Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
hej :)
mam serwer domowy gdzie stoją różne usługi, m.in. jest też serwerem dla terminala który się bootoje z niego, wszystko ładnie i pięknie, potrzebowałem się wchrootać w ten system drugi, zamontowałem pięknie jeszcze tam /proc i /dev i zrobiłem "chroot", wszystko ok. potem podmieniłem katalogi w konfiguracji dhcp system się uruchomił (ten przez PXE) z innego katalogu z serwera, wszystko śmiga, no więc chciałem skasować stary katalog z systemem i nieopacznie zamontowany przez "-o bind" katalog /dev z lokalnie działającego systemu był podmontowany i "dziwnym" trafem go skasowałem :( teraz jak go odbudować z automatu? pojedyncze rzeczy już odbudowałem, /dev/null ; karta graficzna, itp... zrestartowałem "udev" - mam wrażenie że też coś odbudował sam, resztę na chama skopiowałem z laptopa swojego i... i pare rzeczy nie działa (nie dziwota w sumie :P ) na pewno muszę jakoś z automatu odbudować katalogi z ID dysków, kartę muzyczną (bo alsa nie chce wstać i nie wiem dlaczego i jak jej pomóc) tak więc jak ktoś wykazał się tak wielkim sieroctwem jak ja i wie jak pomóc będę bardzo wdzięczny :)
komp na szczęście jest podłączony pod UPS więc póki nie padnie będzie działał, szkoda tyko że XBMC zamilkł :(
Ostatnio edytowany przez Graffi (2013-04-19 22:02:02)
/dev który zazwyczaj widzisz to udev (jest jeszcze /dev z initrd, z devtmpfs oraz statyczny), jego zawartość generowana jest dynamicznie przy starcie systemu. Restart powinien wystarczyć.
a identyfikatory dysków? /dev/sda1 itd...?
bo kiepsko jakby się okazało że raptem dysk wymontuję i się on nie pojawi więc nie będzie co montować - teraz np. wszystko działa ale plików /dev/sda* nie ma w /dev
Wszystko, te dane nawet nie są zapisywane na dysku.
Time (s) | Query |
---|---|
0.00011 | SET CHARSET latin2 |
0.00004 | SET NAMES latin2 |
0.00097 | SELECT u.*, g.*, o.logged FROM punbb_users AS u INNER JOIN punbb_groups AS g ON u.group_id=g.g_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON o.ident='3.141.47.163' WHERE u.id=1 |
0.00086 | UPDATE punbb_online SET logged=1732628676 WHERE ident='3.141.47.163' |
0.00039 | SELECT * FROM punbb_online WHERE logged<1732628376 |
0.00064 | DELETE FROM punbb_online WHERE ident='3.23.92.64' |
0.00080 | SELECT topic_id FROM punbb_posts WHERE id=230414 |
0.00054 | SELECT id FROM punbb_posts WHERE topic_id=23364 ORDER BY posted |
0.00063 | SELECT t.subject, t.closed, t.num_replies, t.sticky, f.id AS forum_id, f.forum_name, f.moderators, fp.post_replies, 0 FROM punbb_topics AS t INNER JOIN punbb_forums AS f ON f.id=t.forum_id LEFT JOIN punbb_forum_perms AS fp ON (fp.forum_id=f.id AND fp.group_id=3) WHERE (fp.read_forum IS NULL OR fp.read_forum=1) AND t.id=23364 AND t.moved_to IS NULL |
0.00004 | SELECT search_for, replace_with FROM punbb_censoring |
0.00066 | SELECT u.email, u.title, u.url, u.location, u.use_avatar, u.signature, u.email_setting, u.num_posts, u.registered, u.admin_note, p.id, p.poster AS username, p.poster_id, p.poster_ip, p.poster_email, p.message, p.hide_smilies, p.posted, p.edited, p.edited_by, g.g_id, g.g_user_title, o.user_id AS is_online FROM punbb_posts AS p INNER JOIN punbb_users AS u ON u.id=p.poster_id INNER JOIN punbb_groups AS g ON g.g_id=u.group_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON (o.user_id=u.id AND o.user_id!=1 AND o.idle=0) WHERE p.topic_id=23364 ORDER BY p.id LIMIT 0,25 |
0.00073 | UPDATE punbb_topics SET num_views=num_views+1 WHERE id=23364 |
Total query time: 0.00641 s |