Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Mam takie pytanie czy załóżmy że
zrobie sobie format ale nie mam spisanego klucza tylko identyfikator produktu
To czy mogę przez identyfikator produktu windows 7 znaleźć klucz systemu
fajnie by tak było zbierać klucze windowsów do których ma się dostęp :)
Jak uruchomisz google i myślenie to bez problemu znajdziesz jaki klucz został użyty do instalacji danego windowsa.
Tylko nie do każdej płytki instalacyjnej ten klucz będzie pasował :)
[quote=ilin]Jak uruchomisz google i myślenie to bez problemu znajdziesz jaki klucz został użyty do instalacji danego windowsa.
Tylko nie do każdej płytki instalacyjnej ten klucz będzie pasował :)[/quote]
Niby jak? (dokładnie)
[quote="adi1423"]Niby jak? (dokładnie)[/quote]
Wysil się i pomyśl, bo tutaj nikt ci nie pomoże - prawdopodobnie to kolega [b]ilin[/b] miał na myśli. A z takim pytaniem to idź na forum peb ... rozumiesz, czy trzeba użyć innych argumentów?
/Dobrze, że nie mam tutaj moda, bo by cię już tutaj dawno nie było/
Ostatnio edytowany przez marcin'82 (2013-06-16 22:08:47)
[quote=adi1423][quote=ilin]Jak uruchomisz google i myślenie to bez problemu znajdziesz jaki klucz został użyty do instalacji danego windowsa.
Tylko nie do każdej płytki instalacyjnej ten klucz będzie pasował :)[/quote]
Niby jak? (dokładnie)[/quote]
Znajdź narzędzie, które wyświetli Ci klucz i nie zawracaj gitary.
Ostatnio edytowany przez PavloAkaLogan (2013-06-16 22:10:02)
Ja proponuję, by temat zamknąć i dać autorowi krótki urlop. Powód? Netykieta jest mu całkowicie obca, znajomość prawa również. Kto wie, może zmądrzeje.
Panowie spokojnie.
Samo zagadnienie jest balansowaniem na granicy.
Nie mnie oceniać.
Rozwiązanie tego zajmuje pięć minut.
Nie trzeba być informatykiem czy mieć dużą wiedzę w tej dziedzinie aby to rozwiązać
Wystarczy odrobina samodzielności :).
@sir_lucjan +1
[quote=caro_cenzura]@sir_lucjan +1[/quote]
Wyluzujcie trochę.
[quote=ilin]Wyluzujcie trochę.[/quote]
+1024
💦 Jezu spytałem się tylko bo znajoma zamiast klucza spisała sobie identyfikator produktu a format już był i sprawdzić już nie może, a tu od razu mi bana byście dali ;D . Pytam bo na necie coś pisało że się zmienić klucz produktu na cdkey ale to metoda do xp więc nawet na to ne patrzałem.
Ostatnio edytowany przez adi1423 (2013-06-17 20:14:42)
Przecież każdy Windows (OEM, BOX) jest dostarczany z CD-KEY (naklejka, lub w opakowaniu), więc w czym problem?
[quote=drelbrown]Przecież każdy Windows (OEM, BOX) jest dostarczany z CD-KEY (naklejka, lub w opakowaniu), więc w czym problem?[/quote]
To iż nie ma opakowania tylko sam cd key
[quote=PavloAkaLogan]cdkey a klucz produktu to jest to samo.....[/quote]
Człowieku id. produktu a cd key to dwie różne rzeczy
1np.Klucz składa się z iluśtam rzędów po 5 cyfr każdy a id ma tylko 3 rzędny jest krótszy od cdkeya o dużo i w dodatku te rzędy są nierówne i któryś tam rząd [b]chyba[/b] ma 3 litery OEM
Ostatnio edytowany przez adi1423 (2013-06-17 20:36:37)
Skoro ma cdkey to już tym bardziej nie rozumiem o co Ci chodzi.
PavloAkaLogan ma rację. To Ty mylisz pojęcie ID produktu z kluczem produktu ;)
http://windows.microsoft.com/pl-pl/windows7/where-do-i-find-my-windows-7-product-key
Ostatnio edytowany przez drelbrown (2013-06-17 21:25:07)
[quote=adi1423][quote=drelbrown]Przecież każdy Windows (OEM, BOX) jest dostarczany z CD-KEY (naklejka, lub w opakowaniu), więc w czym problem?[/quote]
To iż nie ma opakowania tylko sam cd key
[quote=PavloAkaLogan]cdkey a klucz produktu to jest to samo.....[/quote]
Człowieku id. produktu a cd key to dwie różne rzeczy
1np.Klucz składa się z iluśtam rzędów po 5 cyfr każdy a id ma tylko 3 rzędny jest krótszy od cdkeya o dużo i w dodatku te rzędy są nierówne i któryś tam rząd [b]chyba[/b] ma 3 litery OEM[/quote]
Dobrze, ale najpierw pisałeś o "zmianie klucza produktu na cdkey".
To jak to jest? Ma CD Key, a nie ma opakowania? Czyli ma naklejkę, tak?
Laptop zakupiony z sytemem ma naklejkę z cd-key, często też ma partycję recovery do której klucza nie trzeba (ale klucz i tak jest na laptopie). win 7 zakupiony legalnie np do stacjonarki ma klucz w opakowaniu (mój miał i dodatkowo sticker licencyjny z cd-key do oszpecenia kompa ;) ). Jeżeli twoja znajoma nie posiada tego klucza to albo ma pirata albo system legalnie pobrany z sieci. W drugim przypadku potrzebny jest dostęp do konta na stronie ms (msdn?) , ale jak to dokładnie działa nie wiem, nigdy* nie pobierałem obrazu windowsa
Time (s) | Query |
---|---|
0.00012 | SET CHARSET latin2 |
0.00005 | SET NAMES latin2 |
0.00158 | SELECT u.*, g.*, o.logged FROM punbb_users AS u INNER JOIN punbb_groups AS g ON u.group_id=g.g_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON o.ident='18.118.144.199' WHERE u.id=1 |
0.00074 | REPLACE INTO punbb_online (user_id, ident, logged) VALUES(1, '18.118.144.199', 1732386502) |
0.00046 | SELECT * FROM punbb_online WHERE logged<1732386202 |
0.00050 | SELECT topic_id FROM punbb_posts WHERE id=234977 |
0.00005 | SELECT id FROM punbb_posts WHERE topic_id=23744 ORDER BY posted |
0.00069 | SELECT t.subject, t.closed, t.num_replies, t.sticky, f.id AS forum_id, f.forum_name, f.moderators, fp.post_replies, 0 FROM punbb_topics AS t INNER JOIN punbb_forums AS f ON f.id=t.forum_id LEFT JOIN punbb_forum_perms AS fp ON (fp.forum_id=f.id AND fp.group_id=3) WHERE (fp.read_forum IS NULL OR fp.read_forum=1) AND t.id=23744 AND t.moved_to IS NULL |
0.00009 | SELECT search_for, replace_with FROM punbb_censoring |
0.00223 | SELECT u.email, u.title, u.url, u.location, u.use_avatar, u.signature, u.email_setting, u.num_posts, u.registered, u.admin_note, p.id, p.poster AS username, p.poster_id, p.poster_ip, p.poster_email, p.message, p.hide_smilies, p.posted, p.edited, p.edited_by, g.g_id, g.g_user_title, o.user_id AS is_online FROM punbb_posts AS p INNER JOIN punbb_users AS u ON u.id=p.poster_id INNER JOIN punbb_groups AS g ON g.g_id=u.group_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON (o.user_id=u.id AND o.user_id!=1 AND o.idle=0) WHERE p.topic_id=23744 ORDER BY p.id LIMIT 0,25 |
0.00097 | UPDATE punbb_topics SET num_views=num_views+1 WHERE id=23744 |
Total query time: 0.00748 s |