Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Mam debiana sarge i chciałem sobie zrobić ładnego bootsplasha. Dodałem odpowiednie repozytoria do sources.list ściągłem kernela 2.6.13 i bootsplasha z morpixa. Zaktualizowałem lilo i jak startuje system to pluje się o ramdisk czyli initrd, sęk w tym że moja prtycja / jest na reiserfs a niestety nie da sie urzyc dwóch initrd. Wiec tu stawiam pytanie. Jak do zrobionego initrd.gz z obsługą reiserfs dodać bootsplasha??
PS:
Nie chce zakładać nowego tematu więc napisze odrazu w tym. *Chyba* zaktualizuje sarge do etch i chciłbym do was żebyście podali swoje sources.list od etch
pps. Mam nadzieje że etch = testing a nie experimental :P
Peace!
a wpisałęś słowo bootsplash w zakładce szukaj?
tak, ale nie znalazłem jak dodać do initrd.gz bootsplasha. Jest tylko jak stworzyć nowe initrd.splash
1) jak kompilujesz własne jajko to najlepiej swój system plików na stałe...
2) nie wiem jak w lilo ale w grubie można mieć kilka (a tego co pamiętam) initrd`ów ale trza w jajku wkompilować obsługe.
Kompilacja jajka nie wchodzi w gre, chce mieć jajo z paczki. Ktoś wie z tym initrd albo poda repo dla etch
Time (s) | Query |
---|---|
0.00010 | SET CHARSET latin2 |
0.00004 | SET NAMES latin2 |
0.00120 | SELECT u.*, g.*, o.logged FROM punbb_users AS u INNER JOIN punbb_groups AS g ON u.group_id=g.g_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON o.ident='3.17.76.178' WHERE u.id=1 |
0.00061 | REPLACE INTO punbb_online (user_id, ident, logged) VALUES(1, '3.17.76.178', 1738357131) |
0.00057 | SELECT * FROM punbb_online WHERE logged<1738356831 |
0.00046 | SELECT topic_id FROM punbb_posts WHERE id=24521 |
0.00005 | SELECT id FROM punbb_posts WHERE topic_id=3097 ORDER BY posted |
0.00054 | SELECT t.subject, t.closed, t.num_replies, t.sticky, f.id AS forum_id, f.forum_name, f.moderators, fp.post_replies, 0 FROM punbb_topics AS t INNER JOIN punbb_forums AS f ON f.id=t.forum_id LEFT JOIN punbb_forum_perms AS fp ON (fp.forum_id=f.id AND fp.group_id=3) WHERE (fp.read_forum IS NULL OR fp.read_forum=1) AND t.id=3097 AND t.moved_to IS NULL |
0.00007 | SELECT search_for, replace_with FROM punbb_censoring |
0.00137 | SELECT u.email, u.title, u.url, u.location, u.use_avatar, u.signature, u.email_setting, u.num_posts, u.registered, u.admin_note, p.id, p.poster AS username, p.poster_id, p.poster_ip, p.poster_email, p.message, p.hide_smilies, p.posted, p.edited, p.edited_by, g.g_id, g.g_user_title, o.user_id AS is_online FROM punbb_posts AS p INNER JOIN punbb_users AS u ON u.id=p.poster_id INNER JOIN punbb_groups AS g ON g.g_id=u.group_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON (o.user_id=u.id AND o.user_id!=1 AND o.idle=0) WHERE p.topic_id=3097 ORDER BY p.id LIMIT 0,25 |
0.00077 | UPDATE punbb_topics SET num_views=num_views+1 WHERE id=3097 |
Total query time: 0.00578 s |