Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Hosting - zerwanie umowy.
chce zerwac umowe z 1&1, nie dawno zostala ona przedluzona ale niestety z tajemniczych przyczyn panel nie do konca dziala poprawnie i nic nie moge robic z domenami ani dodac ani edytowac nie ma takiej opcji w panelu (a byla jeszcze jakis czas temu) oczywiscie zglaszalem problem nie tylko ja jak sie okazuje i pracuja nad rozwiazaniem juz miesiac.
mam tam dwie domeny ale nawet nie mam jak ich przeniesc tymczasowo bo sie nie da edytowac DNS rekordow (strony dzialaja jak by co),
1 domena zostala przetransferowana do 1&1
2 zakupiona w pakiecie z hostingiem w 1&1
i teraz nie wiem jak sie do tego zabrac
strony mam skopiowane tak ze tylko wrzucic nan nowy hosting ale co z domenami????
Ostatnio edytowany przez pink (2014-05-05 13:25:19)
Przetransferuj domenę do innego usługodawcy.
tylko ze w darmowym hostingu od 000webhost
nie mam takiej opcji, albo nie widze - a jak mowilem w 1&1 nie moge edytowac DNS.
tzn: polecasz ovh, bo prawdopodobnie bede chcial zmienic jak tego nie naprawia,
myslalem o
http://www.hosting24.com/features.php
bo wsomie tyle czasu kozystalem z ich darmowego 000webhost.
Skoro masz na razie problemy z zarządzaniem domeną to na razie wyransferuj tylko domenę. U nowego usługodawcy będziesz mógł ją dowolnie skonfigurować czy w dowolnym momencie wydelegować na inne DNSy. Tylko wybierz takiego rejestratora domen, który umożliwia zarządzanie poszczególnymi rekordami DNS i ma tanie przedłużenia domen (np OVH - ceny przedłużenia .pl to około 50pln brutto)
widze ze ovh operuje globalnie czy nie bedzie problemu jak ja w irlandii a hosting zamowie w pl, jest taniej nie da sie ukryc.
a co to kogo obchodzi "skont klicash"? OVF (fr) jaki i Ty (ie) jesteście w UE, a choćby nawet nie to możesz sobie zamówić hosting nawet i w KongKongu czy na Syberii. Sam mam kilka VPSów w różnych częściach świata choć mieszkam w pl ;] I ile dobrze pamiętam w OVH można płacić paypalem.
Nie wiecie może, czy w OVH wprowadzili już, albo wprowadzą kiedyś import strefy z pliku binda (plik strefy), albo automatyczny import z innego działającego serwera.
Pytam, bo jak kiedyś chciałem domenę postawić w tym ich managerze-v3,
to myślałem, że mnie normalnie szlag trafi, bardziej spartolić tego nie mogli.
W domu sobie elegancko w Webminie wszystko mogę ustawić i bryka,
na FreeDNS42 w managerze wszystko elegancko bryka, a w OVH to był horror jakiś.
Pozdro
;-)
Ostatnio edytowany przez Jacekalex (2014-05-05 21:25:09)
swietnie takiej odpowiedzi oczekiwalem ;-) 1&1 tez mialem wykupiony w u.s.a ale sie przejachalem na nich wiec teraz musze kombinowac.
[quote=Jacekalex]Pytam, bo jak kiedyś chciałem domenę postawić w tym ich managerze-v3,
to myślałem, że mnie normalnie szlag trafi, bardziej spartolić tego nie mogli.[/quote]
Ten ich manager to taka zaawansowa reCAPTCHA
[quote=Jacekalex]Nie wiecie może, czy w OVH wprowadzili już, albo wprowadzą kiedyś import strefy z pliku binda (plik strefy), albo automatyczny import z innego działającego serwera.
Pytam, bo jak kiedyś chciałem domenę postawić w tym ich managerze-v3,
to myślałem, że mnie normalnie szlag trafi, bardziej spartolić tego nie mogli.[/quote]
Nie wiem kto u nich zatwierdza takie zmiany. Nowy panel do dedyków to jakaś porażka. Aby ustawić partycję na dysku najpierw trzeba sobie template zrobić, żeby go później załadować. Bez sensu.
Osobiście mam stary panel do domen jeszcze.
Na dedyku to pół biedy.
Zawsze ma jakiś dostęp ssh, możesz odpalić parted albo cfdisk na screenie (na wszelki wypadek), zrobić resize partycji, ustawić nowe partycje, i gotowe.
Może trochę na około, ale przynajmniej normalnie.
Jest jeszcze ten dostęp przez [url=http://www.ovh.pl/g1276.kvm-vps-classic]KVM IP[/url], coś w rodzaju chroota.
Tymczasem po godzinie ustawiania domeny wkurzyłem się porządnie, domena poszła na FreeDNS42, i tylko adresy IP DNSów na ovh zmieniłem.
Ostatnio edytowany przez Jacekalex (2014-05-05 22:31:37)
W Hekko przedłużam PL za 54 brutto. A chyba najłatwiej po prostu napisać do adminów o pomoc, niech sami rozwiązują problem.
Nie sądzisz?
Time (s) | Query |
---|---|
0.00010 | SET CHARSET latin2 |
0.00004 | SET NAMES latin2 |
0.00109 | SELECT u.*, g.*, o.logged FROM punbb_users AS u INNER JOIN punbb_groups AS g ON u.group_id=g.g_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON o.ident='18.118.154.237' WHERE u.id=1 |
0.00103 | REPLACE INTO punbb_online (user_id, ident, logged) VALUES(1, '18.118.154.237', 1732833845) |
0.00049 | SELECT * FROM punbb_online WHERE logged<1732833545 |
0.00107 | DELETE FROM punbb_online WHERE ident='207.46.13.111' |
0.00066 | SELECT topic_id FROM punbb_posts WHERE id=265716 |
0.00009 | SELECT id FROM punbb_posts WHERE topic_id=25748 ORDER BY posted |
0.00305 | SELECT t.subject, t.closed, t.num_replies, t.sticky, f.id AS forum_id, f.forum_name, f.moderators, fp.post_replies, 0 FROM punbb_topics AS t INNER JOIN punbb_forums AS f ON f.id=t.forum_id LEFT JOIN punbb_forum_perms AS fp ON (fp.forum_id=f.id AND fp.group_id=3) WHERE (fp.read_forum IS NULL OR fp.read_forum=1) AND t.id=25748 AND t.moved_to IS NULL |
0.00012 | SELECT search_for, replace_with FROM punbb_censoring |
0.01069 | SELECT u.email, u.title, u.url, u.location, u.use_avatar, u.signature, u.email_setting, u.num_posts, u.registered, u.admin_note, p.id, p.poster AS username, p.poster_id, p.poster_ip, p.poster_email, p.message, p.hide_smilies, p.posted, p.edited, p.edited_by, g.g_id, g.g_user_title, o.user_id AS is_online FROM punbb_posts AS p INNER JOIN punbb_users AS u ON u.id=p.poster_id INNER JOIN punbb_groups AS g ON g.g_id=u.group_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON (o.user_id=u.id AND o.user_id!=1 AND o.idle=0) WHERE p.topic_id=25748 ORDER BY p.id LIMIT 0,25 |
0.00116 | UPDATE punbb_topics SET num_views=num_views+1 WHERE id=25748 |
Total query time: 0.01959 s |