Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Kiedyś jak korzystałem z opery to ona miała taki ciekawy mechanizm, że jeśli się wchodziło na jakiś serwis gdzie wcześniej się logowało, to nic się nie działo po załadowaniu strony. W przypadku gdy człowiek się chciał zalogować, to wciskał chyba ctrl+enter i wyskakiwało okienko by wpisać master password i po odblokowaniu keyringa był uzupełniany formularz. W firefoxie jest z kolei tak, że wystarczy wejść na stronę gdzie się logowało i jeśli człowiek nie jest zalogowany to zaraz wyskakuje popup by wpisać hasło do keyringa i tego typu zachowanie mnie trochę wnerwia, bo jeśli ktoś sobie zaimplementował jakiś system komentarzy i ja mam tam założone konto, to zwyczajnie przy przeglądaniu takiej strony ciągle woła mnie o hasło, nawet przy przechodzeniu z jednego artykułu do drugiego, mimo, że nie mam zamiaru komentować nic.
Istnieje jakaś możliwość odtworzenia tego zachowania z opery w ff, by po wciśnięciu jakiegoś skrótu pojawiało się okienko otwierające keyring?
I druga sprawa w operze można było ustawić timeout na powiedzmy 1h i po tym czasie automatycznie się keyring zamykał i jeśli za 2h ktoś chciał się zalogować, to znów wołało o hasło -- idzie zrobić coś takiego w ff?
I jeszcze jedna sprawa -- chodzi o te wygasające ciastka, mimo, że ciągle zaznaczam, by mnie strona pamiętała ale po dłuższym nieodwiedzania jakiejś strony, trzeba się logować ponownie do tego serwisu. Da radę jakoś te ciastka przepisać tak by były wieczne? xD
Time (s) | Query |
---|---|
0.00012 | SET CHARSET latin2 |
0.00005 | SET NAMES latin2 |
0.00229 | SELECT u.*, g.*, o.logged FROM punbb_users AS u INNER JOIN punbb_groups AS g ON u.group_id=g.g_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON o.ident='3.149.243.86' WHERE u.id=1 |
0.01011 | REPLACE INTO punbb_online (user_id, ident, logged) VALUES(1, '3.149.243.86', 1732528691) |
0.00047 | SELECT * FROM punbb_online WHERE logged<1732528391 |
0.00069 | DELETE FROM punbb_online WHERE ident='18.119.213.36' |
0.00205 | DELETE FROM punbb_online WHERE ident='66.249.64.8' |
0.00047 | SELECT topic_id FROM punbb_posts WHERE id=286251 |
0.00029 | SELECT id FROM punbb_posts WHERE topic_id=27323 ORDER BY posted |
0.00037 | SELECT t.subject, t.closed, t.num_replies, t.sticky, f.id AS forum_id, f.forum_name, f.moderators, fp.post_replies, 0 FROM punbb_topics AS t INNER JOIN punbb_forums AS f ON f.id=t.forum_id LEFT JOIN punbb_forum_perms AS fp ON (fp.forum_id=f.id AND fp.group_id=3) WHERE (fp.read_forum IS NULL OR fp.read_forum=1) AND t.id=27323 AND t.moved_to IS NULL |
0.00005 | SELECT search_for, replace_with FROM punbb_censoring |
0.00053 | SELECT u.email, u.title, u.url, u.location, u.use_avatar, u.signature, u.email_setting, u.num_posts, u.registered, u.admin_note, p.id, p.poster AS username, p.poster_id, p.poster_ip, p.poster_email, p.message, p.hide_smilies, p.posted, p.edited, p.edited_by, g.g_id, g.g_user_title, o.user_id AS is_online FROM punbb_posts AS p INNER JOIN punbb_users AS u ON u.id=p.poster_id INNER JOIN punbb_groups AS g ON g.g_id=u.group_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON (o.user_id=u.id AND o.user_id!=1 AND o.idle=0) WHERE p.topic_id=27323 ORDER BY p.id LIMIT 0,25 |
0.00128 | UPDATE punbb_topics SET num_views=num_views+1 WHERE id=27323 |
Total query time: 0.01877 s |