Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
[quote=tajwan]Tylko szkoda że nie można mieć stabilnego systemu z nowym oprogramowaniem. Tylko testowy/niestabilny.[/quote]
Testowy jest Testowany, więc jest dość stabilny (nawet bardzo dość stabilny)
Fervi
Testing w murzyńskim języku oznacza wydanie „stabilne LTS”.
Unstable — zwykłe murzyńskie wydanie „stabilne”.
stabilne LTS ma pakiety w podobnych wersjach co Debian :o Tylko wychodzi pół roku wcześniej :D
Fervi
[quote=fervi]stabilne LTS ma pakiety w podobnych wersjach co Debian :o Tylko wychodzi pół roku wcześniej :D
Fervi[/quote]
Mi chodziło o pewien poziom stabilności.
Ubuntu bierze pakiety wprost z sida/experimentala.
[quote=yossarian]Testing w murzyńskim języku oznacza wydanie „stabilne LTS”.
Unstable — zwykłe murzyńskie wydanie „stabilne”.[/quote]
Raczej:
- Debian stable = Ubuntu LTS
- Debian testing = zwykłe Ubuntu (tylko odświeżane codziennie, nie co pół roku)
- Debian unstable = rozwojowa gałąź Ubuntu
[quote=azhag][quote=yossarian]Testing w murzyńskim języku oznacza wydanie „stabilne LTS”.
Unstable — zwykłe murzyńskie wydanie „stabilne”.[/quote]
Raczej:
- Debian stable = Ubuntu LTS
- Debian testing = zwykłe Ubuntu
- Debian unstable = rozwojowa gałąź Ubuntu[/quote]
Teoretycznie tak, ale gdyby tak było w rzeczywistości to stabilny Debian byłby wydawany po 6 miesiącach [s]mrożenia[/s] od pojawienia się konkretnych pakietów w sidzie/exp.
Nie mam już ochoty na te dziecinne przepychanki słowne i zwracam się do moderatora o usunięcie mojego konta.
Pozdrawiam
[quote=reromek]To jest odwieczny problem, ze najedzony nigdy nie zrozumie glodnego. Albo panowie zapomnieliscie swoje poczatki z informatyka, albo to drugie....[/quote]
[quote=reromek]Też mam w dupie ich naukę i potrzebuje gotowego rozwiązania.[/quote]
Jak taki masz początek to może rzeczywiście lepiej dać sobie spokój.
[quote=tajwan]Tylko szkoda że nie można mieć stabilnego systemu z nowym oprogramowaniem. Tylko testowy/niestabilny.[/quote]
Można mieć. To, że coś trzeba skonfigurować nie oznacza, że system jest niestabilny, Używałem przez 1,5roku Debiana Testing i nie miałem większych problemów. Rok temu zmieniłem Pentium4 na laptopa z Core i7, zainstalowałem Arch Linux - najnowsze pakiety i też brak problemów ze stabilnością. Jedynie co pamiętam - podłączam HDMI i potrzebuję arandr a on nie działa - cofnąłem pakiet a za jakieś 3 dni opiekun zaktualizował paczkę ;)
tajwan nie poddawaj się. Na twoim miejscu zainstalowałbym najpierw stable. Pogoń za najnowszymi pakietami jest przereklamowana. Pozatym jak będziesz miał stable to jak będziesz chciał nowszej wersji programu to zawsze są backporty. Mało tego w każdej chwili jak Ci się zachce to walniesz se update do testing. A graficzny instalator olej ciepłym moczem. Jak już wcześniej chłopaki pisali różnica między nim a tekstowym sprowadza się do tego, że ten pierszy obsługujesz myszką, a ten drugi strzałkami na klawiaturze, spacją i enterem.
tajwan
http://www.youtube.com/watch?v=tvbyY7oMT2E
[img]http://ibog.pl/wp-content/uploads/2012/05/REDMOND1.jpg[/img]
Jak to nie można ja mam wheezego i
Najnowszego firefoxa 25
najnowszego thunderbirda 24.1
najnowsze chromium 30.xxxxx
najnowszego virtualboxa 4.3
niestabilne gajim 0.16 które jeszcze nie zostało wydane oficjalnie nawet
najnowsze Libreoffice 4.1
najnowsze kadu 12.3
najnowszego tuecrypta
i nie płacze jakoś nad tym w końcu kluczowe oprogramowanie mam najnowsze
PS Tajwan łączymy sie z Tobą w bólu...
]:->
Ostatnio edytowany przez Yampress (2013-11-05 19:10:50)
Ale bez polowania na czarownice proszę...
?
Ja u siebie na Archu mam tylko stable i mam najnowsze oprogramowanie. Od dwóch lat nie robilem reinstalki systemu tylko:
pacman -Syu
i do przodu :)
Więc powiedz mi gdzie widzisz problem?
[quote=morfik]Najnowszy truecrypt? 2012-02-07 TrueCrypt 7.1a
Niedługo będą dwa lata, chyba porzucili ten projekt. :][/quote]
Ostatnio gdzieś czytałem, że niewiadomo kto jest autorem TC i są podejrzenia, że udostępniane binarki mogą się różnić od kodu.
morfik
Definitely this is the last version of truecrypt
so newest?
]:->
Angielski to podstawa i zamiast dłubać w tych "komputrach" zacznijcie się go uczyć .Przyda się pojechać do obcego kraju aby porobić foty lustrzanką cyfrową i swobodnie porozmawiać. Czas zapomnieć maksymę "Polacy nie gęsi..." Mamy Europę bez granic.
P. S.
Stalin też marzył o Europie bez granic
Angielski jest podstawą w informatyce!
Truecrypt nie porzucony. Niedługo będzie audyt kodu czy nie ma tam czegoś od NSA. Zbierają na to nawet pieniądze jakas organizacja
Ostatnio edytowany przez Yampress (2013-11-05 20:19:21)
@drelbrown
[url]http://zaufanatrzeciastrona.pl/post/czy-pliki-binarne-truecrypta-byly-skompilowane-z-dostepnych-zrodel/[/url]
[quote=PavloAkaLogan]@tajwan
Czy jesteś synem człowieka o nicku Nazir50?[/quote]
Ajajaj... Pojechałeś po bandzie kolego :D
Swoją drogą kocham dobreprogramy za te cudowne wojenki w komentarzach w których trolle linuksowi ścierają się z trollami windowsowymi, fervi zawsze traktuje wszystko poważnie a zwyczajni userzy i poweruserzy obu platform mają je "głęboko w środku gdzieś" ;)
fervi zawsze traktuje wszystko poważnie a zwyczajni userzy i poweruserzy obu platform mają je "głęboko w środku gdzieś" ;)[/quote]
Oj tam, po prostu poprawiam ich niewiedzę
Fervi
262
Ostatnio edytowany przez uzytkownikubunt (2016-12-01 00:40:57)
[quote=Yampress]Jak to nie można ja mam wheezego i
Najnowszego firefoxa 25
najnowsze kadu 12.3
najnowszego tuecrypta
]:->[/quote]
Jakieś namiary
[quote=tajwan][quote=Yampress]Jak to nie można ja mam wheezego i
Najnowszego firefoxa 25
najnowsze kadu 12.3
najnowszego tuecrypta
]:->[/quote]
Jakieś namiary[/quote]
Na coś konkretnego?
Fervi
Nie chodzi mi już o najnowsze pakiety (cokolwiek to jest). Ale nowe oprogramownie np.kadu, iceweasel lub ff XFCE 4.10. Mam liste spisać?
[quote=tajwan]Nie chodzi mi już o najnowsze pakiety (cokolwiek to jest). Ale nowe oprogramownie np.kadu, iceweasel lub ff XFCE 4.10. Mam liste spisać?[/quote]
Możesz
Wiele softu masz w backportach
deb http://mozilla.debian.net/ wheezy-backports iceweasel-release
Tu masz Iceweasela
Fervi
Time (s) | Query |
---|---|
0.00013 | SET CHARSET latin2 |
0.00008 | SET NAMES latin2 |
0.00106 | SELECT u.*, g.*, o.logged FROM punbb_users AS u INNER JOIN punbb_groups AS g ON u.group_id=g.g_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON o.ident='3.149.24.192' WHERE u.id=1 |
0.00060 | REPLACE INTO punbb_online (user_id, ident, logged) VALUES(1, '3.149.24.192', 1732489148) |
0.00034 | SELECT * FROM punbb_online WHERE logged<1732488848 |
0.00041 | SELECT topic_id FROM punbb_posts WHERE id=245027 |
0.00022 | SELECT id FROM punbb_posts WHERE topic_id=24544 ORDER BY posted |
0.00037 | SELECT t.subject, t.closed, t.num_replies, t.sticky, f.id AS forum_id, f.forum_name, f.moderators, fp.post_replies, 0 FROM punbb_topics AS t INNER JOIN punbb_forums AS f ON f.id=t.forum_id LEFT JOIN punbb_forum_perms AS fp ON (fp.forum_id=f.id AND fp.group_id=3) WHERE (fp.read_forum IS NULL OR fp.read_forum=1) AND t.id=24544 AND t.moved_to IS NULL |
0.00025 | SELECT search_for, replace_with FROM punbb_censoring |
0.00139 | SELECT u.email, u.title, u.url, u.location, u.use_avatar, u.signature, u.email_setting, u.num_posts, u.registered, u.admin_note, p.id, p.poster AS username, p.poster_id, p.poster_ip, p.poster_email, p.message, p.hide_smilies, p.posted, p.edited, p.edited_by, g.g_id, g.g_user_title, o.user_id AS is_online FROM punbb_posts AS p INNER JOIN punbb_users AS u ON u.id=p.poster_id INNER JOIN punbb_groups AS g ON g.g_id=u.group_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON (o.user_id=u.id AND o.user_id!=1 AND o.idle=0) WHERE p.topic_id=24544 ORDER BY p.id LIMIT 50,25 |
0.00083 | UPDATE punbb_topics SET num_views=num_views+1 WHERE id=24544 |
Total query time: 0.00568 s |