Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witajcie,
Po wydaniu nowego stable, zaktualizowałem obecny testing i...wcięło mi aplet do baterii.
Jak to wyglądało wcześniej? Dokładnie jak na screenie ( obok apletu network-managera]:
[url=http://ompldr.org/vaTA0eQ/shoot.png][img]http://ompldr.org/taTA0eQ[/img][/url]
Po odpaleniu fdpowermon z palca w konsoli mam:
Can't locate Gtk2/Notify.pm in @INC (@INC contains: /etc/perl /usr/local/lib/perl/5.14.2 /usr/local/share/perl/5.14.2 /usr/lib/perl5 /usr/share/perl5 /usr/lib/perl/5.14 /usr/share/perl/5.14 /usr/local/lib/site_perl .) at /usr/bin/fdpowermon line 113. BEGIN failed--compilation aborted at /usr/bin/fdpowermon line 113.
113 linia w /usr/bin/fdpowermon:
my $use_notify = eval {use Gtk2::Notify -init, "fdpowermon"; 1; };
Mam zainstalowane:
[b]
gtk2-engines
libgtk2.0-0
libgtk2-perl
python-gtk2
notification-daemon
[/b]
wraz z zależnościami.
Co może być przyczyną?
Pozdrawiam
Ostatnio edytowany przez BlackEvo (2013-05-20 19:13:11)
[bug]696685[/bug]
Mam "Jessie" i rozumiem, że błąd nie powinien występować powyżej wersji 1.6 tak?
[img]http://bugs.debian.org/cgi-bin/version.cgi?width=;ignore_boring=1;absolute=0;fixed=fdpowermon%2F1.7;height=;found=fdpowermon%2F1.6;package=fdpowermon;format=png;collapse=1;info=0[/img]
U mnie:
Pakiet: fdpowermon Nowy: tak Stan: zainstalowany Zainstalowany automatycznie: nie Wersja: 1.9 Priorytet: dodatkowy Sekcja: x11 Opiekun: Wouter Verhelst <wouter@debian.org> Architektura: all Rozmiar rozpakowanego: 68,6 k Wymaga: libgtk2-perl, acpi, perl, fdpowermon-icons | oxygen-icon-theme Poleca: libgtk2-notify-perl
Źle przeczytałem. Myślałem że masz pakiet z Wheezy, a w nowszych już niby naprawione.
Hm, no to jakiś bug jest u mnie bo ciągle wywala ten błąd. Poczekam, może wpadnie jakieś upgrade bo nic nie mogę znaleźć innego :/
[b]UP[/b]
Wczoraj po tygodniu nieużywania kompa, zaktualizowałem system, poszło jakieś 100MB ale nic co dotyczyłoby tego monitora zasilania. No cóż, mam ver. 1.9 która teoretycznie powinna działać, ale niestety tak nie jest. Więc czego Wy używacie jeśli chodzi o monitoring baterii w tray'u na LXDE lub openbox'a? Dodam, że wyszperałem go dlatego, że menadżer z xfce nie pokazywał mi ikony ładowania/stanu baterii w LXDE a inne opcje jak wygaszenie ekranu, oszczędzanie energii itd... były ok.
Pozdrawiam
Ostatnio edytowany przez BlackEvo (2013-05-20 18:06:53)
Doinstaluj [deb]libgtk2-notify-perl[/deb].
[quote=yossarian]Doinstaluj [deb]libgtk2-notify-perl[/deb].[/quote]
Dzięki wielkie, teraz działa ;)
Pozdrawiam
LXDE de facto ma własny aplet baterii (coś tak mi się zdaje), tylko trzeba go dodać
Ale to tak na marginesie
Fervi
Time (s) | Query |
---|---|
0.00007 | SET CHARSET latin2 |
0.00003 | SET NAMES latin2 |
0.00065 | SELECT u.*, g.*, o.logged FROM punbb_users AS u INNER JOIN punbb_groups AS g ON u.group_id=g.g_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON o.ident='18.217.237.169' WHERE u.id=1 |
0.00063 | REPLACE INTO punbb_online (user_id, ident, logged) VALUES(1, '18.217.237.169', 1732628913) |
0.00047 | SELECT * FROM punbb_online WHERE logged<1732628613 |
0.00046 | SELECT topic_id FROM punbb_posts WHERE id=232169 |
0.00005 | SELECT id FROM punbb_posts WHERE topic_id=23497 ORDER BY posted |
0.00046 | SELECT t.subject, t.closed, t.num_replies, t.sticky, f.id AS forum_id, f.forum_name, f.moderators, fp.post_replies, 0 FROM punbb_topics AS t INNER JOIN punbb_forums AS f ON f.id=t.forum_id LEFT JOIN punbb_forum_perms AS fp ON (fp.forum_id=f.id AND fp.group_id=3) WHERE (fp.read_forum IS NULL OR fp.read_forum=1) AND t.id=23497 AND t.moved_to IS NULL |
0.00005 | SELECT search_for, replace_with FROM punbb_censoring |
0.00229 | SELECT u.email, u.title, u.url, u.location, u.use_avatar, u.signature, u.email_setting, u.num_posts, u.registered, u.admin_note, p.id, p.poster AS username, p.poster_id, p.poster_ip, p.poster_email, p.message, p.hide_smilies, p.posted, p.edited, p.edited_by, g.g_id, g.g_user_title, o.user_id AS is_online FROM punbb_posts AS p INNER JOIN punbb_users AS u ON u.id=p.poster_id INNER JOIN punbb_groups AS g ON g.g_id=u.group_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON (o.user_id=u.id AND o.user_id!=1 AND o.idle=0) WHERE p.topic_id=23497 ORDER BY p.id LIMIT 0,25 |
0.00365 | UPDATE punbb_topics SET num_views=num_views+1 WHERE id=23497 |
Total query time: 0.00881 s |