Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
[b]ethanak[/b] nie masz racji w żadnej sytuacji. Adres IP nie jest równoznaczny z danymi osobowymi. W myśl polskich przepisów regulujących publikowanie treści, oglądając nie łamiesz żadnych ustaleń. Udostępniając sygnał owszem. W tym przypadku gdy oglądamy przez jakaś stronkę jesteś czysty, strona tego typu nie jest na pewno hostowana na terytorium Polski. Tym bardziej czy oglądając niemiecką czy brazylijską telewizję nie naruszasz żadnych praw autorskich w myśl polskiego prawa.
Polska to kraj prawnych absurdów... trochu odbiegając od tematu mnie najwięcej wnerwia jedno:
Tylko w Polsce (na cały świat) jest tak, że jak wykopiesz nawet we własnym ogródku skrzynię ze średniowiecznymi dukatami (używając wykrywacza metali) i nawet jak dobrowolnie oddasz do Muzeum i tak stajesz przed sądem za tzw. "Bezprawne prace archeologiczne" :D Czyli krótko ujmując idziesz w teren z wykrywaczem metali to nawet jeśli kopiesz na polu uprawnym (gdzie normalnie traktory orają pole) i tam wykopiesz monetę średniowieczną i dowie sie o Tym Wojewódzki Konserwator Zabytków kiedy będziesz chciał/chciała oddać dobrowolnie do muzeum trafiasz przed sąd za możliwe zniszczenie miejsca archeologicznego... normalnie ubaw po pachy! Więcej macie [url=Polska to kraj prawnych absurdów... trochu odbiegając od tematu mnie najwięcej wnerwia jedno:
Tylko w Polsce (na cały świat) jest tak, że jak wykopiesz nawet we własnym ogródku skrzynię ze średniowiecznymi dukatami (używając wykrywacza metali) i nawet jak dobrowolnie oddasz do Muzeum i tak stajesz przed sądem za tzw. "Bezprawne prace archeologiczne" :D Czyli krótko ujmując idziesz w teren z wykrywaczem metali to nawet jeśli kopiesz na polu uprawnym (gdzie normalnie traktory orają pole) i tam wykopiesz monetę średniowieczną i dowie sie o Tym Wojewódzki Konserwator Zabytków kiedy będziesz chciał/chciała oddać dobrowolnie do muzeum trafiasz przed sąd za możliwe zniszczenie miejsca archeologicznego... normalnie ubaw po pachy! Więcej macie TUTAJ.]TUTAJ[/url].
Co do Weeb.TV odnośnie mistrzostw to macie [url=http://weeb.tv/online/alx_ms2014]TUTAJ[/url]. Kiedy Ty oglądasz i nie rozpowszechniasz dalej nie łamiesz prawa! To Ci powie każdy adwokat/radca prawny znający się w temacie prawa IT :-P
Ostatnio edytowany przez neo86 (2014-09-04 18:17:51)
Witam :)
Widzę, że dyskusja jest gorąca i zmierza do nikąd. Przykład, który przed momentem podał mi ethanak - jeśli wchodzisz do otwartego mieszkania i coś zabierasz, albo choćby używasz sprzętu - to jest to dozwolone, czy jednak włamanie? Moim skromnym zdaniem obchodzenie zabezpieczeń jednak nie jest w porządku. Skoro jakiś podmiot ogranicza terytorialnie dostęp do treści które udostępnia, to próba obejścia (napisał bym jakakolwiek, ale sprawa jest głębsza) tego ograniczenia wyczerpuje to znamiona czynu opisane w art. 267 KK. Może i jest ten artykuł niedostosowany do obecnych realiów społeczeństwa informacyjnego, ale sorry - dura lex sed lex.
kur... czy ktoś tu potrafi czytać ze zrozumieniem?
uzyskujesz dostęp do informacji która nie jest dla ciebie przeznaczona. proste? nieważne czy do tego użyłeś legalnych czy nielegalnych (a korzystanie z op to raczej podlega pod paragraf drugi przytoczinego artykułu - chociaż owszem są wyjątki).
przytaczałem wcześniej przykład wyniesienia telewizora z mieszkania gdzie ktoś nie zamknął drzwi na klucz. masz włamanie. zgadnij dlaczego.
Informacja jest przeznaczona dla osób z niemieckim IP.
Mogę w pięć minut mieć LEGALNIE niemieckie IP. Nie złamię żadnych zabezpieczeń.
Problem byłby tylko wtedy, gdybyś się WŁAMAŁ na ten serwer i zmodyfikował jego działanie tak, by móc oglądać z polskiego lub kambodżańskiego IP.
Czytać paragrafy można, ale najlepiej ze zrozumieniem.
Dalej dyskutować mi się nie chce. Tym bardziej że rozmówca średni.
Prawo stanowione w obecnych państwach jest liczone w dziesiątkach tysięcy lub setkach tysięcy stron A4. Jest pełne sprzeczności. Nie ma się co doszukiwać w nich sensu.
Podsumowując.
W pierwszym poście przedstawiłem jak można oglądać MS w siatkówce.
Wg mojej wiedzy jest to legalne.
Kto będzie w ten sposób oglądał robi to na własną odpowiedzialność.
Zamykam aby nie powodować zbędnych i emocjonalnych dyskusji.
Time (s) | Query |
---|---|
0.00012 | SET CHARSET latin2 |
0.00007 | SET NAMES latin2 |
0.00101 | SELECT u.*, g.*, o.logged FROM punbb_users AS u INNER JOIN punbb_groups AS g ON u.group_id=g.g_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON o.ident='3.17.179.132' WHERE u.id=1 |
0.00073 | REPLACE INTO punbb_online (user_id, ident, logged) VALUES(1, '3.17.179.132', 1732419160) |
0.00064 | SELECT * FROM punbb_online WHERE logged<1732418860 |
0.00056 | SELECT topic_id FROM punbb_posts WHERE id=274734 |
0.00005 | SELECT id FROM punbb_posts WHERE topic_id=26355 ORDER BY posted |
0.00053 | SELECT t.subject, t.closed, t.num_replies, t.sticky, f.id AS forum_id, f.forum_name, f.moderators, fp.post_replies, 0 FROM punbb_topics AS t INNER JOIN punbb_forums AS f ON f.id=t.forum_id LEFT JOIN punbb_forum_perms AS fp ON (fp.forum_id=f.id AND fp.group_id=3) WHERE (fp.read_forum IS NULL OR fp.read_forum=1) AND t.id=26355 AND t.moved_to IS NULL |
0.00007 | SELECT search_for, replace_with FROM punbb_censoring |
0.00126 | SELECT u.email, u.title, u.url, u.location, u.use_avatar, u.signature, u.email_setting, u.num_posts, u.registered, u.admin_note, p.id, p.poster AS username, p.poster_id, p.poster_ip, p.poster_email, p.message, p.hide_smilies, p.posted, p.edited, p.edited_by, g.g_id, g.g_user_title, o.user_id AS is_online FROM punbb_posts AS p INNER JOIN punbb_users AS u ON u.id=p.poster_id INNER JOIN punbb_groups AS g ON g.g_id=u.group_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON (o.user_id=u.id AND o.user_id!=1 AND o.idle=0) WHERE p.topic_id=26355 ORDER BY p.id LIMIT 50,25 |
0.00090 | UPDATE punbb_topics SET num_views=num_views+1 WHERE id=26355 |
Total query time: 0.00594 s |