Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
mam hosting 1&1 jak skonfigurowac htaccess i gdze go umiescic nie mam pojecia, ktos pomoze???
zależy na jakim serwerze działają. Jak Apache/LSWS to .htaccess działa z buta. Umieszcza się go w dowolnym katalogu domeny (konfiguracja z .htaccessa działa od katalogu w którym się pojawi w dół).
A co do konfiguracji w .htaccess to zależy co chcesz ustawić ;]
a taki tam maly tunning strony
struktura katalogow wyglada tak:
> ls
DASTOOLSTART davpasswd htaccesslist htdocs htpasswd
do tego nie mam uprawnien
w htdocs sa moje domeny: htdocs > ls
drupal forkcms id_dsa.pub logs odeairishart pinkfloodesign wordpress
czyli mam umiescic w htdocs????
Ostatnio edytowany przez pink (2013-10-17 21:41:11)
umieść w katalogu który jest ustawiony jako DocumentRoot wybranej domeny. Pamiętaj że drupal czy wordpress mają swoje domyślne htaccessy (do których możesz oczywiście conieco dopisać).
dziala, dzieki
znasz moze jeszcze jakies metody optymalizacji (co by tam jeszcze dopisac)???
To zależy co chcesz optymalizować, co już tam masz i na co pozwala hostingodawca. No i co rozumiesz przez optymalizacje ;) Przez htaccessa z optymalizacji to w sumie chyba tylko mod_deflate do ustawienia i mod_expires
no to to mam:
cat .htaccess
Header unset ETag
FileETag None
Header set Expires "Tue, 16 Jun 2020 20:00:00 GMT"
<FilesMatch ".(js|css|html|htm|php|xml)$">
SetOutputFilter DEFLATE
</FilesMatch>
to poza deflate dorzuć jeszcze mod_expires: [url]http://httpd.apache.org/docs/2.2/mod/mod_expires.html[/url]
a na jaka date ustawic???
to zależy ;) Jak nie zmieniasz za często skryptów/cssów to możesz ustawić miesiąc i więcej. Wszsytko zalezy od tego jak często zmieniasz layout czy wprowadzasz zmiany w js'ach/cssach
praktycznie nie zmieniam czasem modyfikuje zawartosc dodaje jakies nowe jpg-i jakis text, tyle tylko.
sory ze odswiezam suchara ale nie chce twozyc nowego watku a pytanie jest zwiazane z .htaccess
czy mozecie mi sprawdzic czy na tej stronie pojawia sie banner od hostinger24 przy wylaczanym adblokerze:
http://odeairishart.com
please, please jak najszybciej i jak najwiecej.
Ostatnio edytowany przez pink (2015-09-08 13:35:58)
opera mobile (samsung paszczak) - nic się nie pojawia, ale skip to bottom nie ma żadnego efektu poza (chyba) ustawienuem linku jako seen.
dzieki, poprawie to.
poza tym jak by ktos mial hosting na 000webhost to :
You can disable our analytics code for your website at: http://members.000webhost.com/analytics.php
Time (s) | Query |
---|---|
0.00015 | SET CHARSET latin2 |
0.00006 | SET NAMES latin2 |
0.00128 | SELECT u.*, g.*, o.logged FROM punbb_users AS u INNER JOIN punbb_groups AS g ON u.group_id=g.g_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON o.ident='3.135.200.121' WHERE u.id=1 |
0.00103 | REPLACE INTO punbb_online (user_id, ident, logged) VALUES(1, '3.135.200.121', 1732776449) |
0.00053 | SELECT * FROM punbb_online WHERE logged<1732776149 |
0.00080 | DELETE FROM punbb_online WHERE ident='18.188.205.95' |
0.00219 | DELETE FROM punbb_online WHERE ident='3.139.72.152' |
0.00063 | DELETE FROM punbb_online WHERE ident='85.208.96.195' |
0.00072 | SELECT topic_id FROM punbb_posts WHERE id=243139 |
0.00005 | SELECT id FROM punbb_posts WHERE topic_id=24416 ORDER BY posted |
0.00065 | SELECT t.subject, t.closed, t.num_replies, t.sticky, f.id AS forum_id, f.forum_name, f.moderators, fp.post_replies, 0 FROM punbb_topics AS t INNER JOIN punbb_forums AS f ON f.id=t.forum_id LEFT JOIN punbb_forum_perms AS fp ON (fp.forum_id=f.id AND fp.group_id=3) WHERE (fp.read_forum IS NULL OR fp.read_forum=1) AND t.id=24416 AND t.moved_to IS NULL |
0.00015 | SELECT search_for, replace_with FROM punbb_censoring |
0.00170 | SELECT u.email, u.title, u.url, u.location, u.use_avatar, u.signature, u.email_setting, u.num_posts, u.registered, u.admin_note, p.id, p.poster AS username, p.poster_id, p.poster_ip, p.poster_email, p.message, p.hide_smilies, p.posted, p.edited, p.edited_by, g.g_id, g.g_user_title, o.user_id AS is_online FROM punbb_posts AS p INNER JOIN punbb_users AS u ON u.id=p.poster_id INNER JOIN punbb_groups AS g ON g.g_id=u.group_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON (o.user_id=u.id AND o.user_id!=1 AND o.idle=0) WHERE p.topic_id=24416 ORDER BY p.id LIMIT 0,25 |
0.00082 | UPDATE punbb_topics SET num_views=num_views+1 WHERE id=24416 |
Total query time: 0.01076 s |