Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Strony: 1
Czesć
Jakiś dziubdziuś próbuje zarejestrować konta na FB i SKype używając mojego prywatnego adresu email, którego nie sprawdzam ani w robocie, ani nigdzie poza domem, łączę się na niego wyłącznie z Thunderbirda połączeniem ssl/tls.
Hasełka raczej odgadnać się nie da, bo na to konto hasełko powstało w wyniku operacji sado-maso:
~> head -c18 /dev/urandom |mimencode BjptdVQ23A8WV7vpZ4Cb+nC4
Także niczego się nie obawiam, ciekaw tylko jestem, co to za jaja, że mnie ciągle przychodzą maile dotyczące odzyskania hasła na FB i M$,
które kasuję.
To jest jakiś numer hakerski, czy może po kilku nieudanych operacjach odzyskiwania przez email jest możliwość odzyskania hasełka przez komórkę?
I przy okazji, może gdyby ktoś właził na moje konta, to może byłoby coś groźnego, ale zakładanie nowych kont podając przy rejestracji mojego maila?
Do którego chyba tylko ja mam dostęp?
Hasło zmieniłem na wszelki wypadek (head -c24 /dev/urandom |mimencode ), ale ciekaw jestem, czy ktoś miał ostatnio podobne cyrki.
W historii zdarzeń na Gmailu nic podejrzanego nie widać z żadnym kontem.
Ostatnio edytowany przez Jacekalex (2014-04-04 00:03:50)
podejrzewam ze jakis malolat sobie testuje lub/i stara się dokuczyć;)
Na moim paru malolatów (debili) już się rejestrowało, głównie do gier. Zawsze pisałem do administracji, żeby im konto usuwali bo ja niczego nie rejestrowałem. Hasła do różnych kont w plain text to codzienność praktycznie.
631
Ostatnio edytowany przez uzytkownikubunt (2016-12-01 00:48:59)
[quote=uzytkownikubunt]mam od 3 lat prywatny[/quote]
Mój ma 11 lat i jest z dziedziny tych krótkich i jak się taki pomyli to leci spam. [b]Jacekalex[/b] ma pewnie podobnie.
Ten adres ma sporo moich znajomych, rodzinki, kiedyś na niego przychodziły maile z Allegro i jakiegoś sklepu internetowego.
Dopiero później rozdzieliłem konta, powstało na fora i zakupy osobne, spamowne, kiedy po włamie na ubuntu.pl moje konto na interii przestało się nadawać do użytku.
Mam jeszcze trzecie, na które spływa wszystko związane z robotą.
Skąd w necie znalazł się adres? zdarza się zawsze, to w końcu internet, wystarczy, ze ktoś ze znajomych na Outlooka na XP (nierzadki przypadek), i znalazł nowy super wygaszacz ekranu, albo gierkę na torrencie.
Zastanawiam się tylko, jak na cudzym mailu otwierać kona na FB czy M$, bo chyba czegoś nie zauważyłem.
Hasła do kont Gmaila latają też na jabberze, też w szyfrowanym połączeniu, Pidgin trzyma hasła w gnome-keyring, a Gmail nie oferuje autoryzacji bez szyfrowania.
Także raczej mało prawdopodobne, żeby tutaj coś wyciekło.
Na wszelki wypadek zmieniłem wszystkie hasła, jakie tylko się dało, na cholernie długie i trudne.
Jeszcze tylko na starym GG muszę zmienić, ale zapomniałem, jak to się robi ;)
633
Ostatnio edytowany przez uzytkownikubunt (2016-12-01 00:49:01)
Strony: 1
Time (s) | Query |
---|---|
0.00008 | SET CHARSET latin2 |
0.00004 | SET NAMES latin2 |
0.00112 | SELECT u.*, g.*, o.logged FROM punbb_users AS u INNER JOIN punbb_groups AS g ON u.group_id=g.g_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON o.ident='3.15.141.155' WHERE u.id=1 |
0.00066 | UPDATE punbb_online SET logged=1732424235 WHERE ident='3.15.141.155' |
0.00051 | SELECT * FROM punbb_online WHERE logged<1732423935 |
0.00059 | DELETE FROM punbb_online WHERE ident='18.118.146.180' |
0.00057 | DELETE FROM punbb_online WHERE ident='18.222.20.30' |
0.00060 | DELETE FROM punbb_online WHERE ident='18.226.222.76' |
0.00059 | DELETE FROM punbb_online WHERE ident='3.142.133.210' |
0.00067 | SELECT topic_id FROM punbb_posts WHERE id=262022 |
0.00004 | SELECT id FROM punbb_posts WHERE topic_id=25538 ORDER BY posted |
0.00055 | SELECT t.subject, t.closed, t.num_replies, t.sticky, f.id AS forum_id, f.forum_name, f.moderators, fp.post_replies, 0 FROM punbb_topics AS t INNER JOIN punbb_forums AS f ON f.id=t.forum_id LEFT JOIN punbb_forum_perms AS fp ON (fp.forum_id=f.id AND fp.group_id=3) WHERE (fp.read_forum IS NULL OR fp.read_forum=1) AND t.id=25538 AND t.moved_to IS NULL |
0.00010 | SELECT search_for, replace_with FROM punbb_censoring |
0.00173 | SELECT u.email, u.title, u.url, u.location, u.use_avatar, u.signature, u.email_setting, u.num_posts, u.registered, u.admin_note, p.id, p.poster AS username, p.poster_id, p.poster_ip, p.poster_email, p.message, p.hide_smilies, p.posted, p.edited, p.edited_by, g.g_id, g.g_user_title, o.user_id AS is_online FROM punbb_posts AS p INNER JOIN punbb_users AS u ON u.id=p.poster_id INNER JOIN punbb_groups AS g ON g.g_id=u.group_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON (o.user_id=u.id AND o.user_id!=1 AND o.idle=0) WHERE p.topic_id=25538 ORDER BY p.id LIMIT 0,25 |
0.00074 | UPDATE punbb_topics SET num_views=num_views+1 WHERE id=25538 |
Total query time: 0.00859 s |