Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
se założyłem ankietę, bo jestem ciekaw co tam macie :P
pewien wielki wizjoner i w ogóle szycha świata informatyki, niejaki Bill G. niegdyś stwierdzić raczył, że oprócz tego iż [i]'internet nie ma przyszłości'[/i], to jeszcze arbitralnie dorzucił, że [i]'640 kB pamięci operacyjnej powinno wystarczyć każdemu'[/i].
choć faktycznie było to już dawno temu, nikt nie wie, czy pan Bill od tamtej pory zdążył zmądrzeć i przestał pieprzyć podobne farmazony.
pytanie, oczywista, odnosi się do [b]twojego domowego sprzętu[/b], a nie do kompa w pracy, szkole czy innej kawiarence ;)
pozycji w ankiecie jest aż tyle, bo pytania starałem się ustawić tak, żeby pasowało wszystkim, chociaż wiem, że to niemożliwe (różne cuda się widywało :] ) jeśli żadna z pozycji ci nie pasuje, wybierz najbliższego sąsiada.
Ankiete założyłeś, a sam nie wklepałeś ile masz - hehe jestem pierwszy :)
256 SDRam, jak złoże coś nowego to pewnie będzie koło 500
aaaa pst jest
Mam tylko 128 ram. Już mnie to zaczyna wnerwiać. Od 3.5 roku nic sie nie zmieniło w konfiguracji mojego złomstwa, trzeba jakoś temu zaradzić :) Podobno nowa winda będzie ładnie śmigać na 2 GB ramu :P Podobno już jest system gotowy, ale trzeba poczekać aż zwykły zjadacz chleba będzie miał procka 4 Ghz i z 1 gb ramu (coś jak kiedyś z grą Unreal, ale na nią warto było czekać :)).
DDRy 512 w dwóch kościach bo jak dobrze pamiętam w jednej nie mieli :]
Ankiete założyłeś, a sam nie wklepałeś ile masz - hehe jestem pierwszy :) [/quote]
bo zdążyłeś strzelić kiedy ja jeszcze sprawdzałem, czy w ankiecie nie walnąłem jakiegoś grubego błędu :)
miałem prze dłuższy czas 196, ale dorzuciłem sobie czwarty moduł 64 i teraz jest okrągłe ;) 256 MB
linux regd. user #248790
chciałbym zagłosować ale nie mogę...
mam 224MB
zagłosowałem na 256MB chociaż do 192 mam tyle samo:)
128 + 64 +32 ? :)
no to strzel 256
poprawiłem bo wcześniej nie doczytałem Twojego posta (karygodne)
U mnie skromnie 768MB, czasami brakuje mi ramu :)
W ram pakuje pliki tmp i inne takie tam pierdoly.
Teraz mam 256 SDRAM ale planuje powiekszyc to o 512 :)
Ja mam 512 i zamierzam dokupic drugie tyle!! LUBIE DUZE RZECZY!!!
!! LUBIE DUZE RZECZY!!![/quote]
a tak ... duży samochód mały ... :twisted: :twisted: :twisted:
[url=http://przyklej24.pl][b][color=green]ogłoszenia internetowe[/color][/b][/url]
[url=http://l-ka.gorlice.pl/][b][color=blue]nauka jazdy gorlice[/color][/b][/url]
[url=http://ciasny.net][color=#FF0000][b]Katalog stron[/b][/color][/url]
[url=http://www.abc-prawko.pl][b]Baza OSK[/b][/url]
Eee to wychodzi na to ze ja mam najwiecej bo 1024 mb :)
na desktopie 256 a na serwie 32, ale lada dzień dołożę bo squid sra pod siebie
A jo mom 512 DDR
Ja mam 512 MB ale niebawem sie to zmieni :) Chodz przyznam ze nie widze sensu ladowac pod debiana wiecej ramu bo wsio mi smiga piknie :)
Ja mam 512 MB ale niebawem sie to zmieni :) Chodz przyznam ze nie widze sensu ladowac pod debiana wiecej ramu bo wsio mi smiga piknie :)[/quote]
ale się rozśmiałem
debian to chyba po mandrake jedna z największych kobył
ale to tylko moje osobiste odczucia
ja mam tralala la 128 mb ram i moge robić na nich
tralala niewiele :)
sam windows zużywa 150 mb ram a pld już tylko 64 ;-)
adamos człowieku o czym ty do mnie rozmawiasz?
weź sobie dowolną distro i zapuść na niej squida, mysql, apacza i proftpd. aha i zapuść openoffice :> wtedy pogadamy o ramie
adamos lekko pieprzysz, ja ci potrafie udowodnić że Debian postawiony przeze mnie [color=red]RAZEM Z KDE[/color] nie zajmie więcej niż 800 MB i będzie śmigał na Celeronie 333 ze 128 ramu. Chłopie - jaka kobyła ????
Jak narazie 2*256MB czyli jak by miał ktoś kłopoty :) 512MB.
Tak 512 i 256 w kartonie bo sie gryzą:)
a tak swoją drogą widzia łem Debiana na 486 z 64MB RAM co prawda bez X ale śmigał zresztą do dziś śmiga
Ja kompa glownie wykorzystuje do filmow, muzyki, zdiecia, internet, troche programowanie, itp. mialem zainstalowane KDE 3.4 i wszystko pieknie chodzilo nic sie nie mulilo - poezja. Dlatego wydaje mi sie ze bynajmniej w moim przypadku niema sensu narazie dokupywac RAMu, 512MB jest w pelni wystarczajace. Teraz chce sie przesiasc na Gnome 2.12 ponoc mniej ramu zjada od KDE.
Time (s) | Query |
---|---|
0.00013 | SET CHARSET latin2 |
0.00006 | SET NAMES latin2 |
0.00150 | SELECT u.*, g.*, o.logged FROM punbb_users AS u INNER JOIN punbb_groups AS g ON u.group_id=g.g_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON o.ident='3.147.36.106' WHERE u.id=1 |
0.00088 | REPLACE INTO punbb_online (user_id, ident, logged) VALUES(1, '3.147.36.106', 1732306588) |
0.00074 | SELECT * FROM punbb_online WHERE logged<1732306288 |
0.00133 | DELETE FROM punbb_online WHERE ident='18.221.52.77' |
0.00135 | DELETE FROM punbb_online WHERE ident='3.22.42.189' |
0.00106 | SELECT topic_id FROM punbb_posts WHERE id=2761 |
0.00016 | SELECT id FROM punbb_posts WHERE topic_id=371 ORDER BY posted |
0.00066 | SELECT t.subject, t.closed, t.num_replies, t.sticky, f.id AS forum_id, f.forum_name, f.moderators, fp.post_replies, 0 FROM punbb_topics AS t INNER JOIN punbb_forums AS f ON f.id=t.forum_id LEFT JOIN punbb_forum_perms AS fp ON (fp.forum_id=f.id AND fp.group_id=3) WHERE (fp.read_forum IS NULL OR fp.read_forum=1) AND t.id=371 AND t.moved_to IS NULL |
0.00006 | SELECT search_for, replace_with FROM punbb_censoring |
0.00237 | SELECT u.email, u.title, u.url, u.location, u.use_avatar, u.signature, u.email_setting, u.num_posts, u.registered, u.admin_note, p.id, p.poster AS username, p.poster_id, p.poster_ip, p.poster_email, p.message, p.hide_smilies, p.posted, p.edited, p.edited_by, g.g_id, g.g_user_title, o.user_id AS is_online FROM punbb_posts AS p INNER JOIN punbb_users AS u ON u.id=p.poster_id INNER JOIN punbb_groups AS g ON g.g_id=u.group_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON (o.user_id=u.id AND o.user_id!=1 AND o.idle=0) WHERE p.topic_id=371 ORDER BY p.id LIMIT 0,25 |
0.00100 | UPDATE punbb_topics SET num_views=num_views+1 WHERE id=371 |
Total query time: 0.0113 s |