów Rocznie!!!).
Tymczasem, rząd ubolewa, że budżet dopłaca ponoć do emerytur dziesiątkimiliardów rocznie. Jesteście zdumieni?? To przeliczcie
jeszcze raz. Też liczyłem, bo nie wierzyłem. Wniosek jest taki: ktoś z trójki: GUS, ZUS, Rząd RP łże. ŁŻE W BEZCZELNY SPOSÓB.
Gorzej: dopuszczam możliwość, że łże więcej niż jeden, a nawet że łżą
Wszystkie wymienione instytucje.
Ale jest też PYTANIE: co dzieje się z nadwyżką??? I takie są wnioski wynikające z oficjalnych danych statystycznych. Chyba, że
Rostowski przesłał sfałszowane dane do GUS, wszak to, używając eufemizmu, mistrz kreatywnej księgowości. Załóżmy jednak, że dane
oficjalne są prawdziwe, a więc wnioski zeń wynikające także. Proszę sobie wyobrazić, jaka gigantyczna nadwyżka powstanie przy
wydłużeniu czasu pracy potrzebnego do osiągnięcia wieku emerytalnego. Oczywiście, pracy tej i tak nie ma, a bezrobocie zamiast
maleć wciąż rośnie, co również potwierdzają dane oficjalne. Na co ma pójść taka nadwyżka?? Na zrzutkę na Greków?? Włochów?? By
żyło im się jeszcze lepiej??
Gdzie jest kasa ???
Dodam, że post został usunięty po 20 minutach od chwili pojawienia się[/quote]
Bardzo zabarwiony emocjonalnie (wręcz fanatyczny) tekst, który jednak potwierdza poniekąd sytuację Polski.
Daj człowiekowi rybę, nakarmisz go na jeden dzień. Naucz go łowić, a nakarmisz go na całe życie.
Totalna bzdura.
Ta średnia tak ładnie wygląda bo zawyżają ją różni [s]złodzieje[/s] "prezesi", którzy zaś płacą groszowe składki emerytalne.
ZUS utrzymują szaraczki, który (jeśli dożywają) dostają gówniane emerytury. A śmietankę zawsze spijają wybrani.
Ograniczenie podstawy wymiaru składek
Kwota rocznego ograniczenia podstawy wymiaru składek na ubezpieczenia emerytalne i rentowe w 2013 r. - 111 390 zł.[/quote]
http://www.zus.pl/default.asp?id=35
Warto przeczytać całość.
By żyło się lepiej ;)Ostatnio edytowany przez yossarian (2013-01-19 02:14:16)
Pierwsze kłamstwo ze średnią polega na tym, że podają średnią pensję brutto, w której jest nie tylko podatek, ale także ZUS, (składka emerytalna, rentowa, wypadkowa), NFZ i fundusz pracy.
Niech sobie ktoś zobaczy, ile z tego zostaje netto. :D
W dodatku ta średnia obejmuje zatrudnionych na umowę o pracę,
czyli w w większości sektor publiczny, olbrzymie firmy o wiodącej lub nawet dominującej pozycji rynkowej, czasem monopolistów,
i firmy państwowe, które co jakiś czas przeżywają na kroplówce w postaci rozmaitych umorzeń.
W tych statystykach nie widać ani 2 mln samozatrudnionych, ani następnych kilku milionów ludzi, którzy robią na umowach śmieciowych, czy ukrytych w rolnictwie.
Najlepszy dowód, że jak prawie dwa miliny Ludzi wyjechało za granicę, to praktycznie nie zmieniło liczby pracowników etatowych w kraju.
W Chinach, kilka milionów w te, czy w tamte - o nie problem, ale Polska to nie Chiny. :D
W statystyce pod hasłem średnia pensja nie widać około 6-10 milionów ludzi w wieku produkcyjnym, o których panujący wolą nie pamiętać.
Ale jak mawiał pewien klasyk:
"Są małe kłamstwa, duże kłamstwa i statystyki".
Moi drodzy - dzięki za info, ja oczywiście zdaję sobie doskonale sprawę że na 99% ZUS pier*****e za kilkanaście lat - chyba że nasze osły wezmą się do roboty i wprowadzą odpowiednie reformy - w co ja jednak nie wierzę :(
Ale obawiam się że jak do tego dojdzie to będziemy mieli sytuację jak 10 lat temu w Argentynie - czyli oszczędności na kontach też niestety wyparują w dużej mierze :/
-----
Z tą składką rentową to coś chyba ktoś mąci według tego:
http://www.regiopraca.pl/portal/porady/zus/rozpoczynasz-wlasny-biznes-skorzystaj-z-niskiego-zus-u
Składka jest normalnie opłacana (fakt że niska), cytując:
Właściciel firmy rozpoczynający działalność od kwietnia 2012 roku co miesiąc będzie musiał przekazywać do ZUS 143,56 zł. Na tę kwotę składa się:
87,84 zł (tj. 19,52 proc.) na ubezpieczenie emerytalne,
[b]36 zł (tj. 8 proc.) na ubezpieczenie rentowe[/b],
11,03 zł (tj. 2,45 proc.) na ubezpieczenie chorobowe,
8,69 zł (tj. 1,93 proc.) na ubezpieczenie wypadkowe.[/quote]
Więc chyba ktoś coś pomylił albo w źródle pomylili. Prośba o wyjasnienie.
Druga sprawa - czy ktoś mógłby mi łopatologicznie wyjaśnić - lub dać link do jakiegoś artykułu który wyjaśnia, kwestię - wrzucania "czegoś w koszta"? Jak to działa?
Np zakładając że musiałbym dziennie dojeżdżać 100 Km do firmy w jedną stronę autem (a jest to realne od wiosny) to czy mogę koszta paliwa jakoś pod to podciągnąć i jak wyliczyć ile na tym zaoszczędzę?
Te kwoty są skopiowane ze strony ZUS-u, więc raczej się nie pomylili ;)
Właściciel firmy [b]rozpoczynający działalność[/b] od kwietnia 2012 roku co miesiąc będzie musiał przekazywać do ZUS[/quote]
Pierwsza działka jest zawsze za darmo. Albo przynajmniej pół darmo. Jak już tę działalność na poważnie rozpocznie (rok?), to się [i]promocja[/i] skończy i będzie płacił pełną składkę.
Błogosławieni, którzy czynią FAQ.
[url=http://www.opencaching.pl]opencaching[/url] :: [url=http://dug.net.pl/sources.list]debian sources.list[/url] :: [url=http://www.linuxportal.pl/blogi/azhag/wpisy]coś jakby blog[/url] :: [url=http://dug.net.pl/]polski portal debiana[/url] :: linux user #403712
A zdrowotnego nie chcą?
Moi drodzy muszę trochę odgrzebać temat - do jutra mam dać znać czy chcę przejść "na firmę" czy też zostać na obecnej umowie. Za diabła nie umiem sobie policzyć czy to się opłaca :/
1. Czy ktoś mógłby mi wyjaśnić, ile dokładnie będę musiał opłacić ZUS'u (Wiem że coś wzrosło w 2013) przez pierwsze dwa lata, zakładając że odliczę sobie max składki zdrowotnej od podatku?
2. Co mi daje opłacanie "dobrowolnej" składki chorobowej? Co się zmienia kiedy z niej rezygnuję?
3. Czy ktoś zna jakiś kalkulator online którym można by policzyć ile z wystawionej fakturki zostaje takiej "firmie" na rączkę? Szukam szukam i znaleźć nie mogę :/
4. Czy ktoś się orientuje czy nadal trzeba łazić do urzędu w celu weryfikacji że "ja to ja", czy też zniesiono ten bezsens?
Z góry dzięki za info.
AD1. składka zdrowotna to: [url=http://www.zus.pl/default.asp?id=35]261,73 zł[/url] (z tego możesz odliczyć od podatku: [url=http://www.pit.pl/odliczenia_skladek_zus_291.php]225,38 zł[/url])
AD2. daje Ci że ZUS płaci Ci odpowiednio jakieś tam grosze za to jak jesteś na zwolnieniu lekarskim, jak tego nie opłacasz nie masz płatnych zwolnień lekarskich jak jesteś chory (nie myl z opieką nad "kimś")
AD3. od kwoty netto odprowadzasz 18% a reszta zostaje Ci na czysto, jak robisz sobie "koszta" to odpowiednio z tych 18% cośtam Ci się urwie
AD4. zapytam jak moja Wife: "w jakim celu?"
@Graffi:
AD1:
A co ze społeczną? Jedni piszą że wzrosła do ~153 zł inni jak Forbes na tej stronie:
http://www.forbes.pl/skladki-zus-na-2013-rok,artykuly,137370,1,1.html
podają w tabeli:
Minimalne miesięczne składki na ubezpieczenia społeczne przedsiębiorców (ZUS zwykły) oraz składka zdrowotna Rodzaj ubezpieczenia Składki w 2012 r. (podstawa wymiaru składek na ubezpieczenia społeczne 115,60 zł) Składki w 2013 r. (podstawa wymiaru składek na ubezpieczenia społeczne 227,80 zł )
To mam rozumieć że obecnie koszta społecznego wzrosły ze ~133 do 228 miesięcznie czy ktoś się pierdyknął? Taki wzrost to dosyć szok... :/
AD2:
Dzięki za info. Rozumiem że to w przypadku choroby powyżej iluś tam dni czy zawsze jak mam L4 ?
AD3:
To zakładając fakturę na 4500zł (czyli 5535 z Vat'em) to ile z tego zostanie na rączkę po odliczeniu wszystkich podatków, zakładając że zdrowotnym będziesz zawsze redukować te 18%/19% dochodowego)? Ja to liczyłem jakoś tak, nie wiem czy dobrze:
4500-(4500*0.19+(261.73-(261.73*7.5/9)+153.12) (tutaj zakładam optymistycznie że to na stronie Forbes'a nie jest prawdą) = 3448.25 zł
Czy powyższe jest poprawne?
AD1.
aaa przepraszam, ja pracuję na kwotę > od minimum dlatego zapomniałem o składkach społecznych - masz rację, to też musisz policzyć, powiem Ci że mnie ta kwota ominęła przez czas prowadzenia działalności gospodarczej więc nie wiem tutaj, możliwe że tak wzrosło :(
AD2.
zawsze jak ma L4 bo nie opłacasz tego ubezpieczenia bo jest dobrowolne
AD3.
ojej... ale żeś skonstruował wzór ;)
może tak, wystawiasz FV płatną (Ty płacisz 19% podatku a nie 18%?): 5535,-- PLN
co daje Ci 4500 netto
od tej kwoty liczysz podatek dochodowy i wychodzi Ci: 810,-- PLN
(od tej kwoty odliczasz składkę zdrowotną w ilości: 225,38 PLN więc zostaje Ci podatku do zapłacenia: 584,62 PLN)
więc jest zarobione: 3 915,38 PLN
od tej kwoty (no w sumie tak) odliczasz jeszcze kwotę ubezpieczenia społecznego które podałeś i zostaje: 3 687,58 PLN
co do twojego karkołomnego wzoru (brakuje Ci tam gdzieś nawiasu zamykającego) to:
261.73-(261.73*7.5/9)+153.12
po prostu chciałeś napisać:
225.38-153.12
co to za kwota 153.12? jak już to tam odejmujesz różnicę pomiędzy odliczaną kwotą ze składki zdrowotnej oraz składkami społecznymi które po prostu odprowadzasz
@Graffi:
Jeszcze raz dzięki za wyjaśnienia.
AD1.
Cholera, ale pochrzaniłem :P u mnie nagłówek tabeli z której to skopiowałem przenosił pierwsza cyfrę nad resztę (też ktoś fajnie to sformatował ;] ) kwoty które podałem to końcówki podstawy wymiaru składek. Na dole artykułu jest jak byk:
[...]Tym samym preferencyjne składki na ubezpieczenia społeczne wzrosną ze [b]143,56 zł [/b]do [b]153,12 zł[/b] miesięcznie (z dobrowolną składką chorobową i bez Funduszu Pracy, którego nie trzeba płacić w przypadku preferencyjnego ZUS).[...][/quote]
Tak więc nie jest tak źle (no... przez dwa pierwsze lata rzecz jasna)
AD2.
Aha to dobrze wiedzieć, dzięki.
AD3.
Na razie nie wiem czy (o ile w ogóle) będzie to podatek 18% czy 19% ale w sumie racja chyba prędzej będzie to 18%. Te 153.12 zł to druga wersja kwoty ubezpieczenia społecznego - przyjąłem optymistycznie że do takiego poziomu wzrosło... no i wygląda na to że dobrze trafiłem ;] wzór chyba w końcu powinien wyglądać tak:
4500-(4500*0.18-(261.73*7.5/9)+153.12) = 3754.98
Gdzie:
4500 - baza minus ((podatek dochodowy od którego odliczam maksymalną kwotę zdrowotnego) + koszt społecznego).
Pozostaje pytanie czy niczego nie pominąłem?
Jeszcze odnośnie AD4:
Kumpel z którym pracuję, musiał udać się do urzędu żeby go zobaczyli, pokazać dowód i... w sumie tyle - pytanie czy cały czas ten kretyński obowiązek został czy poszli po rozum do głowy ;]
ok. to wzór ok. tyle że to 153,12 mi było całkiem "z dupy" czytając kwoty które podałeś :D
AD4:
pytanie mojej Wife: "jaki jest tego cel - tej wizyty?" (Ona mnie o wszystko co jest odjechane po mojemu tak pyta :P )
a tak do rzeczy to po co szedł do urzędu? (no dosłownie w jakim celu?) to urzędu skarbowego? do ZUS? do urzędu pracy? do urzędu gminy / miasta / dzielnicy? do jakiego urzędu i po co?
Dokładnie nie wiem do którego urzędu, ale chodziło o to żeby pokazał dowód i potwierdził że to on zakłada firmę. I niby tylko o to chodziło - wszystko przez net a potem wezwanie do urzędu. I właśnie pytanie czy coś się tutaj zmieniło.
@HUK Ja Ci zadam jedno pytanie, sam czy masz rodzinę lub planujesz. Jeśli sam jesteś to rób co chcesz sprawdzisz sobie co i jak w trawie piszczy. Moim zdaniem i doświadczeniem znajomych z Wawy to się nie opyla. Nic nie zarobisz , i nic nie dostaniesz bo przecież masz swoją firmę. Polska to nie kraj dla własnej działalności. Nikt z moich znajomych nie jest z tego zadowolony. Jeśli masz rodzinę to zapomnij o czymś takim, NIE ZAKŁADAJ SWOJEJ DZIAŁALNOŚCI !!!
Nie masz nic dla dziecka, państwowych żłobków i przedszkoli, opieki zdrowotnej no chyba że rozwiedziesz się z żoną. Wszyscy cię uwalą bo masz swoją firmę i zarabiasz kokosy. W wawie jest takie podejście. Ludzie płaczą bo muszą dzieciaki wysyłać do prywatnych żłobków i przedszkoli nigdzie ich nie chcą. Prywatna opieka to ok 1200zł do 1800zł miesięcznie za dzieciaka. Stary NIE POPEŁNIAJ TEGO BŁĘDU. Chyba, że masz dryg i rozkręcisz firmę tak że ho ho :)
Ale nie tylko kasa się liczy, co Ci da 500zł miesięcznie więcej, jak tfu tfu połamiesz się i trafisz do Państwowego szpitala, tak Ci pojadą z cenami że to co zarobiłeś to dołożysz i jeszcze kredyt zaciągniesz. Nie martw się gość który tak Was chce zatrudniać jest cwany dla niego to lepiej bo już coś ma i będzie miał więcej. Myśl licz i rozpatruj za i przeciw. Można się fajnie utopić w Polskim państwie i z przepisami :))) Żaden bank nie da Ci kredytu, na mieszkanie, auto ugotujesz się jak ziemniaczek.
Ot i tyle moich obserwacji. Powodzenia nad myśleniem.
Ostatnio edytowany przez redelek (2013-02-06 09:38:19)
@redelek:
Nie mam i nie planuję rodziny (min. ze względu na zarobki właśnie ;] ), z kredytem słyszałem - ale tak szczerze dziwią mnie ludzie którzy biorą na krechę np "niezbędny" TV, albo nowe auto a potem spłacają przez 5 lat ze strachem bo jak praca pójdzie to wiadomo. Wiem że są sytuacje w życiu gdzie jest się zmuszonym do kredytu ale o dziwo to jest u nas rzadkość, większość bierze na krechę prezenty i "niezbędny" sprzęt, ja jak nie mam kasy nie kupuję i tego zmieniać nie zamierzam.
Co do opieki zdrowotnej - o czym mówisz? Przecież mając firmę normalnie opłacasz sobie składkę zdrowotną więc jesteś chyba w tej samej sytuacji co pracujący na etacie... jak się mylę niech mnie ktoś poprawi.
Oczywiście, że masz prawo do państwowej opieki zdrowotnej. Po to właśnie płacisz składkę w wysokości 9% podstawy wymiaru (odliczając maksymalnie 7,75%).
Nie zakładać własnej działalności? Rozumiem, że w naszym pięknym kraju biurokracja jest MAKABRYCZNIE rozrośnięta i faktycznie są duże utrudnienia, ale AŻ tak tragicznie nie jest.
Dokładnie nie wiem do którego urzędu, ale chodziło o to żeby pokazał dowód i potwierdził że to on zakłada firmę. I niby tylko o to chodziło - wszystko przez net a potem wezwanie do urzędu. I właśnie pytanie czy coś się tutaj zmieniło.[/quote]
Większość rzeczy robisz przez internet dziś, niemniej licz się z tym, że po urzędach i tak się nachodzisz.Ostatnio edytowany przez krasnij (2013-02-06 10:53:15)
Pozdrawiam i życzę sukcesów :)
[url=https://pgp.mit.edu/pks/lookup?op=get&search=0xA0C69B3CD46838AF]Mój Public Key[/url]
[url=http://www.keros-it.com]Serwis komputerowy i elektroniczny - Świdwin[/url]
The truth is out there
Time (s) | Query |
---|---|
0.00013 | SET CHARSET latin2 |
0.00003 | SET NAMES latin2 |
0.00104 | SELECT u.*, g.*, o.logged FROM punbb_users AS u INNER JOIN punbb_groups AS g ON u.group_id=g.g_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON o.ident='3.145.78.117' WHERE u.id=1 |
0.00070 | REPLACE INTO punbb_online (user_id, ident, logged) VALUES(1, '3.145.78.117', 1732467017) |
0.00054 | SELECT * FROM punbb_online WHERE logged<1732466717 |
0.00050 | SELECT topic_id FROM punbb_posts WHERE id=221711 |
0.00006 | SELECT id FROM punbb_posts WHERE topic_id=22700 ORDER BY posted |
0.00083 | SELECT t.subject, t.closed, t.num_replies, t.sticky, f.id AS forum_id, f.forum_name, f.moderators, fp.post_replies, 0 FROM punbb_topics AS t INNER JOIN punbb_forums AS f ON f.id=t.forum_id LEFT JOIN punbb_forum_perms AS fp ON (fp.forum_id=f.id AND fp.group_id=3) WHERE (fp.read_forum IS NULL OR fp.read_forum=1) AND t.id=22700 AND t.moved_to IS NULL |
0.00005 | SELECT search_for, replace_with FROM punbb_censoring |
0.00162 | SELECT u.email, u.title, u.url, u.location, u.use_avatar, u.signature, u.email_setting, u.num_posts, u.registered, u.admin_note, p.id, p.poster AS username, p.poster_id, p.poster_ip, p.poster_email, p.message, p.hide_smilies, p.posted, p.edited, p.edited_by, g.g_id, g.g_user_title, o.user_id AS is_online FROM punbb_posts AS p INNER JOIN punbb_users AS u ON u.id=p.poster_id INNER JOIN punbb_groups AS g ON g.g_id=u.group_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON (o.user_id=u.id AND o.user_id!=1 AND o.idle=0) WHERE p.topic_id=22700 ORDER BY p.id LIMIT 25,25 |
0.00087 | UPDATE punbb_topics SET num_views=num_views+1 WHERE id=22700 |
Total query time: 0.00637 s |