Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Strony: 1
Witam, jeżeli w Kde zapamiętuje mi ustawienia jasności ekranu (w ustawieniach systemowych) to czy w xfce też powinno? Z tego co pamiętam na tym samym lapku miałem z tym problem na xfce no ale może wtedy czegoś nie doinstalowałem...a może tak już jest na xfce?
Kurcze chciałbym mieć xfce wszystko już sobie skonfigurowałem oprócz środowiska, ale jak tak jest, że domyślnie nie zapamiętuje ustawień jasności to wybiorę kde :/ Z tego co pamiętam na xfce regulacja jasności mi działała ale po restarcie znów było na max, więc albo czegoś nie doinstalowałem albo tak już po prostu jest.
Ostatnio edytowany przez nmarx (2015-01-17 23:56:06)
[quote=mati75]Za jasność ekranu odpowiada jądra, a nie środowisko graficzne.[/quote]
Ok czyli w xfce można ustawić jasność na stałe i zakładając ze wszystko jest ok ze sprzętem i jądrem powinien ją pamiętać po restarcie ?
Sorry za lamerstwo, ale zaszyfrowałem juz sobie dysk i wszystko robiłem przez wifi, nie chce mi się znów tego konfigurować od nowa :) A pozostała mi właśnie tylko instalacja środowiska graficznego.
Ostatnio edytowany przez nmarx (2015-01-17 23:58:52)
Ustaw sobie skrypt z komendą xrandr do plików startowych i będziesz miał po kłopocie:
#!/bin/bash xrandr --output VGA1 --gamma 0.8:0.8:0.8 --brightness 0.9
Zamiast VGA1 wpisz swoje wyjście na monitor, zamiast wartości 0.8 i 0.9 wpisz takie jakie ci odpowiadają. Wyjście na monitor sprawdzisz komendą xrandr.
Ja to sobie tak ustawiłem na stałe (karta intela)
#!/bin/bash
echo 4000 >> /sys/class/backlight/intel_backlight/brightness[/quote]
Debian jest lepszy niż wszystkie klony
Linux register users: #359018
[img]http://www.freebsd.org/gifs/powerlogo.gif[/img]
[url=https://goo.gl/photos/5XGKFkvaMimLwM2s9]Beskid Niski[/url]
Dziękuję za rzeczową pomoc ! :)
Strony: 1
Time (s) | Query |
---|---|
0.00016 | SET CHARSET latin2 |
0.00006 | SET NAMES latin2 |
0.00153 | SELECT u.*, g.*, o.logged FROM punbb_users AS u INNER JOIN punbb_groups AS g ON u.group_id=g.g_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON o.ident='3.15.203.242' WHERE u.id=1 |
0.00086 | REPLACE INTO punbb_online (user_id, ident, logged) VALUES(1, '3.15.203.242', 1732327161) |
0.00062 | SELECT * FROM punbb_online WHERE logged<1732326861 |
0.00062 | SELECT topic_id FROM punbb_posts WHERE id=281481 |
0.00071 | SELECT id FROM punbb_posts WHERE topic_id=26932 ORDER BY posted |
0.00072 | SELECT t.subject, t.closed, t.num_replies, t.sticky, f.id AS forum_id, f.forum_name, f.moderators, fp.post_replies, 0 FROM punbb_topics AS t INNER JOIN punbb_forums AS f ON f.id=t.forum_id LEFT JOIN punbb_forum_perms AS fp ON (fp.forum_id=f.id AND fp.group_id=3) WHERE (fp.read_forum IS NULL OR fp.read_forum=1) AND t.id=26932 AND t.moved_to IS NULL |
0.00006 | SELECT search_for, replace_with FROM punbb_censoring |
0.00084 | SELECT u.email, u.title, u.url, u.location, u.use_avatar, u.signature, u.email_setting, u.num_posts, u.registered, u.admin_note, p.id, p.poster AS username, p.poster_id, p.poster_ip, p.poster_email, p.message, p.hide_smilies, p.posted, p.edited, p.edited_by, g.g_id, g.g_user_title, o.user_id AS is_online FROM punbb_posts AS p INNER JOIN punbb_users AS u ON u.id=p.poster_id INNER JOIN punbb_groups AS g ON g.g_id=u.group_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON (o.user_id=u.id AND o.user_id!=1 AND o.idle=0) WHERE p.topic_id=26932 ORDER BY p.id LIMIT 0,25 |
0.00075 | UPDATE punbb_topics SET num_views=num_views+1 WHERE id=26932 |
Total query time: 0.00693 s |