Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witam!
Mam pytanie. Czemu w tym Yongu można nagrywać tylko w rozdzielczości 640x480? Przecież w specyfikacji pisało ,że aparat ma 3,2 mpx to by spokojnie starczyło na rodzielczość HD.
bo 3.2 ma aparat, a nie kamera
Taki trik marketingowy
Zdjęcie będzie 3.2mpix
Fervi
W specyfikacji jak byk stoi
Video :
- Rozdzielczość :
640x480 px
- Formaty video :
H.263, H.264, MPEG4 - 24 fps[/quote]
http://www.mgsm.pl/pl/katalog/samsung/galaxyyoung/
[b]Problemy rozwiązujemy na forum nie na PW[/b] -> Niech inni na tym skorzystają.
[url=http://dug.net.pl/]Polski portal Debiana[/url]
A nie da się z tego wyciągnąć chociaż 720x576?
Ten procek 1G by tego nie wyrobił.
To może dało by się podkręcić procesor?
[quote=mati75]Tak, śrubokrętem.[/quote]
Pfff
Można podkręcać procesory w telefonach i to o niezłe sumki
Ale to Roota wymaga jeśli się nie mylę, ale to pewnie odgórne ograniczenia aparatu (640x480)
Fervi
Podkręcanie procesora = większe zużycie baterii, więcej wydzielanego ciepła. Można to robić, ale wątpie, żeby rozwiązało to twój problem.
Akurat afaik sam CPU ma tu niewiele do gadki, bo od jakichś kilku generacji SoC ARMowych dla TFUfonów, mają one w jednym krzemie wytrawiony kodek, który odciąża procesor właśnie z takich zadań. Tym niemniej, ten kodek jest za cienki na takie rozdziałki, nie będę Ci przeliczał ile MB danych musiałby obrobić, a na ile został stworzony. Zresztą, posiadasz niskobudżetowy model Young i oczekujesz od niego HD :P. Z malacza też zrobisz rakietę jak wszystko w nim wymienisz na z mocniejszego pojazdu ;) Na drugi raz albo wczytuj się w specyfikację, albo wykładaj więcej grajcarów za zabawki.
To jest śmieszne... Kupujesz zabawkę która ledwie wyrabia Pou, a oczekujesz wydajność Samsunga Galaxy Note... Z resztą, skoro oczekiwałeś więcej, to po co brałeś tą zabawkę? W tej samej Cenie można było zdobyć Samsunga Galaxy ACE 2 lub całkiem zacnego Alcatela... Ja wolę kupić przyzwoitego chińczyka niż markowy low-end.
Ja nie oczekuje HD, 720x576 by mi wystarczyło.
Ja kupowałem ten telefon używany za ~200 zł. Więc w tej cenie nie znalazłem nic lepszego.
Ostatnio edytowany przez TDK8GB (2014-02-13 12:37:00)
Time (s) | Query |
---|---|
0.00017 | SET CHARSET latin2 |
0.00007 | SET NAMES latin2 |
0.00200 | SELECT u.*, g.*, o.logged FROM punbb_users AS u INNER JOIN punbb_groups AS g ON u.group_id=g.g_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON o.ident='3.133.124.23' WHERE u.id=1 |
0.00302 | REPLACE INTO punbb_online (user_id, ident, logged) VALUES(1, '3.133.124.23', 1732420122) |
0.00035 | SELECT * FROM punbb_online WHERE logged<1732419822 |
0.00092 | SELECT topic_id FROM punbb_posts WHERE id=256423 |
0.00180 | SELECT id FROM punbb_posts WHERE topic_id=25237 ORDER BY posted |
0.00042 | SELECT t.subject, t.closed, t.num_replies, t.sticky, f.id AS forum_id, f.forum_name, f.moderators, fp.post_replies, 0 FROM punbb_topics AS t INNER JOIN punbb_forums AS f ON f.id=t.forum_id LEFT JOIN punbb_forum_perms AS fp ON (fp.forum_id=f.id AND fp.group_id=3) WHERE (fp.read_forum IS NULL OR fp.read_forum=1) AND t.id=25237 AND t.moved_to IS NULL |
0.00090 | SELECT search_for, replace_with FROM punbb_censoring |
0.00171 | SELECT u.email, u.title, u.url, u.location, u.use_avatar, u.signature, u.email_setting, u.num_posts, u.registered, u.admin_note, p.id, p.poster AS username, p.poster_id, p.poster_ip, p.poster_email, p.message, p.hide_smilies, p.posted, p.edited, p.edited_by, g.g_id, g.g_user_title, o.user_id AS is_online FROM punbb_posts AS p INNER JOIN punbb_users AS u ON u.id=p.poster_id INNER JOIN punbb_groups AS g ON g.g_id=u.group_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON (o.user_id=u.id AND o.user_id!=1 AND o.idle=0) WHERE p.topic_id=25237 ORDER BY p.id LIMIT 0,25 |
0.00092 | UPDATE punbb_topics SET num_views=num_views+1 WHERE id=25237 |
Total query time: 0.01228 s |