Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Ponoć Netbook-ów już niema/ już się nie kupuje na rzecz tabletów. Netbook chyba bardziej funkcjonalny niż tablet, ale mniej wygodny w użytkowaniu. Co byście wybrali?
Nettop w sumie też fajny bajer.
Ostatnio edytowany przez tajwan (2013-12-20 13:20:51)
Zapomniałeś dodać: do czego potrzebujesz?
W najbliższym czasie nie zamierzam kupować tak chciałem się dowiedzieć to i owo o tych urządzeniach jak się sprawują i do czego można wykorzystać itp.
Czytałem gdzieś, że i tak jesteśmy krajem, który najwięcej kupuje laptopów w europie (niżeli tabletów). Oczywiście bardziej funkcjonalne. Ale mnie coraz częściej interesuje powiązanie tableta z laptopem. Coś takie zrobił asus. Teraz lenovo ma coś podobne, ale klawiatura jest osobno.
Ostatnio edytowany przez P@blo (2013-12-20 13:37:01)
Bardzo popularne w .ie ale glownie te od apple jest cala masa klawiatur i innych bajerow do tego, jak masz zamiar sedziec i socializowac sie za pomoca neta, ogladac filmy na jutube itp to jak najbardziej.
Sam polecilem kumplowi z roboty asus/nexus 7 i jest bardzo zadowolony urzadzenie porownywalne jakoscia wykonania i szybkoscia dzialania z produktami apple.
Natomiast jest duzo takich dziwnych tanich marek i niestety sa kiepsko wykonane i malo wydajne, wiec jak brac to tylko te z wyzszej polki, bo sa lepsze i robi sie do nich wiele akcesoriow typu klawiatury - stacje dokujace itp, itd.
Ostatnio edytowany przez pink (2013-12-20 14:03:58)
Ja nie czaję nic co jest dotykowe to samo tyczy się interfejsów typu metro, gnome czy unity...
menel+1
http://pclab.pl/art55561.html
To jest chyba odpowiedź na pytanie tablet czy netbook.
[quote=P@blo]Czytałem gdzieś, że i tak jesteśmy krajem, który najwięcej kupuje laptopów w europie (niżeli tabletów). Oczywiście bardziej funkcjonalne. Ale mnie coraz częściej interesuje powiązanie tableta z laptopem. Coś takie zrobił asus. Teraz lenovo ma coś podobne, ale klawiatura jest osobno.[/quote]
W zasadzie można kupić tablet i dołączyć sobie klawiaturę MicroUSB (jeśli się nie mylę) i wgrać Debiana przez chroota. Niemniej musimy ograniczyć się do repozytorium Debiana lub rekompilacji z powodu innej architektury
Fervi
Widzieliście ofertę w AVANS tablet z matny za 99zł jak to oceniacie?
Osobiście gdybym musiał wybierać wybrałbym netbook, choćby jakiegoś ASUSa Eeepc. Za ok 800zł dostajemy 10.1 cala matrycę, 1024x600 o ile dobrze pamiętam, 1GB RAM, dysk 120GB, dwurdzeniowego Atoma z HT a to wszystko w 100% pasywnie chłodzone. Trzyma na baterii dość sporo. Potem tylko wrzucić na dysk Debiana z czymś lekkim (wersja dla leniwych: zainstalować Crunchbanga).
Całość jest na tyle mała że jestem w stanie schować takie cacko do kieszeni bojówek na nogawce. ;)
[quote=mati75]Na stronie nic nie ma.[/quote]
Tutaj masz w gazetce [url]http://www.avans.pl/gazetka.html#/page/3[/url]
[quote=fervi][quote=P@blo]Czytałem gdzieś, że i tak jesteśmy krajem, który najwięcej kupuje laptopów w europie (niżeli tabletów). Oczywiście bardziej funkcjonalne. Ale mnie coraz częściej interesuje powiązanie tableta z laptopem. Coś takie zrobił asus. Teraz lenovo ma coś podobne, ale klawiatura jest osobno.[/quote]
W zasadzie można kupić tablet i dołączyć sobie klawiaturę MicroUSB (jeśli się nie mylę) i wgrać Debiana przez chroota. Niemniej musimy ograniczyć się do repozytorium Debiana lub rekompilacji z powodu innej architektury
Fervi[/quote]
Zaufaj mi, to bardzo zły pomysł
[url]http://www.manta.com.pl/pl/mid705[/url]
Ostatnio edytowany przez tajwan (2014-01-04 13:09:39)
Przy takiej rozdzielczości oczy krwawią po kilku minutach.
Czyli szkoda kasy na to?
[quote=thomsson][quote=fervi][quote=P@blo]Czytałem gdzieś, że i tak jesteśmy krajem, który najwięcej kupuje laptopów w europie (niżeli tabletów). Oczywiście bardziej funkcjonalne. Ale mnie coraz częściej interesuje powiązanie tableta z laptopem. Coś takie zrobił asus. Teraz lenovo ma coś podobne, ale klawiatura jest osobno.[/quote]
Fervi[/quote]
Zaufaj mi, to bardzo zły pomysł[/quote]
Leo, why?
Fervi
Z recenzji jakie są na necie to trochę szkoda kasy na to. No ale czego się spodziewać za 99zł.
Wybiegnę poza temat, ale jak słyszę manta to chce mi się śmiać-omijać z daleka tą firmę!.... Polska elektronika niestety skończyła się wraz z prlem...szkoda..pamiętacie te maszyny, japońce mogli się uczyć w tamtych czasach od nas jak się robi porządny sprzęt (mam takie cacko do dziś)...eh jak zwykle wszystko wyprzedaliśmy i zmarnotrawiliśmy..
[img]http://obrazki.elektroda.pl/2825040800_1338056153.jpg[/img]
Ostatnio edytowany przez menel (2014-01-04 15:41:47)
[quote=menel]Wybiegnę poza temat, ale jak słyszę manta to chce mi się śmiać-omijać z daleka tą firmę![/quote]
A ja sobie chwalę, przynajmniej jeśli chodzi o jakieś pierdółki typu myszki, czytniki kart itd. Porównując ich pierdółki z pierdółkami innych firm, to stoją one naprawdę na wysokim poziomie. I przy tym nawet nie są droższe, jeśli nie tańsze.
Telewizora Manty rzeczywiście raczej bym nie wziął, ale ich tablety z tych trochę droższych i lepszych niż zaprezentowany powyżej miały ZTCP całkiem niezłe recenzje.
ten tablet za 99zł http://www.avans.pl/gazetka.html#/page/3 to myślicie, że na serio czy może błąd w druku? bo klikam zobacz szczegóły produktu
http://www.avans.pl/manta-tablet-manta-mid705,id-141729?utm_source=gazetka&utm_medium=gazetka_popup&utm_campaign=gazetka_link_zobacz_szczegoly
i przekierowuje na stronę główną (przy innych produktach to działa). za 99zł nie jest to zła oferta
Dzieciom możesz kupić, sam się zakatujesz na śmierć
Niemniej postęp jest naprawdę spory, za 300zł można mieć telefon o mocy Samsunga Galaxy S2
Fervi
Time (s) | Query |
---|---|
0.00017 | SET CHARSET latin2 |
0.00009 | SET NAMES latin2 |
0.00107 | SELECT u.*, g.*, o.logged FROM punbb_users AS u INNER JOIN punbb_groups AS g ON u.group_id=g.g_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON o.ident='3.137.219.68' WHERE u.id=1 |
0.00095 | UPDATE punbb_online SET logged=1732437692 WHERE ident='3.137.219.68' |
0.00054 | SELECT * FROM punbb_online WHERE logged<1732437392 |
0.00087 | DELETE FROM punbb_online WHERE ident='18.118.19.123' |
0.00072 | DELETE FROM punbb_online WHERE ident='3.138.125.86' |
0.00077 | DELETE FROM punbb_online WHERE ident='3.144.114.8' |
0.00071 | DELETE FROM punbb_online WHERE ident='3.149.232.87' |
0.00079 | DELETE FROM punbb_online WHERE ident='3.15.12.95' |
0.00086 | SELECT topic_id FROM punbb_posts WHERE id=250327 |
0.00007 | SELECT id FROM punbb_posts WHERE topic_id=24866 ORDER BY posted |
0.00076 | SELECT t.subject, t.closed, t.num_replies, t.sticky, f.id AS forum_id, f.forum_name, f.moderators, fp.post_replies, 0 FROM punbb_topics AS t INNER JOIN punbb_forums AS f ON f.id=t.forum_id LEFT JOIN punbb_forum_perms AS fp ON (fp.forum_id=f.id AND fp.group_id=3) WHERE (fp.read_forum IS NULL OR fp.read_forum=1) AND t.id=24866 AND t.moved_to IS NULL |
0.00008 | SELECT search_for, replace_with FROM punbb_censoring |
0.00205 | SELECT u.email, u.title, u.url, u.location, u.use_avatar, u.signature, u.email_setting, u.num_posts, u.registered, u.admin_note, p.id, p.poster AS username, p.poster_id, p.poster_ip, p.poster_email, p.message, p.hide_smilies, p.posted, p.edited, p.edited_by, g.g_id, g.g_user_title, o.user_id AS is_online FROM punbb_posts AS p INNER JOIN punbb_users AS u ON u.id=p.poster_id INNER JOIN punbb_groups AS g ON g.g_id=u.group_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON (o.user_id=u.id AND o.user_id!=1 AND o.idle=0) WHERE p.topic_id=24866 ORDER BY p.id LIMIT 0,25 |
0.00122 | UPDATE punbb_topics SET num_views=num_views+1 WHERE id=24866 |
Total query time: 0.01172 s |