Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
@up
Myślę, że Twój avatar sam za siebie odpowiada
Cześć
[b]O mnie :[/b]
Mam na imię Miruś, a lat mam średnio ponad 30. Mieszkam w małym mieście na wielkiej wsi tuż przy DK1.
Hobby to komputery i samochody, a także : fraktale, oddziaływanie, zależności oraz L.D.
Lubię cukinię i patrzeć w gwiazdy.
Muzyka : Kraftwerk, PinkFloyd, E.L.O., Rahim, Danny Elfman itp.
Mój scenariusz sięga początku lat 90 kiedy to w domu pojawił się Atari1040STE z systemem TOS. Kilka MB później były już tylko PC-ty : 386>486itd. Brak dostępu do netu w tamtych czasach oraz ogólnoosiedlowa prowindowsowa propaganda sprawiła, że zaraz po DOS`sie związałem się z windą na kilkanaście lat. I zapewne nigdy bym się alternatywą nie zainteresował gdyby nie to, że wydałem na windowsy i antyviry 'kilka' złotych, a teraz MS mówi że muszę kupić jego nowe produkty za kolejne złoty ?....
...ale już dobrze, otworzyłem oczy i wiem że nie muszę. Windows nauczył mnie głównie lenistwa więc przyznam - z Linuxem jest mi ciężko. Trzeba czytać, notować, pamiętać, próbować, psuć i naprawiać ~ :)
[b]O moich :[/b]
Na dzień dzisiejszy w użytku :
Wheezy/Xfce (64bit) + win Vista ult.(64bit) na składaku z Core2Duo/E4500
Wheezy/KDE (docelowo Gnome3) + win Vista homebasic na Fujitsu.v5535 z PentiumDualCore/T2410
Squeeze/Gnome2 + win XP pro na DellGX260 z Pentium4/SL6GS -
Squeeze/Gnome 2.32 + Wheezy/Lxde na składaku z Sempron2800 - do kopania i testów
[b]O Was :[/b]
87,4 % wiedzy zdobyłem tu na DUG, moje problemy rozwiązały głównie posty Kolegów : ArnVaker, azhag, Yampress - kłaniam się nisko.
Mam nadzieję że poznam Debian`a na tyle abym mógł dzielić się tą wiedzą z innymi.
Ostatnio edytowany przez Miras (2013-08-06 18:11:35)
[quote=Miras]Brak dostępu do netu w tamtych czasach oraz ogólnoosiedlowa prowindowsowa propaganda sprawiła, że zaraz po DOS`sie związałem się z windą na kilkanaście lat.[/quote]
Uszanowanie!
Kupel na kartce [to też były czasy bez internetu], prócz opisu instalacji mojego pierwszego Linuxa [Red Hat wersji 4.x], napisał mi na końcu, że po zalogowaniu mam zacząć od polecenia:
man man
Witam !
Z racji wykonywanej profesji marynarza szerzę wspaniałości Debiana po morzach i oceanach.
Welcome aboard! xd :)
Ekhm.
Ekhm.
A więc chciałbym się przywitać :)
Mam na imie Kamil , pochodze z Malborka , mam 17 lat.
Informatyką interesuje się.. Odkąd dostałem pierwszego peceta :D
Od niedawna też zagłębiam sie w tajniki systemów UNIXowych,
Ale wiedza ta ciężka i trudna, lecz ja sie nie poddam :D
Chyba stał na Windowsie 98, cudowna to była maszyna , mmm :D
Oprócz informatyki , chemia.
Aktualnie ucze sie C++.
Potem planuje nauczyć sie assemblera , bo mnie ten język strasznie interesuje :D
Oprócz tego lubie piwo :D
Takwięc.
Witam szanowną brać :)
@klozet: "Informatyką interesuje się.. Odkąd dostałem pierwszego peceta :D". Tak samo jak ja. Witaj na forum :)
mam 17 lat[/quote]
Oprócz tego lubie piwo[/quote]
tylko ojcu za dużo nie podpijaj ;-)
"God, root, what is difference?"Offline
Zapomniał wół...
[quote=klozet]Potem planuje nauczyć sie assemblera , bo mnie ten język strasznie interesuje :D[/quote]
nie bądź masochistą ;p
Cześć. Mam na imię Andrzej, 30 lat i mimo licznych prób nie znalazłem distra równie fajnego jak debian. Mój pierwszy komp (w 1998 chyba) miał zawrotne 233 MHz i 32 MB RAM, ale z Windows 95 dawał radę. Lubię kodować i grzebać w konfach w oparach gorącej kawy. Na początek wystarczy,
Welcome to DUG!
gorąca kawa, to jakaś niestabilna Java? ;) Witam i ja (mimo, że sołtysem tutaj nie jestem :) )
Cześć. Trochę się spóźniłem z powitaniem.To jedźmy z koksem:
Jestem Kamil. Pochodze z Polski :D. Mój pierwszy komputer miał 700 MHz, 128 mb ramu. Umiem pisać programy w C++, C#. Aktualnie ucze się Javy, Odkąd okryłem ,że Debian jest stabilny, szybki(przed tem myślałem ,że to tylko taki marketing) wywaliłem windowsa z dysku na dobre.
Może być? :D
hI,
lubie html, css czasem php
w wolnych chwilach przeglądam net'a i słucham radio
edited;)
Ostatnio edytowany przez garrick (2014-03-09 00:44:41)
nie wiem czemu, ale niektóre posty kojarzą mi się ze spotkaniami AA...;)
Ostatnio edytowany przez menel (2014-01-28 17:11:44)
[quote=menel]nie wiem czemu, ale niektóre posty kojarzą mi się ze spotkaniami AA...;)[/quote]
:D
"OTAKE Polske walczyłem" ]:->
Witojcie
Nie przywitałem się, więc...
Ciętopry, jestem <tu wstaw mój nick> jestem Vecoliciraptorem, ale takim miłym i oswojonym. Mam nadzieję że nie przeszkadzam.
[quote=Red_Fedora]jestem Vecoliciraptorem, ale takim miłym i oswojonym[/quote]
Raaaaaaaawr! :D
http://www.youtube.com/watch?v=eU97SKDX3os
hallo mein name ist Hans
Ich bin deutsche polnischer herkunft, aber ich weise nicht wie Polen weil sie mein auto gestohlen
Serdecznie Witam! Mam na imię Michał, jestem już powoli starym kawalerem (do wzięcia). Nie piję, nie palę, nie ćpam. Jedyne moje uzależnienia to Kobiety, fotografika oraz grzebanie w kompie. Lubię marudzić... Z linuksami mam do czynienia od 2003 roku a od ok. 2011 roku linuks gości na moich komputerach jako podstawowy system. Nienawidzę Windowsa.
Gorące całuski dla Forumowiczek (jeśli takowe tu są)... Zatem Buziaki :-*
Time (s) | Query |
---|---|
0.00011 | SET CHARSET latin2 |
0.00008 | SET NAMES latin2 |
0.00142 | SELECT u.*, g.*, o.logged FROM punbb_users AS u INNER JOIN punbb_groups AS g ON u.group_id=g.g_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON o.ident='13.58.201.240' WHERE u.id=1 |
0.00064 | REPLACE INTO punbb_online (user_id, ident, logged) VALUES(1, '13.58.201.240', 1732273348) |
0.00039 | SELECT * FROM punbb_online WHERE logged<1732273048 |
0.00047 | SELECT topic_id FROM punbb_posts WHERE id=246025 |
0.00007 | SELECT id FROM punbb_posts WHERE topic_id=307 ORDER BY posted |
0.00056 | SELECT t.subject, t.closed, t.num_replies, t.sticky, f.id AS forum_id, f.forum_name, f.moderators, fp.post_replies, 0 FROM punbb_topics AS t INNER JOIN punbb_forums AS f ON f.id=t.forum_id LEFT JOIN punbb_forum_perms AS fp ON (fp.forum_id=f.id AND fp.group_id=3) WHERE (fp.read_forum IS NULL OR fp.read_forum=1) AND t.id=307 AND t.moved_to IS NULL |
0.00006 | SELECT search_for, replace_with FROM punbb_censoring |
0.01777 | SELECT u.email, u.title, u.url, u.location, u.use_avatar, u.signature, u.email_setting, u.num_posts, u.registered, u.admin_note, p.id, p.poster AS username, p.poster_id, p.poster_ip, p.poster_email, p.message, p.hide_smilies, p.posted, p.edited, p.edited_by, g.g_id, g.g_user_title, o.user_id AS is_online FROM punbb_posts AS p INNER JOIN punbb_users AS u ON u.id=p.poster_id INNER JOIN punbb_groups AS g ON g.g_id=u.group_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON (o.user_id=u.id AND o.user_id!=1 AND o.idle=0) WHERE p.topic_id=307 ORDER BY p.id LIMIT 200,25 |
0.00094 | UPDATE punbb_topics SET num_views=num_views+1 WHERE id=307 |
Total query time: 0.02251 s |