Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witam
Mam maly problem, zakupilem z easyLinux Debiana Sarage i wszystko byloby ok /narazie :)/ poza tym, ze w przypadku jadra 2.6.12 install nie idzie. Nie odnajduje sterownika cdromu.
Przosi mnie o ewentualna dyskietke i koniec :/
Na 2.4.x jest wszystko ok
cdom to nagrywarka lite-on
hdd sata
celeron d
Moze ktos mi pomoc? Jak "wyciagnac" z plyty te drivery?, Dlaczego nie widzi?
Zaznacze, ze tym komputerku do tej pory byl suse10oss i bylo ok
dzieki za zainteresowanie
Myślę że po prostu ściągnij sobie pierwszą płytę z oficjalnego repo Debiana i nie powinno być kłopotów. Jak nie masz możliwości, to daj namiary na PW to Ci wyślę
Masz racje, to wina plyty. Instalacja ubuntu na tym komputerze przebiegla bez najmniejszych porblemow :/
Swoja droga to sie troszke wkurzylem, wydalem 3 dychy, zeby miec tloczona dvd a tu lipa :/ Probowalem ja skopiowac, tez nie bardzo chetna jest...
pozdrowienia i dzieki za zainteresowanie
Miałem podobny problem http://forum.dug.net.pl/viewtopic.php?t=3132 ale ściagnąłem obraz DCC http://www.dccalliance.org/releasenotes.html i wszystko śmigneło.
Nie wiem Bodzio jak teraz w upgrade r2 ale we wczesniejszych wersjach nic to nie dawało poprostu stawał, wypisywał komunikat ,że nie moze wykryc cdromu i koniec.I to nie jest wina płyty, niestety.
Też mam jednego takiego kompa, stary zabytek z prockiem 366. Też się wykłada na czytaniiu z cdromu. Załadowałem mu sterowniki z dyskietek, jako źródło pakietów podałem cdrom i śmignęło
Tak ale co zrobic jak sie nie ma stacji dyskietek ?;) Jak to ja miałem taki przypadek :) Kombinowałem, kombinowałem jak koń pod górke, aż na tutejszym forum podsuneli mi pomysł z DCC :D
Swoja droga to sie troszke wkurzylem, wydalem 3 dychy, zeby miec tloczona dvd a tu lipa :/ Probowalem ja skopiowac, tez nie bardzo chetna jest...[/quote]pisz do tej całej redakcji niech ci nośnik wymienią na sprawny.
Nigdy się niektórych rzeczy nie dowiesz, jeśli na niektóre pytania samemu sobie nie odpowiesz - STFW
To nie jest wina nośnika - to jest wina tego badziewia co wgrali na płytkę. 5 minut temu kumpel przyszedł że mu nie czyta cdromu. Ja się patrzę - to samo co Ty masz. Założyłem swoje DVD i instalka poleciała aż miło.
Najlepiej jakby kase wrócili i dopłacili za nerwy
Time (s) | Query |
---|---|
0.00010 | SET CHARSET latin2 |
0.00004 | SET NAMES latin2 |
0.00095 | SELECT u.*, g.*, o.logged FROM punbb_users AS u INNER JOIN punbb_groups AS g ON u.group_id=g.g_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON o.ident='18.119.19.206' WHERE u.id=1 |
0.00188 | REPLACE INTO punbb_online (user_id, ident, logged) VALUES(1, '18.119.19.206', 1738327575) |
0.00056 | SELECT * FROM punbb_online WHERE logged<1738327275 |
0.00064 | DELETE FROM punbb_online WHERE ident='85.208.96.198' |
0.00069 | DELETE FROM punbb_online WHERE ident='85.208.96.208' |
0.00057 | SELECT topic_id FROM punbb_posts WHERE id=26894 |
0.00004 | SELECT id FROM punbb_posts WHERE topic_id=3423 ORDER BY posted |
0.00067 | SELECT t.subject, t.closed, t.num_replies, t.sticky, f.id AS forum_id, f.forum_name, f.moderators, fp.post_replies, 0 FROM punbb_topics AS t INNER JOIN punbb_forums AS f ON f.id=t.forum_id LEFT JOIN punbb_forum_perms AS fp ON (fp.forum_id=f.id AND fp.group_id=3) WHERE (fp.read_forum IS NULL OR fp.read_forum=1) AND t.id=3423 AND t.moved_to IS NULL |
0.00005 | SELECT search_for, replace_with FROM punbb_censoring |
0.00166 | SELECT u.email, u.title, u.url, u.location, u.use_avatar, u.signature, u.email_setting, u.num_posts, u.registered, u.admin_note, p.id, p.poster AS username, p.poster_id, p.poster_ip, p.poster_email, p.message, p.hide_smilies, p.posted, p.edited, p.edited_by, g.g_id, g.g_user_title, o.user_id AS is_online FROM punbb_posts AS p INNER JOIN punbb_users AS u ON u.id=p.poster_id INNER JOIN punbb_groups AS g ON g.g_id=u.group_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON (o.user_id=u.id AND o.user_id!=1 AND o.idle=0) WHERE p.topic_id=3423 ORDER BY p.id LIMIT 0,25 |
0.00089 | UPDATE punbb_topics SET num_views=num_views+1 WHERE id=3423 |
Total query time: 0.00874 s |