Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Moj system to jessie x64, bez swapu, postawiony na ssd. Wczoraj zainstalowalem sobie VMware Playera, postawilem maszyne ale zauwazylem ze strasznie freezuje pc, to wywalilem go takim poleceniem: vmware-installer -u vmware-player
Usunac sie usunal, ale po ponownym odpaleniu systemu nie moge dokonywac zadnych zmian na dysku, do tego tak jakby pousuwala sie konfiguracja pewnych pakietow bo X nie wstaja z powodu braku znalezionych ekranow, przekonfigurowalem nvidia-kernel-dkms i startx poszlo ale myszka ani klawiatura nie reaguja, a po restarcie systemu zadna zmiana sie nie zapisuje
Czy ktos wiec co ten chory VMware Player namieszal?
teraz nawet jak chce usunac pliki maszyny vmware przez livecd to zacina mi sie kompletnie poleceni rm
Sprawdź czy dysk jest sprawny
Fervi
a dlaczego mialby nie byc, skoro ta cala sytuacja jest spowodowana tym vmware playerem, wlasnie spradzam dysk
dysk wydaje sie sprawny, problem pojawia sie przy probie usuniecia plikow po maszynie
nie mam pomyslu, odczyt danych zapis idzie ok, gdy chce usunac te pliki to sie kompletnie zacina a po reboocie okazuje sie ze nic sie nie zapisalo, lol
okazuje sie ze jednak zapisuje zmiany a usuniecie pliku ktory wazyl 4kB zajelo blisko 20minut nie wiem dlaczego, czyli sie nie zawieszal...
mimo to narobil mi ten vmplayer troche szkod, X'y nie chcialy wstawac, ale juz to rozwiazalem, reszte malych klopotow tez, co dziwniejsze dysk okazuje sie w pelni sprawny o_O kompletnie nie wiem co sie stalo ze usuniecie pliku 4kB zajmowalo 20minut
@edit
sorry za tę masę postów, szkoda ze samo nie scala wiadomości gdy się piszę kolejną ale tylko jeśli poprzednia też należy do nas
Ostatnio edytowany przez averatec (2014-01-03 21:14:39)
W prawym dolnym rogu posta znajduje się między innymi przycisk edytuj, służy on do edytowania wysłanego posta.
Time (s) | Query |
---|---|
0.00010 | SET CHARSET latin2 |
0.00005 | SET NAMES latin2 |
0.00108 | SELECT u.*, g.*, o.logged FROM punbb_users AS u INNER JOIN punbb_groups AS g ON u.group_id=g.g_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON o.ident='3.16.82.182' WHERE u.id=1 |
0.00088 | REPLACE INTO punbb_online (user_id, ident, logged) VALUES(1, '3.16.82.182', 1732431460) |
0.00056 | SELECT * FROM punbb_online WHERE logged<1732431160 |
0.00100 | SELECT topic_id FROM punbb_posts WHERE id=250208 |
0.00106 | SELECT id FROM punbb_posts WHERE topic_id=24928 ORDER BY posted |
0.00059 | SELECT t.subject, t.closed, t.num_replies, t.sticky, f.id AS forum_id, f.forum_name, f.moderators, fp.post_replies, 0 FROM punbb_topics AS t INNER JOIN punbb_forums AS f ON f.id=t.forum_id LEFT JOIN punbb_forum_perms AS fp ON (fp.forum_id=f.id AND fp.group_id=3) WHERE (fp.read_forum IS NULL OR fp.read_forum=1) AND t.id=24928 AND t.moved_to IS NULL |
0.00005 | SELECT search_for, replace_with FROM punbb_censoring |
0.00076 | SELECT u.email, u.title, u.url, u.location, u.use_avatar, u.signature, u.email_setting, u.num_posts, u.registered, u.admin_note, p.id, p.poster AS username, p.poster_id, p.poster_ip, p.poster_email, p.message, p.hide_smilies, p.posted, p.edited, p.edited_by, g.g_id, g.g_user_title, o.user_id AS is_online FROM punbb_posts AS p INNER JOIN punbb_users AS u ON u.id=p.poster_id INNER JOIN punbb_groups AS g ON g.g_id=u.group_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON (o.user_id=u.id AND o.user_id!=1 AND o.idle=0) WHERE p.topic_id=24928 ORDER BY p.id LIMIT 0,25 |
0.00098 | UPDATE punbb_topics SET num_views=num_views+1 WHERE id=24928 |
Total query time: 0.00711 s |