Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Według tego oto komunikatu w Ff:
[url=https://drive.google.com/file/d/0B6foT63uz4euWVIwWFhDTTVXVTA/view?usp=sharing]Komunikat[/url]
Mozilla chce usunąć grupowanie kart. Wkrótce.
Jako "zamiennik" karty z grup będą przeniesione do zakładek:
[url=https://support.mozilla.org/en-US/kb/tab-groups-removal]Link[/url]
Komunikat pojawił mi się po zaktualizowaniu Ff.
No co Ty Pavlo… To jest wątek pożegnalny tej funkcji, tu należy rozpisywać się jaka była genialna i krytykować Mozillę za podjęcie tak karygodnej decyzji.
@Pavlo950 - jak masz liska w wersji ESR choćby to wciśnij sobie kombinację CTRL + SHIFT + E
Dostaniesz do dyspozycji narzędzie do tworzenia powierzchni roboczych i grupowania kart i okien.
Kiedyś próbowałem z niej korzystać, utworzyłem sobie na kompie w pracy 3 powierzchnie, na każdej okienka w innej tematyce, pracowałem na tym cały dzień, po czym przyszedł weekend, po weekendzie zasiadłem do komputera i po jakichś 2 tygodniach odkryłem że 2 tygodnie wcześniej utworzyłem sobie przestrzenie robocze...
Także tego... Fajne, ale moim zdaniem jakoś za mało wygodne by przejść do nawyków.
Ja tam wolę zakładki Fastdiala, grup kart jakoś w ogóle nie używam.
Może dlatego, że FF trochę za dużo RAM chce, jak mu otworzę ze 20 kart (parę razy nawet ubił go cgroup.memory - 1 giga to dla FF było za mało), a 20 kart się mieści na standardowym pasku zakładek.
Mi tam żal :/ przy moim stylu pracy, to była super sprawa, jedne okno w którym grupowałem sobie wiele kart do tego tree style tabs i iceweasel obrabiał mi tak nawet do 200 kart... No cóż, nawyki trzeba będzie zmienić, może zaczne wreszcie używać zakładek jak należy :p
Ostatnio edytowany przez thomsson (2015-11-09 00:50:23)
Ja mam aktualnie 98 otwartych. Tzn załadowanych jako takich jest może 5 ale nie lubię zamykać czegoś czego nie przeczytałem jeszcze i tak się zbiera. xD
FF też nie zjada pamięci do momentu aż się te karty załaduje -- tam w opcjach jest odpowiednia pozycja od tego.
Co do dodatków od kart to są u mnie generalnie dwa. Tab Mix Plus i Session Manager . Ten pierwszy udostępnia min. multirow na karty. Kiedyś korzystałem z 4 rzędów ale na laptopie, to naprawdę sporo powierzchni zajmuje. Teraz jadę na 2 i jest ok, resztę można przewijać w górę i w dół. Ten drugi addon dba o sesję na wypadek awarii, bo ff lubi mi te wszystkie zakładki usunąć czasem, a tak to sobie zapisuje 20 ostatnich sesji i wczytuje tę, którą potrzeba, zwykle ostatnią.
Time (s) | Query |
---|---|
0.00015 | SET CHARSET latin2 |
0.00006 | SET NAMES latin2 |
0.00162 | SELECT u.*, g.*, o.logged FROM punbb_users AS u INNER JOIN punbb_groups AS g ON u.group_id=g.g_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON o.ident='18.224.55.193' WHERE u.id=1 |
0.00127 | REPLACE INTO punbb_online (user_id, ident, logged) VALUES(1, '18.224.55.193', 1732227672) |
0.00046 | SELECT * FROM punbb_online WHERE logged<1732227372 |
0.00098 | SELECT topic_id FROM punbb_posts WHERE id=292743 |
0.00105 | SELECT id FROM punbb_posts WHERE topic_id=27875 ORDER BY posted |
0.00155 | SELECT t.subject, t.closed, t.num_replies, t.sticky, f.id AS forum_id, f.forum_name, f.moderators, fp.post_replies, 0 FROM punbb_topics AS t INNER JOIN punbb_forums AS f ON f.id=t.forum_id LEFT JOIN punbb_forum_perms AS fp ON (fp.forum_id=f.id AND fp.group_id=3) WHERE (fp.read_forum IS NULL OR fp.read_forum=1) AND t.id=27875 AND t.moved_to IS NULL |
0.00011 | SELECT search_for, replace_with FROM punbb_censoring |
0.00214 | SELECT u.email, u.title, u.url, u.location, u.use_avatar, u.signature, u.email_setting, u.num_posts, u.registered, u.admin_note, p.id, p.poster AS username, p.poster_id, p.poster_ip, p.poster_email, p.message, p.hide_smilies, p.posted, p.edited, p.edited_by, g.g_id, g.g_user_title, o.user_id AS is_online FROM punbb_posts AS p INNER JOIN punbb_users AS u ON u.id=p.poster_id INNER JOIN punbb_groups AS g ON g.g_id=u.group_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON (o.user_id=u.id AND o.user_id!=1 AND o.idle=0) WHERE p.topic_id=27875 ORDER BY p.id LIMIT 0,25 |
0.00132 | UPDATE punbb_topics SET num_views=num_views+1 WHERE id=27875 |
Total query time: 0.01071 s |