Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Czy istnieja jakies stery do karty intel 915 (uzywana w notebookach) inne od tych ze strony intela ew jakies instrikcje jak te ze strony intela zainstalowac bo nijak nie moge polapac sie w tym. I drugi problem Jak sie pozbyc komunikatu "could no start initkde" przy starcie kde.Kde startuje i na pierwszy rzut oka wyglada ze wszystko dziala poprawnie. Mam etch'a
Może tak, Nie potrzebuje konkretnie sterownika intel (gdg) ani akceleracji. Nie po to mam notebooka coby na nim grać, zresztą jak tu grać na Intelu. Problem polega na tym że obecnie używam trybu vesa i widać że obraz migocze (albo matryca albo podświetlenie), a na suse który to wykrył kartę intela nie migało. Czy jest możliwe uruchomienie na inym sterowniku tej karty. Mając LCD jakie odświeżanie powiniem wybrać 60, 70, 75 czy może nie ma to znaczenia (wiadomo że LCD nie odświeża ekranu jak CRT). No i co z tym kdeinit.
LCD - najsprawniejsz ei najładniejszy obraz to 75Hz, przy yszszych rozdzielczościach 6 dych i obraz rullez
A co do intela na notku - ze 2 tygodnie mordowałem oficjalne stery :( bez skutku, zdarłem z www.intel.com *.rpm zrobiłem *.deb odpaliłem i ruszyło, tylko jeszcze OpenGL nie chce sie odpalić, jedzie na Mesa :(, na razie szukam sposobu jak sobie z tym poradzić
Time (s) | Query |
---|---|
0.00009 | SET CHARSET latin2 |
0.00004 | SET NAMES latin2 |
0.00096 | SELECT u.*, g.*, o.logged FROM punbb_users AS u INNER JOIN punbb_groups AS g ON u.group_id=g.g_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON o.ident='3.146.37.222' WHERE u.id=1 |
0.00084 | REPLACE INTO punbb_online (user_id, ident, logged) VALUES(1, '3.146.37.222', 1732552508) |
0.00043 | SELECT * FROM punbb_online WHERE logged<1732552208 |
0.00054 | SELECT topic_id FROM punbb_posts WHERE id=28769 |
0.00097 | SELECT id FROM punbb_posts WHERE topic_id=3680 ORDER BY posted |
0.00077 | SELECT t.subject, t.closed, t.num_replies, t.sticky, f.id AS forum_id, f.forum_name, f.moderators, fp.post_replies, 0 FROM punbb_topics AS t INNER JOIN punbb_forums AS f ON f.id=t.forum_id LEFT JOIN punbb_forum_perms AS fp ON (fp.forum_id=f.id AND fp.group_id=3) WHERE (fp.read_forum IS NULL OR fp.read_forum=1) AND t.id=3680 AND t.moved_to IS NULL |
0.00005 | SELECT search_for, replace_with FROM punbb_censoring |
0.00081 | SELECT u.email, u.title, u.url, u.location, u.use_avatar, u.signature, u.email_setting, u.num_posts, u.registered, u.admin_note, p.id, p.poster AS username, p.poster_id, p.poster_ip, p.poster_email, p.message, p.hide_smilies, p.posted, p.edited, p.edited_by, g.g_id, g.g_user_title, o.user_id AS is_online FROM punbb_posts AS p INNER JOIN punbb_users AS u ON u.id=p.poster_id INNER JOIN punbb_groups AS g ON g.g_id=u.group_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON (o.user_id=u.id AND o.user_id!=1 AND o.idle=0) WHERE p.topic_id=3680 ORDER BY p.id LIMIT 0,25 |
0.00076 | UPDATE punbb_topics SET num_views=num_views+1 WHERE id=3680 |
Total query time: 0.00626 s |