Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Strony: 1
mam siec na kilkanascie osob, w sumie wszyscy sie znamy - nie jest to jakas dzialalnosc dochodowa - poprostu zlozylismy sie na sprzet i placimy razem abonament za DSL'a.
Mam jednak problem, gdyz lacze jest na mnie w tepsie zarejestrowane, a jakby ktos z userow sieci cos przeskrobal, to ja bede mial problem.
W zwiazku z tym prosze o informacje co moge logowac, czym i w jaki sposob, aby miec mozliwosc ustalenia "winowajcy" gdyby jakas nieprzyjemna sytuacja miala miejsce. Niby znajomi znajomymi ale nie mozna wszystkim tak bezgranicznie ufac, a to sa sami mlodzi ludzie tak jak ja i jak to mlodym: niewiadomo co do glowy mosze szczelic....
pozdr
z tego co rozumiem to ty jesteś adminem?
możesz użyc sniffera ale wiedz. sniffer jako narzędzie do administracji jest podobno zgodne z prawem ale może zostać użyte nielegalnie...
znalazlem kilka ogolnych informacji na jego temat, ale zadnych szczegolow, master jakis tez nie jestem wiec sam bez opisu go nie rusze. czy jest ktos kto moze mi w tym pomoc albo zaproponowac jakies inne alternatywne rozwiazanie ?
pozdr
Strony: 1
Time (s) | Query |
---|---|
0.00013 | SET CHARSET latin2 |
0.00004 | SET NAMES latin2 |
0.00100 | SELECT u.*, g.*, o.logged FROM punbb_users AS u INNER JOIN punbb_groups AS g ON u.group_id=g.g_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON o.ident='3.148.105.152' WHERE u.id=1 |
0.00208 | REPLACE INTO punbb_online (user_id, ident, logged) VALUES(1, '3.148.105.152', 1738395858) |
0.00066 | SELECT * FROM punbb_online WHERE logged<1738395558 |
0.00022 | SELECT topic_id FROM punbb_posts WHERE id=31064 |
0.00021 | SELECT id FROM punbb_posts WHERE topic_id=3948 ORDER BY posted |
0.00038 | SELECT t.subject, t.closed, t.num_replies, t.sticky, f.id AS forum_id, f.forum_name, f.moderators, fp.post_replies, 0 FROM punbb_topics AS t INNER JOIN punbb_forums AS f ON f.id=t.forum_id LEFT JOIN punbb_forum_perms AS fp ON (fp.forum_id=f.id AND fp.group_id=3) WHERE (fp.read_forum IS NULL OR fp.read_forum=1) AND t.id=3948 AND t.moved_to IS NULL |
0.00033 | SELECT search_for, replace_with FROM punbb_censoring |
0.00060 | SELECT u.email, u.title, u.url, u.location, u.use_avatar, u.signature, u.email_setting, u.num_posts, u.registered, u.admin_note, p.id, p.poster AS username, p.poster_id, p.poster_ip, p.poster_email, p.message, p.hide_smilies, p.posted, p.edited, p.edited_by, g.g_id, g.g_user_title, o.user_id AS is_online FROM punbb_posts AS p INNER JOIN punbb_users AS u ON u.id=p.poster_id INNER JOIN punbb_groups AS g ON g.g_id=u.group_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON (o.user_id=u.id AND o.user_id!=1 AND o.idle=0) WHERE p.topic_id=3948 ORDER BY p.id LIMIT 0,25 |
0.00106 | UPDATE punbb_topics SET num_views=num_views+1 WHERE id=3948 |
Total query time: 0.00671 s |