Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Panowie
[b]yossarian[/b]
[b]Jacekalex[/b]
oraz
[b]pozostali pomocnicy[/b]
Serdecznie dziękuję za pomoc:)
Programik skompilowałem i uruchomiłem
./wklejacz Program is running!
Przetestuję jeszcze jak działa i wkrótce powinienem zamknąć temat.
[quote=spook][b]Jacekalex[/b]
Skoro Tobie udało się odpalić programik skompilowany ze źródła, to może i ja spróbuję.
Poradź mi proszę, co doinstalować by kompilacja ruszyła; jak na razie otrzymuję taki komunikat
$ g++ -L/usr/X11R6/lib -lX11 -lXtst wklejacz.c -o wklejacz wklejacz.c:8:34: fatal error: X11/extensions/XTest.h: Nie ma takiego pliku ani katalogu compilation terminated
[/quote]
Zainteresuj się programem apt-file:
aptitude install apt-file apt-file update apt-file search XTest.h
Co prawda idealny apt-file nie jest, ale zazwyczaj znajduje, co trzeba:
apt-file search XTest.h
libbcprov-java-doc: /usr/share/doc/libbcprov-java-doc/api/org/bouncycastle/jce/provider/test/PKIXTest.html
libreoffice-dev-doc: /usr/share/doc/libreoffice-dev/docs/common/ref/com/sun/star/test/XTest.html
libsvgsalamander-java-doc: /usr/share/doc/libsvgsalamander-java-doc/api/com/kitfox/svg/xml/cpx/CPXTest.html
libsvgsalamander-java-doc: /usr/share/doc/libsvgsalamander-java-doc/api/com/kitfox/svg/xml/cpx/class-use/CPXTest.html
[b]libxtst-dev: /usr/include/X11/extensions/XTest.h[/b][/quote]
Pozdro
;-)
W demokracji każdy naród ma taką władzę, na jaką zasługuje ;)
Si vis pacem para bellum ;) | Pozdrawiam :)
Lektura do poduszki:
http://dug.net.pl/tekst/185/wyszukiwanie_pakietow_zawierajacych_dany_plik/
;)
@Jacekalex:
[quote=man apt-file]-l, --package-only
Only display package name; do not display file names.[/quote]
Wtedy są czytelniejsze wyniki.
apt-file search -l XTest.h libbcprov-java-doc libreoffice-dev-doc libsvgsalamander-java-doc libxtst-dev
Takie same.
Przydałby się regex, jak w Gentusiowym eixie, gdzie szukam:
eix ^firefox$
- nie wywala firefox-appmenu i podobnym bzdur.
W przypadku apt-file chyba lepiej egrepa zatrudnić na pół etatu. :D
EDYTA:
apt-file search XTest.h | egrep "/XTest.h$" libxtst-dev: /usr/include/X11/extensions/XTest.h
Od razu lepiej.
:D
Ostatnio edytowany przez Jacekalex (2013-06-27 21:59:13)
[b]Jacekalex[/b]
W Debianie do kompilacji trzeba mieć pliki nagłówkowe z rozszerzeniem dev.
U mnie na Gentoo skompilował się bez problemu, i uruchamia się bez problemu.
Kod:
./wklejacz
Program is running!
i pojawia się czarne okienko.
Ale na chacie wp nie wkleja, widocznie są potrzebne jakieś inne czary. ;P[/quote]
Potrzebne są inne czary- u mnie też nie działa:/
Ponieważ nie chciałem zakładać nowego tematu a mam problem z instalacją "Adobe Flash Player ActiveX" pod wine mam pytanie do osób które się orientują- czy można gdzieś pobrać folder
c:/windows/system32/macromed/flash/
by skopiować go do folderu z instalacją windows na wine?
tutaj [url]http://appdb.winehq.org/objectManager.php?sClass=version&iId=5826&iTestingId=21676[/url] znalazłem poradę, by nie instalować tego dodatku pod wine, lecz na czystej kopii windowsa.
[quote=spook]Ponieważ nie chciałem zakładać nowego tematu a mam problem z instalacją "Adobe Flash Player ActiveX" pod wine…[/quote]
…więc dopisałem do losowo wybranego wątku.
Jaki to ma związek z pasteforce?
[b]yossarian[/b]
Jaki to ma związek z pasteforce?[/quote]
chciałem sprawdzić działanie programu pasteforce w przeglądarce internetowej(firefox) uruchomionej pod wine a mam problem z brakującymi pluginymi, mimo że adobe flash player oraz jawa są poprawnie zainstalowane.
P.S. Moje pytanie odnośnie ActiveX jest już nieaktualne ponieważ przypomniałem sobie że używa go tylko IE
Time (s) | Query |
---|---|
0.00012 | SET CHARSET latin2 |
0.00005 | SET NAMES latin2 |
0.00105 | SELECT u.*, g.*, o.logged FROM punbb_users AS u INNER JOIN punbb_groups AS g ON u.group_id=g.g_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON o.ident='18.220.200.197' WHERE u.id=1 |
0.00101 | REPLACE INTO punbb_online (user_id, ident, logged) VALUES(1, '18.220.200.197', 1732620171) |
0.00048 | SELECT * FROM punbb_online WHERE logged<1732619871 |
0.00081 | SELECT topic_id FROM punbb_posts WHERE id=235835 |
0.00005 | SELECT id FROM punbb_posts WHERE topic_id=23818 ORDER BY posted |
0.00059 | SELECT t.subject, t.closed, t.num_replies, t.sticky, f.id AS forum_id, f.forum_name, f.moderators, fp.post_replies, 0 FROM punbb_topics AS t INNER JOIN punbb_forums AS f ON f.id=t.forum_id LEFT JOIN punbb_forum_perms AS fp ON (fp.forum_id=f.id AND fp.group_id=3) WHERE (fp.read_forum IS NULL OR fp.read_forum=1) AND t.id=23818 AND t.moved_to IS NULL |
0.00008 | SELECT search_for, replace_with FROM punbb_censoring |
0.00237 | SELECT u.email, u.title, u.url, u.location, u.use_avatar, u.signature, u.email_setting, u.num_posts, u.registered, u.admin_note, p.id, p.poster AS username, p.poster_id, p.poster_ip, p.poster_email, p.message, p.hide_smilies, p.posted, p.edited, p.edited_by, g.g_id, g.g_user_title, o.user_id AS is_online FROM punbb_posts AS p INNER JOIN punbb_users AS u ON u.id=p.poster_id INNER JOIN punbb_groups AS g ON g.g_id=u.group_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON (o.user_id=u.id AND o.user_id!=1 AND o.idle=0) WHERE p.topic_id=23818 ORDER BY p.id LIMIT 25,25 |
0.00074 | UPDATE punbb_topics SET num_views=num_views+1 WHERE id=23818 |
Total query time: 0.00735 s |