Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Jedna z większych imprez sportowych w naszym kraju została zakodowana.
Trzeba sobie jakoś radzić.
Transmisje możemy legalnie za darmo obejrzeć w internecie.
Jednym ze sposobów jest skorzystanie ze streamu niemieckiej telewizji internetowej.
[url]http://sportdeutschland.tv/[/url]
Żeby można oglądać tam musimy mieć niemieckie IP.
Bardzo prosto osiągniemy to puszczając iceweasela przez sever proxy.
W taki sposób.
[url=http://postimg.org/image/k15n2331n/][img]http://s9.postimg.org/k15n2331n/Zrzut_ekranu_z_2014_09_03_10_39_31.jpg[/img][/url]
Miało nie być o polityce :D
Drużyna finansowana z podatków, hale zbudowane z podatków, a za oglądanie legalnie Polacy muszą płacić, Niemcy płacić nie muszą.
Wiem, że ten ukryty sens i naturalne w jego przypadku wnioski nie było Twoim zamiarem, ale ta historia mistrzostw zakodowanych pokazuje nasze Państwo w pigułce. xD
Jednym słowem:
http://www.youtube.com/watch?v=IurtF2aRedI
Pozdro
;-)
Ostatnio edytowany przez Jacekalex (2014-09-03 12:12:55)
[quote=Jacekalex]Miało nie być o polityce :D
Drużyna finansowana z podatków, hale zbudowane z podatków, a za oglądanie legalnie Polacy muszą płacić, Niemcy płacić nie muszą.
Wiem, że ten ukryty sens i naturalne w jego przypadku wnioski nie było Twoim zamiarem, ale ta historia mistrzostw zakodowanych pokazuje nasze Państwo w pigułce. xD
Jednym słowem:
http://www.youtube.com/watch?v=IurtF2aRedI
Pozdro
;-)[/quote]
Ja chciałem tylko pokazać tym co nie mają możliwości oglądania w tv jak można to zrobić.
Bez żadnych ukrytych podtekstów.
[quote="Ilin"]Bez żadnych ukrytych podtekstów.[/quote]
Tak to już jest, że jak coś piszemy, czy mówimy, to przeważnie sami nie znamy wszystkich ukrytych podtekstów danej informacji czy opinii.
U Ciebie widać wyraźnie, że mistrzostwa są w Polsce, Niemcy oglądają gratis, Polacy muszą płacić Polsatowi.
Gdybyś zapytał jakiegoś polityka obozu rządzącego, dlaczego tak jest, to miałby diabelnie pocieszną minę, ale raczej by sobie Ciebie na długo zapamiętał. :DDD
Pozdro
;-)
Ostatnio edytowany przez Jacekalex (2014-09-03 12:48:47)
[quote=ethanak]a to samair.ru już wyłączyli?[/quote]
Nie wiem.
Napisałem iż jest to jedno z wielu rozwiązań.
Być może tam też idzie obejrzeć.
[quote=Jacekalex]Tak to już jest, że jak coś piszemy, czy mówimy, to przeważnie sami nie znamy wszystkich ukrytych podtekstów danej informacji czy opinii.
U Ciebie widać wyraźnie, że mistrzostwa są w Polsce, Niemcy oglądają gratis, Polacy muszą płacić Polsatowi.
Gdybyś zapytał jakiegoś polityka obozu rządzącego, dlaczego tak jest, to miałby diabelnie pocieszną minę, ale raczej by sobie Ciebie na długo zapamiętał. :DDD[/quote]
To jest temat raczej techniczny mimo ze jest luźnych.
Prosiłbym o nieuprawianie polityki.
samair.ru to akurat bardzo miła lista open proxy a nie oglądaczka.
a tak swoją drogą - @jacekalex, masz pretensje do polsatu że coś kupił i za darmo nie chce rozdawać? bo jeśli do kogoś miałbym wąty to do naszej narodowej telewizji, która abonament to owszem bierze a w zamian dostaję m jak miłość i plebanię (bo ojciec mateusz to już się w budżecie nie zmieścił).
Ostatnio edytowany przez ethanak (2014-09-03 13:22:51)
[quote=ethanak]samair.ru to akurat bardzo miła lista open proxy a nie oglądaczka.[/quote]
Nie znałem tego.
Korzystałem z
http://www.freeproxylists.net/
[quote=ethanak]samair.ru to akurat bardzo miła lista open proxy a nie oglądaczka.
a tak swoją drogą - @jacekalex, masz pretensje do polsatu że coś kupił i za darmo nie chce rozdawać? bo jeśli do kogoś miałbym wąty to do naszej narodowej telewizji, która abonament to owszem bierze a w zamian dostaję m jak miłość i plebanię (bo ojciec mateusz to już się w budżecie nie zmieścił).[/quote]
Ja nie mam pretensji do Polsatu, ja mam wyrobiona opinię o tym,
że ustawowo mam płacić "abonament" na TVP i jej "misję", ale jak coś ma być w telewizorze, to muszę osobno płacić Polsatowi, a dwa albo i trzy abonamenty za jeden telewizor, to już lekka przesada.
Mecze ligowe - piłkarskie już od dawna lądują w rożnych telewizjach.
Przy czym to Państwo takie reguły ustala, a nie Polsat.
Ostatnio edytowany przez Jacekalex (2014-09-03 14:15:23)
Juz dołączyło siatkówkę do imprez ogólnonarodowych.
Ale obowiązuje od przyszłego roku.
http://www.eskarock.pl/eska_rock_news/102730/mistrzostwa_swiata_w_siatkowce_2014_transmisje_obowiazkowo_w_kanalach_otwartych_ale_dopiero_od_2015
A jak wygląda sprawa bittorrent live? Kiedyś sobie zainstalowałem, ale były tam tylko transmisje jakiś rywalizacji w walce wręcz, gdzie niby zasady były z mma, ale zawodników było po dwóch w drużynie i do tego skakali po jakichś podwyższeniach. Rosja... Technologia jednak ciekawa, ale jakoś nie słyszę o niej zbytnio :/
Ja mówię o legalnym oglądaniu.
bittorrent live - nie znam się ale być może z legalnością jest trochę na bakier w tym servisie.
A nie jest ?
o ile pamiętam to niespecjalnie.
[i]edit[/i]
jeśli wychodząc z domu zapomnę zamknąç drzwi, to uważasz, że legalnie możesz mi wynieść z domu telewizor?
Ostatnio edytowany przez ethanak (2014-09-03 15:24:02)
Wejść tak np w jakiejś sprawie do Ciebie.
Skoro nikogo nie ma to wychodzę.
Co nie jest zabronione jest dozwolone.
niekoniecznie - nie pamiętak dokładnego brzmienia odnośnego artykułu, ale coś jest na temat nieuprawnionego użycia.
w każdym razie masz czyn zabroniony.
To mniej wiecej tak jak 17latek obejrzy film dozwolony od 18 lat lub przez wine uruchomisz IE.
Dajcie mi delikwenta a paragraf się znajdzie.
nie. najbliższym przykładem jest wyniesienie telewizora z mieszkania sąsiada, który zapomniał zamknąć drzwi. możesz się zdziwić - ale jest to prawnie uznawane za włamanie.
Ale ja nie wynoszę telewizora.
Powiedzmy ze na stałe mam tak skonfigurowaną sieć.
Wolno mi tak mieć,
:)
Time (s) | Query |
---|---|
0.00008 | SET CHARSET latin2 |
0.00003 | SET NAMES latin2 |
0.00187 | SELECT u.*, g.*, o.logged FROM punbb_users AS u INNER JOIN punbb_groups AS g ON u.group_id=g.g_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON o.ident='3.140.186.189' WHERE u.id=1 |
0.00116 | REPLACE INTO punbb_online (user_id, ident, logged) VALUES(1, '3.140.186.189', 1732418943) |
0.00048 | SELECT * FROM punbb_online WHERE logged<1732418643 |
0.00080 | DELETE FROM punbb_online WHERE ident='66.249.66.74' |
0.00080 | DELETE FROM punbb_online WHERE ident='85.208.96.199' |
0.00045 | SELECT topic_id FROM punbb_posts WHERE id=274637 |
0.00009 | SELECT id FROM punbb_posts WHERE topic_id=26355 ORDER BY posted |
0.00062 | SELECT t.subject, t.closed, t.num_replies, t.sticky, f.id AS forum_id, f.forum_name, f.moderators, fp.post_replies, 0 FROM punbb_topics AS t INNER JOIN punbb_forums AS f ON f.id=t.forum_id LEFT JOIN punbb_forum_perms AS fp ON (fp.forum_id=f.id AND fp.group_id=3) WHERE (fp.read_forum IS NULL OR fp.read_forum=1) AND t.id=26355 AND t.moved_to IS NULL |
0.00006 | SELECT search_for, replace_with FROM punbb_censoring |
0.00102 | SELECT u.email, u.title, u.url, u.location, u.use_avatar, u.signature, u.email_setting, u.num_posts, u.registered, u.admin_note, p.id, p.poster AS username, p.poster_id, p.poster_ip, p.poster_email, p.message, p.hide_smilies, p.posted, p.edited, p.edited_by, g.g_id, g.g_user_title, o.user_id AS is_online FROM punbb_posts AS p INNER JOIN punbb_users AS u ON u.id=p.poster_id INNER JOIN punbb_groups AS g ON g.g_id=u.group_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON (o.user_id=u.id AND o.user_id!=1 AND o.idle=0) WHERE p.topic_id=26355 ORDER BY p.id LIMIT 0,25 |
0.00078 | UPDATE punbb_topics SET num_views=num_views+1 WHERE id=26355 |
Total query time: 0.00824 s |