Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
cześć
Są jakieś gry Akcji na debian8.6 mate i jak zainstalować ?
Popatrz na steamie . Jest trochę portów porobionych na linuxa , z nowych napewno Mad Max , Deus Ex Mankind .
Yamagi-quake2 pewnie da się skołować, jeśli masz płytkę - trzeba z niej skopiować mapy i resztę śmiecia (skrypt instalatora to robi automatycznie).
Podobna sytuacja jest z portem Quake4 na Linuxa.
Tylko czy w przypadku Quake 4 wszystkie tekstury będą odpowiednio wygenerowane? Ostatnio na wirusie 10 próbowaliśmy odpalić właśnie czwórkę Quake, ale grafika była, mówiąc ogólnie, beznadziejnie zabugowana, mimo że wszystko było na najwyższych detalach ustawione.
[quote=Datastream Bolt]Tylko czy w przypadku Quake 4 wszystkie tekstury będą odpowiednio wygenerowane? Ostatnio na wirusie 10 próbowaliśmy odpalić właśnie czwórkę Quake, ale grafika była, mówiąc ogólnie, beznadziejnie zabugowana, mimo że wszystko było na najwyższych detalach ustawione.[/quote]
Na Linuxie chodzi spoko, włącznie z Ubuntu.
Ostatnio edytowany przez Jacekalex (2016-11-03 18:10:18)
A jakieś inne gry akcji są typu soldier of fortune ?
Google dało lulkowi bana wieczystego?
http://testowa.linux.pl/zasoby/katalog-gier/773-soldier-of-fortune
to był PIERWSZY link...
[quote=Datastream Bolt]Tylko czy w przypadku Quake 4 wszystkie tekstury będą odpowiednio wygenerowane? Ostatnio na wirusie 10 próbowaliśmy odpalić właśnie czwórkę Quake, ale grafika była, mówiąc ogólnie, beznadziejnie zabugowana, mimo że wszystko było na najwyższych detalach ustawione.[/quote]
Domyślnie na nowszych GPU jest takie samo mydło zarówno na linuksie jak i na windowsie ale 1 minuta w konfigu zarówno D3 jak i Q4 poprawia tekstury na takie jakie powinny być.
@lulek, [url=https://github.com/ioquake/ioq3]tu sobie zaglądnij[/url]
Ostatnio edytowany przez skullman (2016-11-03 20:11:28)
@skullman, a to co dokładnie trzeba zrobić? Bo nie ukrywam, że mam straaaszny sentyment do tej gry i nie mogę zdzierżyć tego, jak to mówisz, mydła i strasznie sie przez to gra...
Ja to już kilka lat temu zrobiłem u siebie i nie wiem, czy to zadziała ale odrobina dobrej woli wystarczyła aby znaleźć pierwsze z brzegu rozwiązanie: [url]http://pcgamingwiki.com/wiki/Doom_3#Textures_are_low-resolution.2C_even_on_Ultra_quality[/url]
Wielkie dziękuję czcigodny skullmanie, dzisiaj z pewnością to przetestuję c:
Edit: Skullman, Mistrzu, winien jestem piwo przy najbliższej okazji c: Grafika chodzi jak masełko, a nie jak mydło c:
Ostatnio edytowany przez Datastream Bolt (2016-11-05 14:33:40)
Time (s) | Query |
---|---|
0.00011 | SET CHARSET latin2 |
0.00004 | SET NAMES latin2 |
0.00136 | SELECT u.*, g.*, o.logged FROM punbb_users AS u INNER JOIN punbb_groups AS g ON u.group_id=g.g_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON o.ident='3.144.41.200' WHERE u.id=1 |
0.00173 | REPLACE INTO punbb_online (user_id, ident, logged) VALUES(1, '3.144.41.200', 1732196999) |
0.00048 | SELECT * FROM punbb_online WHERE logged<1732196699 |
0.00062 | DELETE FROM punbb_online WHERE ident='146.70.128.164' |
0.00204 | DELETE FROM punbb_online WHERE ident='3.147.53.90' |
0.00055 | DELETE FROM punbb_online WHERE ident='3.149.235.66' |
0.00058 | DELETE FROM punbb_online WHERE ident='94.74.80.7' |
0.00019 | SELECT topic_id FROM punbb_posts WHERE id=306514 |
0.00030 | SELECT id FROM punbb_posts WHERE topic_id=29100 ORDER BY posted |
0.00028 | SELECT t.subject, t.closed, t.num_replies, t.sticky, f.id AS forum_id, f.forum_name, f.moderators, fp.post_replies, 0 FROM punbb_topics AS t INNER JOIN punbb_forums AS f ON f.id=t.forum_id LEFT JOIN punbb_forum_perms AS fp ON (fp.forum_id=f.id AND fp.group_id=3) WHERE (fp.read_forum IS NULL OR fp.read_forum=1) AND t.id=29100 AND t.moved_to IS NULL |
0.00035 | SELECT search_for, replace_with FROM punbb_censoring |
0.00142 | SELECT u.email, u.title, u.url, u.location, u.use_avatar, u.signature, u.email_setting, u.num_posts, u.registered, u.admin_note, p.id, p.poster AS username, p.poster_id, p.poster_ip, p.poster_email, p.message, p.hide_smilies, p.posted, p.edited, p.edited_by, g.g_id, g.g_user_title, o.user_id AS is_online FROM punbb_posts AS p INNER JOIN punbb_users AS u ON u.id=p.poster_id INNER JOIN punbb_groups AS g ON g.g_id=u.group_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON (o.user_id=u.id AND o.user_id!=1 AND o.idle=0) WHERE p.topic_id=29100 ORDER BY p.id LIMIT 0,25 |
0.00125 | UPDATE punbb_topics SET num_views=num_views+1 WHERE id=29100 |
Total query time: 0.0113 s |