Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witam!
Chcialbym kupic ustrojstwo jak w temacie teraz tylko pytanie jakie? O ile ceny urzadzen sa zblizone czyli ok +- 400zl to chcialbym wybrac uzadzonko z ktorym na 100% nie bedzie problemow pod linuxem. Mozecie mi cos poradzic? Jak to jest z nagrywarkami dvd - tak samo jak z cdrw? ze nie wazne jaki producent, sprzet itp w 99% nie bedzie problemow przy nagrywaniu?
Z gory dzieki za odpowiedzi.
sorry oczywiscie zapomnialem sie zalogowac...
jesli moge, to korzystam z nagrywarek Lite-On..
tanie, daja rade, growiso smiga az milo...
w tey chwili polecalbym np. te:
[url=http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=13470]Lite-ON DVD+/-RW SOHW-1633S bulk[/url]
:)
pzdr!
jesli moge, to korzystam z nagrywarek Lite-On..
tanie, daja rade, growiso smiga az milo...[/quote]
Tak samo jestem za Lite-On. Mozna je fajnie tuningowac (firma daje za darmo nowe biosy)
Ostatnio przerabialem LiteOn LTR-0841 (8x4x32) w model LTR-12101B (12x10x32) i wiem ze mozna przerabiac nagrywarki (Lite-On) DVD
Ktoś mądry kiedyś powiedział: jak nie masz nic ciekawego do powiedzenia, to się nie odzywaj !!!
Linux Registered User: #344405
GnuPG - C22A 2BA8 BECA 173F 713B A57B DF1A C4B4 E282 AE82
Lite-ON DVD+/-RW SOHW-1633S bulk[/quote]
i dokladnie ja zakupilem - niestety przez ostatni tydzien nie wlaczylem linuxa wiec pod tym systemem nie moge powiedziec ze dziala ale skoro pod winda chodzi to pod linuxem napewno ;)
Nie martw sie, bedzie dzialac. Tez mam Lite-onka i smiga az milo
Kurcze, co wy tak.... ja mam LG i też sie ciesze :)
Kurcze, co wy tak.... ja mam LG i też sie ciesze :)[/quote]
Lite-ON rządzi Lite-ON radzi Lite-ON nigdy Cię nie zdradzi :)
Ktoś mądry kiedyś powiedział: jak nie masz nic ciekawego do powiedzenia, to się nie odzywaj !!!
Linux Registered User: #344405
GnuPG - C22A 2BA8 BECA 173F 713B A57B DF1A C4B4 E282 AE82
Juz troche czasu minelo od tego posta :)
Potrzebna mi Wasz pomoc, porada
Co byscie polecili na dzien dzisiejszy z nagrywarek DVD ? (mile widziany Lite-ON ale nie koniecznie) wymagania: burn-prof, smart-burn itp. mozliwosc nagrywania plyt dwuwarstwowych itp. pierdoly. Powiem tylko tyle, aby nagrywala (kopiowala :) ) wszystko i na wszystkim.
No i kupilem LiteOn SOHW-1653
Ja osobiście nie kupił bym innej nagrywarki niż LG
Kozaki z frum o sprzecie polecają NEC'a ja skorzystalem z porad i jak narazie nie narzekam choć nie wypalalem jeszcze plyt dvd hehe :DDDDD ale jako CD-rom chodzi normalnie ;)
Ja mam NEC 3500 AG, niezawodny od miesięcy, może trochę przygłośnawy czasami, lecz jestem bardzo zadowolony.
Ja mam NEC-a od kilku miesięcy i śmiga aż miło nie ma problemów pod debiankiem z nagrywaniem dvd i cd. A jeśli chodzi o LG to po tym jak miałem cdroma to już nie chce nic tej firmy no może jakieś AGD.
Ja mam NEC 3500 AG, niezawodny od miesięcy, może trochę przygłośnawy czasami, lecz jestem bardzo zadowolony.[/quote]
NEC 3500 AG wymiata... sam mam... długo się zastanawiałem nad wyborem i się opłacało... tylko troszke szumi... ale coś za coś.
Na Fedorce wszystko śmigało, teraz mam Debiana i też wszystko gra.
http://www.cdrinfo.com/Sections/Reviews/Specific.aspx?ArticleId=10711 - testy NECa
http://www.cdrinfo.pl/artykuly/Recenzja_NEC_ND-3500AG/strona3.php - recenzja
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=42464&page=1&pp=15 - dużo można się dowiedzieć
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=42137 - tu również
If you think of MS-DOS as mono, and Windows as stereo,
then GNU/Linux is Dolby Pro-Logic Surround Sound with
Bass Boost and all the music is free... :)
A więc pociągne temat bo teraz przyszła kolej na mnie. Co byście proponowali na dzień dzisiejszy zależy mi na:
bardzo dobrej korekcji błędów
możliwości kopiowania zabezpieczonych płyt
możliwości zmiany biosu bez pomocy windows (LG odpada w tym momencie/... odpada również przez moje własne przekonania co do tej firmy)
Cicha praca też będzie mile widziana wodotryski typu LightScribe uważam na dzień dzisiejszy za niepotrzebne.
Osobiscie myślałem w pierwszej kolejności nad BENQ 1650 BOX...napęd ten nie potrafi nagrywać płytek DVD-RAM... i teraz pytanie do was... Czy nagrywacie u siebie tego typu płytki... no i do czego są one stosowane.
Drugim napędem jest LITE-ON 165 P6S również BOX
Jeśli macie jakieś typy proszę was o odpowiedź.
Weź Lite-Ona. Te nagrywarki są tanie, mają dobrą korekcję blędów, tylko z tym biosem niestety chyba nie da rady. Sam mam taką nagrywarkę, i jestem zadowolony.
Cóż szwagier miał pecha tez kiedyś skopałem nagrywarke (udało sie ją jednak odzyskać)ale to już inny temat.
Nadal czekam na jakies propozycje i opinie jak narazie chodzi mi po głowie BENQ DW1650
No i co z tymi DVD-RAM po kiego grzyba mi to?
Przy okazji spytam się jeszcze co to za parametr:
Nieodzyskiwalny bład odczytu < 1 block in 1012 bits (CD i DVD)[/quote]
Nigdy się niektórych rzeczy nie dowiesz, jeśli na niektóre pytania samemu sobie nie odpowiesz - STFW
DVD-RAMy stosuje się w kamerach cyfrowych. Fajny bajer jak ktoś ma taką nagrywarkę. Działa trochę jak Pendrive. A tu trochę teorii: [url]http://pl.wikipedia.org/wiki/DVD-RAM[/url]
Wielkie dzięki że jesteście za mną!! :D
Też wybrałbym tylko siebie ;)
Może stary post na pierwszej stronie ale wielkie dzięki tech`u :P
Ja mam za sobą 8 nagrywarek dvd .
Liteon 1213s problem z zapisem dvd , szlak ją trafił po tygodniu.
Liteon 1213s padła po dwóch miesiącach , nie dała sobie rady z dvd+dl.
Liteon 1633s padła przy zmianie firmware.
Liteon 1633s nie działała od nowości .
Liteon 1673s padła po czterech miesiącach bo zaczeła nagrywać do połowy dvd+r.
Liteon 16h5s (lightscrible ) od nowości problem z zakańczanie płyt ale tylko pod linuxem .
Benq 1650 , fatalna współpraca pod linuxem , ciągle miała problemy z buforem i na dodatem na 30 płyt 10 odpadło , pod windowsem nagrywarka zachowywała się normalnie.
LG GSA 4167b działa już dwa miechy bez awarii , nagrała z 100 płyt dvd od najtańszych do najdroższych i wszystkie ok .
Nikomu nie polecam dvd marki Liteon .
Ja mam za sobą 8 nagrywarek dvd .
Liteon 1213s problem z zapisem dvd , szlak ją trafił po tygodniu.
Liteon 1213s padła po dwóch miesiącach , nie dała sobie rady z dvd+dl.
Liteon 1633s padła przy zmianie firmware.
Liteon 1633s nie działała od nowości .
Liteon 1673s padła po czterech miesiącach bo zaczeła nagrywać do połowy dvd+r.
Liteon 16h5s (lightscrible ) od nowości problem z zakańczanie płyt ale tylko pod linuxem .
Benq 1650 , fatalna współpraca pod linuxem , ciągle miała problemy z buforem i na dodatem na 30 płyt 10 odpadło , pod windowsem nagrywarka zachowywała się normalnie.
LG GSA 4167b działa już dwa miechy bez awarii , nagrała z 100 płyt dvd od najtańszych do najdroższych i wszystkie ok .
Nikomu nie polecam dvd marki Liteon .[/quote]
nie sądzisz że wina może leżeć w software`rze a nie nagrywarce? mi raz czy dwa nie udało się opróżnić bufora nagrywarki przerwałem ale płyta luz chodzi... a swoja drogą po co ma czyścić ten bufor? :P
Ja lite-on`a polecam ale to juz zależy od gustu. mam unstable i nagrywarki lite-on`a cd oraz dvd działają dobrze...
[url]http://sourceland.xt.pl[/url]
Time (s) | Query |
---|---|
0.00009 | SET CHARSET latin2 |
0.00004 | SET NAMES latin2 |
0.00119 | SELECT u.*, g.*, o.logged FROM punbb_users AS u INNER JOIN punbb_groups AS g ON u.group_id=g.g_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON o.ident='18.221.12.52' WHERE u.id=1 |
0.00268 | REPLACE INTO punbb_online (user_id, ident, logged) VALUES(1, '18.221.12.52', 1730420153) |
0.00053 | SELECT * FROM punbb_online WHERE logged<1730419853 |
0.00089 | DELETE FROM punbb_online WHERE ident='85.208.96.205' |
0.00112 | SELECT topic_id FROM punbb_posts WHERE id=29047 |
0.00005 | SELECT id FROM punbb_posts WHERE topic_id=142 ORDER BY posted |
0.00049 | SELECT t.subject, t.closed, t.num_replies, t.sticky, f.id AS forum_id, f.forum_name, f.moderators, fp.post_replies, 0 FROM punbb_topics AS t INNER JOIN punbb_forums AS f ON f.id=t.forum_id LEFT JOIN punbb_forum_perms AS fp ON (fp.forum_id=f.id AND fp.group_id=3) WHERE (fp.read_forum IS NULL OR fp.read_forum=1) AND t.id=142 AND t.moved_to IS NULL |
0.00005 | SELECT search_for, replace_with FROM punbb_censoring |
0.00783 | SELECT u.email, u.title, u.url, u.location, u.use_avatar, u.signature, u.email_setting, u.num_posts, u.registered, u.admin_note, p.id, p.poster AS username, p.poster_id, p.poster_ip, p.poster_email, p.message, p.hide_smilies, p.posted, p.edited, p.edited_by, g.g_id, g.g_user_title, o.user_id AS is_online FROM punbb_posts AS p INNER JOIN punbb_users AS u ON u.id=p.poster_id INNER JOIN punbb_groups AS g ON g.g_id=u.group_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON (o.user_id=u.id AND o.user_id!=1 AND o.idle=0) WHERE p.topic_id=142 ORDER BY p.id LIMIT 0,25 |
0.00105 | UPDATE punbb_topics SET num_views=num_views+1 WHERE id=142 |
Total query time: 0.01601 s |