Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Kiedy chcem włączyć jakąś gre obsługującą openGL resetuje mi X.
Po instalacji sterowników NVIDI i ustawienia według FAQ jaki jest na tej stronie brakowało mi dwóch bibliotek : extmod i pex5. Jako iż brat ma Kubuntu ja ściągnełem pierwszą bibloteke od niego, ale tej drugiej nie miał. Jeszcze jedna uwaga jego bibloteki miały troche inną wielkość.
Kiedy chcem włączyć jakąś gre obsługującą openGL resetuje mi X.
Po instalacji sterowników NVIDI i ustawienia według FAQ jaki jest na tej stronie brakowało mi dwóch bibliotek : extmod i pex5. Jako iż brat ma Kubuntu ja ściągnełem pierwszą bibloteke od niego, ale tej drugiej nie miał. Jeszcze jedna uwaga jego bibloteki miały troche inną wielkość.[/quote]
Przyczyną może być też akutalizacja xserver-xorg, po któej zaleca się przeinstalować sterowniki.
[url=http://www.debian.org/][img]http://www.debian.org/logos/openlogo-nd-50.png[/img][/url]
Dzisiaj zaktualizowało mi xserver-xfree86 i po ponownym włączeniu poprosiło o ponowne zainstalowanie sterowników Nvidi. Ja to zrobiłem i do pliku xorg.conf dopisałem te bilioteki które wcześniej nie działały i się kde włączył. Odpaliła mi się Cedega (wcześniej resetowało mi się kde). Wyżuciło że nie ma opengl. Elastomania się włączyła ale się mocno cieła. Sprubowałem włączyć armagetrona i chrominium. One się nie włączyły ale też nie zresetowało mi kdm. Istnieje coś takiego jak nvidia-kernel ale nie ma do najnowszych kerneli...
Instalujesz pakiet nvidia-kernel-source oraz nagłówki jądra, module-assistant i wykonujesz:
module-assistant prepare module-assistant build nvidia-kernel-source module-assistant install nvidia-kernel-source
albo odpalasz module-assistant i wybierasz sobie ręcznie moduł do zbudowania.
Time (s) | Query |
---|---|
0.00017 | SET CHARSET latin2 |
0.00006 | SET NAMES latin2 |
0.00097 | SELECT u.*, g.*, o.logged FROM punbb_users AS u INNER JOIN punbb_groups AS g ON u.group_id=g.g_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON o.ident='18.116.90.57' WHERE u.id=1 |
0.00064 | REPLACE INTO punbb_online (user_id, ident, logged) VALUES(1, '18.116.90.57', 1732721791) |
0.00052 | SELECT * FROM punbb_online WHERE logged<1732721491 |
0.00254 | DELETE FROM punbb_online WHERE ident='3.145.91.152' |
0.00232 | SELECT topic_id FROM punbb_posts WHERE id=26514 |
0.00443 | SELECT id FROM punbb_posts WHERE topic_id=3371 ORDER BY posted |
0.00040 | SELECT t.subject, t.closed, t.num_replies, t.sticky, f.id AS forum_id, f.forum_name, f.moderators, fp.post_replies, 0 FROM punbb_topics AS t INNER JOIN punbb_forums AS f ON f.id=t.forum_id LEFT JOIN punbb_forum_perms AS fp ON (fp.forum_id=f.id AND fp.group_id=3) WHERE (fp.read_forum IS NULL OR fp.read_forum=1) AND t.id=3371 AND t.moved_to IS NULL |
0.00024 | SELECT search_for, replace_with FROM punbb_censoring |
0.00070 | SELECT u.email, u.title, u.url, u.location, u.use_avatar, u.signature, u.email_setting, u.num_posts, u.registered, u.admin_note, p.id, p.poster AS username, p.poster_id, p.poster_ip, p.poster_email, p.message, p.hide_smilies, p.posted, p.edited, p.edited_by, g.g_id, g.g_user_title, o.user_id AS is_online FROM punbb_posts AS p INNER JOIN punbb_users AS u ON u.id=p.poster_id INNER JOIN punbb_groups AS g ON g.g_id=u.group_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON (o.user_id=u.id AND o.user_id!=1 AND o.idle=0) WHERE p.topic_id=3371 ORDER BY p.id LIMIT 0,25 |
0.00175 | UPDATE punbb_topics SET num_views=num_views+1 WHERE id=3371 |
Total query time: 0.01474 s |