Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witam.
Szukam informacji jak poradzić sobie z problemem z Insync'em, mianowicie po instalacji i konfiguracji insynca, zaczyna on działać i synchronizować dysk ale nie wyświetla ikonki na górnej belce przez co jest praktycznie nieużyteczny ponieważ nie mogę zweryfikować stanu synchronizacji.
System to Debian 8.3 32Bit, zainstalowałem paczki insync oraz insync-nautilus i zresetowałem gnome i niestety ikony brak.
Będę bardzo wdzięczny za jakiekolwiek podpowiedzi.
Z góry dziękuję.
Ja bym sprawdził na innym środowisku czy owa ikonka w trayu się pojawia.Np na xfce4
Jeśli tak to wtedy trzeba by do gnome dodatek właściwy doinstalować.
O innym środowisku nie pomyślałem, sprawdziłem tylko na drugim komputerze z Ubuntu i tam ikona jest. Na oficjalnym forum Insync polecają zainstalowanie pakietu "sni-qt" - niestety nie znajduję czegoś takiego.
EDIT:
Sprawdziłem na xfce4 działa prawidłowo ikona jest. Pytanie zatem co dalej mogę zrobić
Ostatnio edytowany przez Harari (2016-03-24 17:54:34)
https://extensions.gnome.org/extension/495/topicons/ ?
Ta ikonka ma się w system trayu wyświetlać? W gnome on jest w lewym dolnym rogu, chyba że to nie o to chodzi
2874
Ostatnio edytowany przez uzytkownikubunt (2016-12-01 01:37:55)
[quote=ilin]https://extensions.gnome.org/extension/495/topicons/ ?[/quote]
Bingo - ikonka wyświetla się.
Serdecznie dziękuję
@uzytkownikubuntu Miałem gnome od wersji 3.14 do 3.18, pamiętam że po najechaniu na lewy dolny róg wyswietlała się strzałka, trzeba było kliknąć żeby się wysunął cały tray. Nie powiem, oryginalne rozwiązanie :)
Time (s) | Query |
---|---|
0.00013 | SET CHARSET latin2 |
0.00004 | SET NAMES latin2 |
0.00145 | SELECT u.*, g.*, o.logged FROM punbb_users AS u INNER JOIN punbb_groups AS g ON u.group_id=g.g_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON o.ident='3.14.132.178' WHERE u.id=1 |
0.00078 | REPLACE INTO punbb_online (user_id, ident, logged) VALUES(1, '3.14.132.178', 1732347813) |
0.00071 | SELECT * FROM punbb_online WHERE logged<1732347513 |
0.00054 | SELECT topic_id FROM punbb_posts WHERE id=299670 |
0.00006 | SELECT id FROM punbb_posts WHERE topic_id=28437 ORDER BY posted |
0.00059 | SELECT t.subject, t.closed, t.num_replies, t.sticky, f.id AS forum_id, f.forum_name, f.moderators, fp.post_replies, 0 FROM punbb_topics AS t INNER JOIN punbb_forums AS f ON f.id=t.forum_id LEFT JOIN punbb_forum_perms AS fp ON (fp.forum_id=f.id AND fp.group_id=3) WHERE (fp.read_forum IS NULL OR fp.read_forum=1) AND t.id=28437 AND t.moved_to IS NULL |
0.00014 | SELECT search_for, replace_with FROM punbb_censoring |
0.00122 | SELECT u.email, u.title, u.url, u.location, u.use_avatar, u.signature, u.email_setting, u.num_posts, u.registered, u.admin_note, p.id, p.poster AS username, p.poster_id, p.poster_ip, p.poster_email, p.message, p.hide_smilies, p.posted, p.edited, p.edited_by, g.g_id, g.g_user_title, o.user_id AS is_online FROM punbb_posts AS p INNER JOIN punbb_users AS u ON u.id=p.poster_id INNER JOIN punbb_groups AS g ON g.g_id=u.group_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON (o.user_id=u.id AND o.user_id!=1 AND o.idle=0) WHERE p.topic_id=28437 ORDER BY p.id LIMIT 0,25 |
0.00087 | UPDATE punbb_topics SET num_views=num_views+1 WHERE id=28437 |
Total query time: 0.00653 s |