Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witam,
Chciałbym wykonać przetransferowanie domeny.
Otrzymałem kod Authinfo z firmy w której wcześniej domena była zarejestrowana
i wie ktoś może co kolejno musze wykonać aby zarejestrować ją u siebie? - mam serwer binda
na debianie.
Kod authinfo służy do zmiany operatora domeny, nie serwerów dns. Możesz przenieść do innego usługodawcy.
Serwer dns możesz zmienić u obecnego wskazując na IP na którym stoi bind.
Właśnie chodzi o to, że nowym usługodawca ma być mój serwer... pytanie jak to zrobić z kodem authInfo
w konsoli?
Pozdrawiam
U obecnego operatora musisz ustawić delegację domeny tak, aby wskazywała na Twój serwer DNS.
Kod authinfo jest do zmiany operatora domeny tak jak napisał kolega wyżej więc w takiej sytuacji jest Ci nie potrzebny.
Hmm. to może źle się rozumiemy... ja chcę zmienić operatora domeny...
od poprzedniego otrzymałem kod AuthInfo...i teraz kwestia dalszych kroków
Jak chcesz ją przenieść do siebie jak nie jesteś operatorem domen?
no to transferuj domene do innego operatora, przekazując mu kod authinfo
Time (s) | Query |
---|---|
0.00011 | SET CHARSET latin2 |
0.00004 | SET NAMES latin2 |
0.00129 | SELECT u.*, g.*, o.logged FROM punbb_users AS u INNER JOIN punbb_groups AS g ON u.group_id=g.g_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON o.ident='18.117.76.135' WHERE u.id=1 |
0.00102 | REPLACE INTO punbb_online (user_id, ident, logged) VALUES(1, '18.117.76.135', 1730420097) |
0.00031 | SELECT * FROM punbb_online WHERE logged<1730419797 |
0.00081 | SELECT topic_id FROM punbb_posts WHERE id=309836 |
0.00006 | SELECT id FROM punbb_posts WHERE topic_id=29474 ORDER BY posted |
0.00029 | SELECT t.subject, t.closed, t.num_replies, t.sticky, f.id AS forum_id, f.forum_name, f.moderators, fp.post_replies, 0 FROM punbb_topics AS t INNER JOIN punbb_forums AS f ON f.id=t.forum_id LEFT JOIN punbb_forum_perms AS fp ON (fp.forum_id=f.id AND fp.group_id=3) WHERE (fp.read_forum IS NULL OR fp.read_forum=1) AND t.id=29474 AND t.moved_to IS NULL |
0.00021 | SELECT search_for, replace_with FROM punbb_censoring |
0.00102 | SELECT u.email, u.title, u.url, u.location, u.use_avatar, u.signature, u.email_setting, u.num_posts, u.registered, u.admin_note, p.id, p.poster AS username, p.poster_id, p.poster_ip, p.poster_email, p.message, p.hide_smilies, p.posted, p.edited, p.edited_by, g.g_id, g.g_user_title, o.user_id AS is_online FROM punbb_posts AS p INNER JOIN punbb_users AS u ON u.id=p.poster_id INNER JOIN punbb_groups AS g ON g.g_id=u.group_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON (o.user_id=u.id AND o.user_id!=1 AND o.idle=0) WHERE p.topic_id=29474 ORDER BY p.id LIMIT 0,25 |
0.00084 | UPDATE punbb_topics SET num_views=num_views+1 WHERE id=29474 |
Total query time: 0.006 s |