Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Ostatnio różnymi tajnymi drogami wszedłem w posiadanie mp3-player z pamięcią flash 1 GB.
Ciekawi mnie z Waszych doświadczeń czy to urządzonko odtwarza pliki *.ogg
Z moich doswiadczen nie odtwarza. Mialem wprawdzie doswiadczenie tylko z dwoma takimi zabawkami (ale drastycznie sie rozniacymi) i zaden nie odtwarzal. Tez mnie to irytuje strasznie. Mimo wszystko uwazam, ze powinienes osobiscie sprawdzic.
ja miałem w chwilowym posiadaniu takie z takich tanich tanich to nie odtwarzało, owszem WMA i WAV tak ale OGG nie :(
choć wiesz co, na allegro są juz nie takie calkiem drogie (bo jakiś czas temu to spokojnie 500 trzeba było szykować) takie które odtwarzają OGG (no. wg. opisu na aukcji)
No, już wszystko wiem :) Ponieważ nie miałem pliku .ogg to sobie przekonwertowałem, wgrałem i .... działa :)
Na wyświetlaczu wyświetla się rozszerzenie pliku - *.mp3 oraz *.ogg
A w sumie dałem za to tylko 150 zł - mam w tym pendriva 1 GB, dyktafon, player (już wiem że mp3 i ogg), nie ma radia.
To mnie troche zdziwiles teraz. A moglbys zdradzic jaki to model jest?
Totalnie nie mam pojęcia co to za firma. Na aparacie, instrukcji nic nie pisze. Tu masz linka na Allegro skąd to zgarnąłem http://www.allegro.pl/item101242738_mp3_1024mb_player_pendrive_dyktafon_bcm.html
Ogg to format kontenera, w środku może być nadal mp3, radzę się upenić. Kiedy się mówi o kodeku należy mówić "ogg vorbis". Radzę się upewnić, bo nic w opisie nie pisze o kodeku vorbis.
Hmmm, czadman mi zabił klina :) W sumie niegdy nie wchodziłem za głęboko w kwestie konwersji plików. Typową mp3-ke przerobiłem na ogg przy pomocy programu mp32ogg.
Jeżeli możecie mo doradzić program który przerabia typowe audio do ogg to chętnie wysłucham
No to jakimś gripem czy w konsoli jeden utwór z cdaudio przerobić na .ogg za pomocą oggenc i tyle. To w 100% będzie ogg vorbis.
( aby sprawdzić, czy ogg jest obsługiwany).
I kolejne pytanie, na ile plajerek jest inteligentny, że poznaje, iż to mp3 w ogg? Bo teraz testowałem wieże i ta nawet nie zauważyła plików z rozszerzeniem .ogg.
sprawdzone -działa :)
zrobiłem czyste ogg (Vanessa Mae) i śmiga
sprawdzone -działa :)
zrobiłem czyste ogg (Vanessa Mae) i śmiga[/quote]
No to klasa.
[url=http://www.debian.org/][img]http://www.debian.org/logos/openlogo-nd-50.png[/img][/url]
Time (s) | Query |
---|---|
0.00010 | SET CHARSET latin2 |
0.00004 | SET NAMES latin2 |
0.00101 | SELECT u.*, g.*, o.logged FROM punbb_users AS u INNER JOIN punbb_groups AS g ON u.group_id=g.g_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON o.ident='18.222.182.226' WHERE u.id=1 |
0.00207 | REPLACE INTO punbb_online (user_id, ident, logged) VALUES(1, '18.222.182.226', 1738334712) |
0.00064 | SELECT * FROM punbb_online WHERE logged<1738334412 |
0.00024 | SELECT topic_id FROM punbb_posts WHERE id=29244 |
0.00027 | SELECT id FROM punbb_posts WHERE topic_id=3733 ORDER BY posted |
0.00030 | SELECT t.subject, t.closed, t.num_replies, t.sticky, f.id AS forum_id, f.forum_name, f.moderators, fp.post_replies, 0 FROM punbb_topics AS t INNER JOIN punbb_forums AS f ON f.id=t.forum_id LEFT JOIN punbb_forum_perms AS fp ON (fp.forum_id=f.id AND fp.group_id=3) WHERE (fp.read_forum IS NULL OR fp.read_forum=1) AND t.id=3733 AND t.moved_to IS NULL |
0.00023 | SELECT search_for, replace_with FROM punbb_censoring |
0.00062 | SELECT u.email, u.title, u.url, u.location, u.use_avatar, u.signature, u.email_setting, u.num_posts, u.registered, u.admin_note, p.id, p.poster AS username, p.poster_id, p.poster_ip, p.poster_email, p.message, p.hide_smilies, p.posted, p.edited, p.edited_by, g.g_id, g.g_user_title, o.user_id AS is_online FROM punbb_posts AS p INNER JOIN punbb_users AS u ON u.id=p.poster_id INNER JOIN punbb_groups AS g ON g.g_id=u.group_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON (o.user_id=u.id AND o.user_id!=1 AND o.idle=0) WHERE p.topic_id=3733 ORDER BY p.id LIMIT 0,25 |
0.00077 | UPDATE punbb_topics SET num_views=num_views+1 WHERE id=3733 |
Total query time: 0.00629 s |