Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Strony: 1
Witam!
Tak jak w temacie. Debian Jessie. Tylko tej krawędzi nie ma na wydruku. Po wyeksportowaniu do PDF wszystko jest.
[color=white]Dla wszystkich piszących durne posty typu: 'co openoffice ma czego libreoffice nie ma', nie zamierzam korzystać z libreoffice.[/color]
Ostatnio edytowany przez TDK8GB (2014-05-06 21:34:35)
Na miłość boska pisz nazwę programu normalnie, bo (mnie osobiście) chuj strzela... Co do problemu, to zapytam, jaką masz drukarkę? Bo ja miałem podobny problem(drukowało bez górnego marginesu i też po eksporcie do PDF drukowało się bez problemu (poprzednio miałem Brothera DCP-115C), ostatnio zostałem zmuszony do zmiany (Brat wyzionął ducha) i na nowym Brotherku J140W drukuje z marginesem górnym więc strzelam, że to była wina sterownika, albo gdzieś po drodze w CUPSie coś się zmieniło...
To jest jeszcze dzieciak. Zbiera sobie powoli na bana swoim zachowanem. Olej niech się cieszy , że coś wbrew regułom napisał.
Dla wszystkich piszących durne posty typu: 'co openoffice ma czego libreoffice nie ma', nie zamierzam korzystać z libreoffice.[/quote]
Bardziej durnego wpisu nie widziałem dawno.
LibreOffice masz w repo, masz aktualizacje i wsparcie, a każdym błędem zgłoszonym na Bugzill zajmują się Developrzy.
OpenOffice ściągałeś ze strony projektu, pewnie paczkę deb, ale nie wiemy, jakiej biblioteki mu brakuje, czy masz wersję na KDE czy na Gnome, i której wersji biblioteki Gtk czy Kdelibs, Cupsa i cholera wie, czego jeszcze mu brakuje, wystarczy, że był kompilowany na innej wersji, niż masz w systemie, i w przypadku to już wystarczy do jakiś cyrków, jak u Ciebie.
Więc radzę sprawdzić, na jaki system (wersja i nazwa) jest kompilowany ten OpenOffice, i taki system zainstalować, albo przynajmniej sprawdzić, jakich wersji bibliotek wymaga, o ile potrafisz.
I jakaś cholernie stara ta wersja, OpenOffice ma obecnie wersję 4.1.0,
a Libreoffice ma 4.1.5.
Ten OpenOffice u Ciebie np może się nie dogadywać prawidłowo ze sterem drukarki, ale gdybym zapytał, jak drukuje przez witrualną drukarkę Cups-pdf, to napiszesz pewnie, że PDFy OOfice generuje poprawnie, tylko że tu może być problem na linii OpenOffce -Cups.
Z resztą piszesz, że na wydruku, a nawet nie napisałeś z jakiej drukarki i na jakim sterze chodzi.
Więc zapytam prosto, skoro Twoja fobia wyklucza Libreoffice,
to czy z Abiworda, Gnumerica i Calligry drukuje prawidłowo,
czy jest ten sam problem, co w OpenOffice?
To by było na tyle
;-)Ostatnio edytowany przez Jacekalex (2014-05-06 21:38:37)
W demokracji każdy naród ma taką władzę, na jaką zasługuje ;)
Si vis pacem para bellum ;) | Pozdrawiam :)
[quote=TDK8GB][color=white]Dla wszystkich piszących durne posty typu: 'co openoffice ma czego libreoffice nie ma', nie zamierzam korzystać z libreoffice.[/color][/quote]
Tak w ogóle to zdajesz sobie sprawę, że Twoje "ukrywanie" tekstu [url=http://dug.net.pl/~azhag/tdk_biale.png]nie zawsze[/url] działa jak należy?
Nie rozumiem tylko po co robić dym w kompanii takim "ukrywaniem" tekstu ... ( czasem, żeby ktoś kogoś nie skompromitował ... )
A co do problemu, sprawdź sterowniki i zobacz czy problem w innych edytorach występuje ... może to jakiś bug openoffice'a.
Ostatnio edytowany przez Piotr3ks (2014-05-06 22:24:21)
Tak przy okazji, nawet domyślna skórka forum nie jest biała i ten tekst jest widoczny.
@azhag
co do tekstu to chyba znacznik [color] nie jest zabroniony? przecież ja tam nic złego nie napisałem
@thomsson
a niektórzy piszą "Łindołs" zamiast "Windows" i nie ma afery ( np. menel)
Drukarka to HP 1050A.
A i jeszcze co do mojej fobi to kiedyś właśnie pisałem w LO i mi się wyłączył, straciłem dane.(jakiś bug wystąpił a ja potrzebowałem czegoś stabilnego jak Word) więc to jest uzasadnione.
Jak tak bardzo chcesz odpocząć od forum, to nikt nie będzie ci tej przyjemności żałował…
Nie kłóćmy się ok?
Ostatnio edytowany przez TDK8GB (2014-05-06 22:52:12)
[b]TDK[/b]
Chyba nie wiesz jak menel pisał w pierwszych postach. Ale mu coś wtedy napisałem i się poprawił i nigdy więcej już tak nie pisał. To był zupełny bełkot i poezja kanału.
A wiesz jeśli reprezentujesz jakiś poziom i masz trochę wiedzy to starasz się pisać poprawnie, a jak jeszcze masz coś ciekawego do przekazania to wtedy jesteś odbierany za bardzo inteligentnego usera. :D
Tak zachowują się dorośli,a twoje wszystkie zachowania komunikują nioedojrzalość i to na każdym kroku.
Ale ciesz się z tego co tu próbujesz tu napsocić i nawywijać. Niezły ubaw jest z twojej osoby.
Ostatnio edytowany przez Yampress (2014-05-06 23:04:04)
[quote=TDK8GB].....
Drukarka to HP 1050A.
A i jeszcze co do mojej fobi to kiedyś właśnie pisałem w LO i mi się wyłączył, straciłem dane.(jakiś bug wystąpił a ja potrzebowałem czegoś stabilnego jak Word) więc to jest uzasadnione.[/quote]
Każdy edytor może się nagle wyłączyć z powodu jakiegoś błędnego sygnału od procesora, braku dostępnej pamięci, albo jakiegoś krytycznego wyjątku.
Jak piszesz coś ważnego, to w OO i w LO, a także w każdym innym edytorze masz cykliczny autozapis do ustawienia.
HP-1050A?
A jaki sterownik do niej ustawiłeś?
Do niej jest chyba z 10 różnych sterowników, od HP PCL po stery Postscriptowe.
Żeby wiedzieć, czy to wina steru, trzeba zobaczyć na innym sterowniku.
Żeby sprawdzić, czy winny Cups czy Ooffice, trzeba coś wydrukować z Abiworda, Calligry albo LO.
Jeżeli winny Ooffice, to inna wersja, albo zgłaszać błąd na bugzilli Ooffice.
PS.
Ze wszystkich edytorów tekstu najstabilniejszy i najszybszy moim zdaniem jest Abiword.
To by było na tyle
;P
Strony: 1
Time (s) | Query |
---|---|
0.00015 | SET CHARSET latin2 |
0.00007 | SET NAMES latin2 |
0.00126 | SELECT u.*, g.*, o.logged FROM punbb_users AS u INNER JOIN punbb_groups AS g ON u.group_id=g.g_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON o.ident='18.221.183.34' WHERE u.id=1 |
0.00113 | REPLACE INTO punbb_online (user_id, ident, logged) VALUES(1, '18.221.183.34', 1732571614) |
0.00071 | SELECT * FROM punbb_online WHERE logged<1732571314 |
0.00081 | SELECT topic_id FROM punbb_posts WHERE id=265940 |
0.00008 | SELECT id FROM punbb_posts WHERE topic_id=25762 ORDER BY posted |
0.00082 | SELECT t.subject, t.closed, t.num_replies, t.sticky, f.id AS forum_id, f.forum_name, f.moderators, fp.post_replies, 0 FROM punbb_topics AS t INNER JOIN punbb_forums AS f ON f.id=t.forum_id LEFT JOIN punbb_forum_perms AS fp ON (fp.forum_id=f.id AND fp.group_id=3) WHERE (fp.read_forum IS NULL OR fp.read_forum=1) AND t.id=25762 AND t.moved_to IS NULL |
0.00007 | SELECT search_for, replace_with FROM punbb_censoring |
0.00226 | SELECT u.email, u.title, u.url, u.location, u.use_avatar, u.signature, u.email_setting, u.num_posts, u.registered, u.admin_note, p.id, p.poster AS username, p.poster_id, p.poster_ip, p.poster_email, p.message, p.hide_smilies, p.posted, p.edited, p.edited_by, g.g_id, g.g_user_title, o.user_id AS is_online FROM punbb_posts AS p INNER JOIN punbb_users AS u ON u.id=p.poster_id INNER JOIN punbb_groups AS g ON g.g_id=u.group_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON (o.user_id=u.id AND o.user_id!=1 AND o.idle=0) WHERE p.topic_id=25762 ORDER BY p.id LIMIT 0,25 |
0.00088 | UPDATE punbb_topics SET num_views=num_views+1 WHERE id=25762 |
Total query time: 0.00824 s |