Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witam
Zainstalowałem Neo+ na Speedtouch 330 Debian Sarge, wszystko śmiga tak jak powinno net uruchamia się przy starcie, ale po kilkunastu godzinach się rozłącza, wystarczy wyjąć wtyczkę USB od modemu i włożyć spowrotem i net wraca.
w neo raz na dobe wygasa dzierżawa ip, i trzeba ponownie się łączyć
więc jakiś skrypcik czy coś takiego do pomocy ?? Byłbym wdzięczny ;]
Morwin - moje obserwacje sa takie tepsa daje szajskie modemy i np jak sia problemy z liniom np jestes na granicy zasiegu (odleglosc od centrali) to wlasnie czesto rozlacza, od kiedy mam router dla biedostrady moje problemy sie skonczyly a rozlaczalo mnie tak srednio 10 razy na godzine
Mam sąsiadów ktorzy też mają neo na ST 330 i nie mają takich problemów i dokladnie nie pamiętam ale pod Windą polaczenie po jednym dniu sie nie zrywało, ale to wszystko nie zmienia chyba faktu że jest możliwość napisania jakiegoś skryptu który by się łączył ponownie np wtedy gdy nie pinguje jakas stronka, jeśli ktoś może pomóc to wielkie dzięki.
Nie dzieliłem neonówki tyko ustawiałem na linuksie userom-lamerów i nie wiem jak to jest ze zrywaniem :/
Moja sugestja to wwalić w crona zeby rozłączał i łączył z neostradą co np. 10 godzin :)
...pod Windą polaczenie po jednym dniu sie nie zrywało...[/quote]
Zależy od daty podpisania umowy kiedyś tepsa nie rozłanczała uzytkowników neo... dopiero gdy w tepsiani informatycy sie kapli ze idą przewałki na limitah transferu to zostało wprowadzone.
Nigdy się niektórych rzeczy nie dowiesz, jeśli na niektóre pytania samemu sobie nie odpowiesz - STFW
Z moich doswiadzczeń przy shitostradzie plus na modemioe Ethernetowym LucentCelllPipe pamietam że z dzierżawami były jaja a co gorsza czasem była wymuszana zmiana haseł. Najgorsze było jak cos sie podziało na lini i modem wcale nie chciał sie synchronizować. Ale wiem też że przy niskiej aktywności na łaczu shitostrada zrywa połaczenia. BiExi to chyba nie jest już kwestia modemów ale chyba nie musze mówic jakiej jakości usługi świadczy telekompromitacja.
co prawda juz kiedys był obszerny topic o neo ale jeśli już o własnych obserwacjach to powiem tylko ze neo syfnie działa na pppoa na oe jest z nia mniej problemów stad moze wrazenie(co nie znaczy że jest inaczej :)) BiExi że na roterach lepiej cyka
Router poprostu sam łaczy ją zaraz wiec pewnie dlatego.
Też jestem z Gorlic, też mam neo. Tylko że ja mam do centrali 400 m w linii prostej. Mogę na necie siedzieć 3 dni i IP-ka mi nie zmienia, ani się nie rozłącza. Oczywiście jak zamknę połączenie i ustanowię ponownie to dostaję nowego IP-ka. Poza tym - neo512 i umowa podpisana dość dawno.
Ja mam neostrade od grudnia 2004 do centrali 2,5-3 km i jak komp jest włączony cały czas to po około 24h przestaje net działać więc wtedy muszę się łączyć ponownie, a pozatym działa dość stabilnie
byl juz temat jak ktos wspomnial bardzo obszerny zawieral kilka skryptow wznawiajacych polaczeni, byly omawiane modemy i wszsytko, nikt nic nie wymyslil wiec nie widze potrzeby robienia nowego tematu a tymbardziej ze on nic nie wnosi...
neostrada.info tam masz w download skrypty do reconnecta troche go zedytuj pod siebie i bedzie jak znalazl :D
byl juz temat... a tymbardziej ze on nic nie wnosi...[/quote]
mnie wniósł dużo bo np nie wiedziałem że neo przez 3 dni może trzymać to samo ip...
Zarejestrowany użytkownik Linuksa #361563
byl juz temat... a tymbardziej ze on nic nie wnosi...[/quote]
mnie wniósł dużo bo np nie wiedziałem że neo przez 3 dni może trzymać to samo ip...[/quote]
no to dobrze ze chociaz Tobie sie na cos przydal :), ale nie dam sobie glowy ucicac ze nie ma tego w drugim temacie ;p
[img]http://img88.imageshack.us/img88/1856/imageslg0.png[/img]Offline
Time (s) | Query |
---|---|
0.00013 | SET CHARSET latin2 |
0.00007 | SET NAMES latin2 |
0.00164 | SELECT u.*, g.*, o.logged FROM punbb_users AS u INNER JOIN punbb_groups AS g ON u.group_id=g.g_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON o.ident='3.136.19.103' WHERE u.id=1 |
0.00117 | REPLACE INTO punbb_online (user_id, ident, logged) VALUES(1, '3.136.19.103', 1738364135) |
0.00056 | SELECT * FROM punbb_online WHERE logged<1738363835 |
0.00073 | SELECT topic_id FROM punbb_posts WHERE id=27596 |
0.00088 | SELECT id FROM punbb_posts WHERE topic_id=3499 ORDER BY posted |
0.00058 | SELECT t.subject, t.closed, t.num_replies, t.sticky, f.id AS forum_id, f.forum_name, f.moderators, fp.post_replies, 0 FROM punbb_topics AS t INNER JOIN punbb_forums AS f ON f.id=t.forum_id LEFT JOIN punbb_forum_perms AS fp ON (fp.forum_id=f.id AND fp.group_id=3) WHERE (fp.read_forum IS NULL OR fp.read_forum=1) AND t.id=3499 AND t.moved_to IS NULL |
0.00007 | SELECT search_for, replace_with FROM punbb_censoring |
0.00117 | SELECT u.email, u.title, u.url, u.location, u.use_avatar, u.signature, u.email_setting, u.num_posts, u.registered, u.admin_note, p.id, p.poster AS username, p.poster_id, p.poster_ip, p.poster_email, p.message, p.hide_smilies, p.posted, p.edited, p.edited_by, g.g_id, g.g_user_title, o.user_id AS is_online FROM punbb_posts AS p INNER JOIN punbb_users AS u ON u.id=p.poster_id INNER JOIN punbb_groups AS g ON g.g_id=u.group_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON (o.user_id=u.id AND o.user_id!=1 AND o.idle=0) WHERE p.topic_id=3499 ORDER BY p.id LIMIT 0,25 |
0.00101 | UPDATE punbb_topics SET num_views=num_views+1 WHERE id=3499 |
Total query time: 0.00801 s |