Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
no dobra, bo to za długo trwa :)
ściągasz OOo z tej strony http://www.ux.pl/openoffice/?page=download
możesz np. z serwerka http://www.ux.pl/openoffice/get.php?file=205
Jak ściągniesz to rozpakuj, powstanie chyba katalog /deb
Teraz jako root
wejdź do tego katalogu i wpisz:
dpkg -i -R DEBS -> enter
to wszystko
[/quote]
Bodzio, przeczytaj pierwszy post w tym temacie. On powstał, bo Twoje zalecenia nie działały.
born to be root
linux register user #362473
[/quote]
Bodzio, przeczytaj pierwszy post w tym temacie. On powstał, bo Twoje zalecenia nie działały.[/quote]
WLASNIE. I nie zadziałaly zadne inne. Kurcze musze iwyjsc. Bede zqa godzine. Prosze zuccie jakimis pomyslami.
Dzieki wogole za wszystkie pomoce.Offline
Ludzie, to polecenie MUSI działać, chyba że dpkg jest spaprane. Dobra, tu macie skrypt .sh (instalator)
http://www.openoffice.xpl.pl/
Ja też miałem z tym problemy. Nijak z serwerków nie mogłem sobie pordzić więc najnormalniej ściągnołem debki i odpaliłem z HDD instalke, ruszyło od razu :)
Jestem z powrotem by dalej walczyc.
Niestety jesli chodzi o instalator xxxx.sh to tez sie nie dalo. Ale sciagam wlasnie jeszcze raz i sproboje.moze cos sie zmienilo. A jesli chodzi o cos co jest spaprane to pewnie macie racje - w koncu nie dziala, tylko ze ja juz przeinstalowywalem debiana ze 20 razy i nic nie dalo. Instalowalem z plyt, instalowalem z netu, robilem upgradey i delikatnie mowiac - lipa.
COŻ MAM POCZAĆ?? NIE CHCE ZREZYGNOWAĆ??
mikul, to teraz musimy systematycznie. Wklej komunikaty, tzn jak uruchomiłeś skrypt.sh to co Ci wyrzuciło ? (skopiuj i wklej)
Oto komenda sh:::
# sh OOo_2.0_linux_install_pl.sh
Select the directory in which to save the unpacked files. [/var/tmp/unpack_openofficeorg]
File is being checked for errors ...
Unpacking ...
All files have been successfully unpacked.
Nastepnie dalem :::
haski:/var/tmp/unpack_openofficeorg# dpkg -i -R DEBS
(Odczytywanie bazy danych ... 113965 plików i katalogów obecnie zainstalowanych.)
Rozpakowanie openoffice.org-core08 (z .../openoffice.org-core08-2.0.0-3-linux-2.6-intel.deb) ...
Rozpakowanie openoffice.org-math (z .../openoffice.org-math-2.0.0-3-linux-2.6-intel.deb) ...
Rozpakowanie openoffice.org-core10 (z .../openoffice.org-core10-2.0.0-3-linux-2.6-intel.deb) ...
Zaznaczenie poprzednio niezaznaczonego pakietu openoffice.org-core01.
Rozpakowanie openoffice.org-core01 (z .../openoffice.org-core01-2.0.0-3-linux-2.6-intel.deb) ...
Rozpakowanie openoffice.org-core03u (z .../openoffice.org-core03u-2.0.0-3-linux-2.6-intel.deb) ...
Zaznaczenie poprzednio niezaznaczonego pakietu openoffice.org-writer.
Rozpakowanie openoffice.org-writer (z .../openoffice.org-writer-2.0.0-3-linux-2.6-intel.deb) ...
Rozpakowanie openoffice.org-core04 (z .../openoffice.org-core04-2.0.0-3-linux-2.6-intel.deb) ...
Zaznaczenie poprzednio niezaznaczonego pakietu openoffice.org-impress.
Rozpakowanie openoffice.org-impress (z .../openoffice.org-impress-2.0.0-3-linux-2.6-intel.deb) ...
Zaznaczenie poprzednio niezaznaczonego pakietu openoffice.org-gnome-integration.Rozpakowanie openoffice.org-gnome-integration (z .../openoffice.org-gnome-integration-2.0.0-3-linux-2.6-intel.deb) ...
Rozpakowanie openoffice.org-core07 (z .../openoffice.org-core07-2.0.0-3-linux-2.6-intel.deb) ...
Zaznaczenie poprzednio niezaznaczonego pakietu openoffice.org-draw.
Rozpakowanie openoffice.org-draw (z .../openoffice.org-draw-2.0.0-3-linux-2.6-intel.deb) ...
Rozpakowanie openoffice.org-core05u (z .../openoffice.org-core05u-2.0.0-3-linux-2.6-intel.deb) ...
dpkg: błąd przetwarzania DEBS/openoffice.org-core05u-2.0.0-3-linux-2.6-intel.deb (--install):
błąd w buffer_write(fd) (8, ret=-1): uruchomiony dpkg-deb podczas `./opt/openoffice.org2.0/program/libxsec_xmlsec.so.1.1'): Brak miejsca na urządzeniu
dpkg-deb: podproces paste został zabity sygnałem (Przerwany potok)
Rozpakowanie openoffice.org-core03 (z .../openoffice.org-core03-2.0.0-3-linux-2.6-intel.deb) ...
dpkg: błąd przetwarzania DEBS/openoffice.org-core03-2.0.0-3-linux-2.6-intel.deb (--install):
błąd w buffer_write(fd) (8, ret=-1): uruchomiony dpkg-deb podczas `./opt/openoffice.org2.0/program/legacy_binfilters.rdb.1'): Brak miejsca na urządzeniu
Rozpakowanie openoffice.org-xsltfilter (z .../openoffice.org-xsltfilter-2.0.0-3-linux-2.6-intel.deb) ...
dpkg: błąd przetwarzania DEBS/openoffice.org-xsltfilter-2.0.0-3-linux-2.6-intel.deb (--install):
błąd w buffer_write(fd) (8, ret=-1): uruchomiony dpkg-deb podczas `./opt/openoffice.org2.0/share/xslt/docbook/docbooktosoffheadings.xsl'): Brak miejsca na urządzeniu
Zaznaczenie poprzednio niezaznaczonego pakietu openoffice.org-spellcheck.
Rozpakowanie openoffice.org-spellcheck (z .../openoffice.org-spellcheck-2.0.0-3-linux-2.6-intel.deb) ...
dpkg: błąd przetwarzania DEBS/openoffice.org-spellcheck-2.0.0-3-linux-2.6-intel.deb (--install):
błąd w buffer_write(fd) (8, ret=-1): uruchomiony dpkg-deb podczas `./opt/openoffice.org2.0/program/liblnth680li.so'): Brak miejsca na urządzeniu
Przygotowanie do zastąpienia openoffice.org-debian-menus 2.0.0-3 (wykorzystując .../openoffice.org-debian-menus_2.0.0-3_all.deb) ...
Rozpakowanie pakietu zastępującego openoffice.org-debian-menus ...
* Updating MIME database in /usr/share/mime...
Rozpakowanie openoffice.org-core06 (z .../openoffice.org-core06-2.0.0-3-linux-2.6-intel.deb) ...
dpkg: błąd przetwarzania DEBS/openoffice.org-core06-2.0.0-3-linux-2.6-intel.deb (--install):
błąd w buffer_write(fd) (8, ret=-1): uruchomiony dpkg-deb podczas `./opt/openoffice.org2.0/share/dtd/officedocument/1_0/nmspace.mod'): Brak miejsca na urządzeniu
Rozpakowanie openoffice.org-base (z .../openoffice.org-base-2.0.0-3-linux-2.6-intel.deb) ...
dpkg: błąd przetwarzania DEBS/openoffice.org-base-2.0.0-3-linux-2.6-intel.deb (--install):
błąd w buffer_write(fd) (8, ret=-1): uruchomiony dpkg-deb podczas `./opt/openoffice.org2.0/help/pl/sdatabase.db'): Brak miejsca na urządzeniu
Rozpakowanie openoffice.org-testtool (z .../openoffice.org-testtool-2.0.0-3-linux-2.6-intel.deb) ...
dpkg: błąd przetwarzania DEBS/openoffice.org-testtool-2.0.0-3-linux-2.6-intel.deb (--install):
błąd w buffer_write(fd) (8, ret=-1): uruchomiony dpkg-deb podczas `./opt/openoffice.org2.0/program/libsimplecm680li.so'): Brak miejsca na urządzeniu
Zaznaczenie poprzednio niezaznaczonego pakietu openoffice.org-calc.
Rozpakowanie openoffice.org-calc (z .../openoffice.org-calc-2.0.0-3-linux-2.6-intel.deb) ...
dpkg: błąd przetwarzania DEBS/openoffice.org-calc-2.0.0-3-linux-2.6-intel.deb (--install):
błąd w buffer_write(fd) (8, ret=-1): uruchomiony dpkg-deb podczas `./opt/openoffice.org2.0/help/pl/scalc.db'): Brak miejsca na urządzeniu
Rozpakowanie openoffice.org-pyuno (z .../openoffice.org-pyuno-2.0.0-3-linux-2.6-intel.deb) ...
dpkg: błąd przetwarzania DEBS/openoffice.org-pyuno-2.0.0-3-linux-2.6-intel.deb (--install):
błąd w buffer_write(fd) (8, ret=-1): uruchomiony dpkg-deb podczas `./opt/openoffice.org2.0/share/Scripts/python/pythonSamples/TableSample.py'): Brak miejsca na urządzeniu
Rozpakowanie openoffice.org-core09 (z .../openoffice.org-core09-2.0.0-3-linux-2.6-intel.deb) ...
dpkg: błąd przetwarzania DEBS/openoffice.org-core09-2.0.0-3-linux-2.6-intel.deb (--install):
błąd w buffer_write(fd) (8, ret=-1): uruchomiony dpkg-deb podczas `./opt/openoffice.org2.0/program/libssl3.so'): Brak miejsca na urządzeniu
Rozpakowanie openoffice.org-graphicfilter (z .../openoffice.org-graphicfilter-2.0.0-3-linux-2.6-intel.deb) ...
dpkg: błąd przetwarzania DEBS/openoffice.org-graphicfilter-2.0.0-3-linux-2.6-intel.deb (--install):
błąd w buffer_write(fd) (8, ret=-1): uruchomiony dpkg-deb podczas `./opt/openoffice.org2.0/share/registry/modules/org/openoffice/TypeDetection/Filter/fcfg_impressgraphics_filters.xcu'): Brak miejsca na urządzeniu
Rozpakowanie openoffice.org-core04u (z .../openoffice.org-core04u-2.0.0-3-linux-2.6-intel.deb) ...
dpkg: błąd przetwarzania DEBS/openoffice.org-core04u-2.0.0-3-linux-2.6-intel.deb (--install):
błąd w buffer_write(fd) (8, ret=-1): uruchomiony dpkg-deb podczas `./opt/openoffice.org2.0/program/libfrm680li.so.1.1'): Brak miejsca na urządzeniu
Rozpakowanie openoffice.org-core02 (z .../openoffice.org-core02-2.0.0-3-linux-2.6-intel.deb) ...
dpkg: błąd przetwarzania DEBS/openoffice.org-core02-2.0.0-3-linux-2.6-intel.deb (--install):
błąd w buffer_write(fd) (8, ret=-1): uruchomiony dpkg-deb podczas `./opt/openoffice.org2.0/readmes/README_pl'): Brak miejsca na urządzeniu
Rozpakowanie openoffice.org-core05 (z .../openoffice.org-core05-2.0.0-3-linux-2.6-intel.deb) ...
dpkg: błąd przetwarzania DEBS/openoffice.org-core05-2.0.0-3-linux-2.6-intel.deb (--install):
błąd w buffer_write(fd) (8, ret=-1): uruchomiony dpkg-deb podczas `./opt/openoffice.org2.0/program/libbf_migratefilter680li.so.1'): Brak miejsca na urządzeniu
Rozpakowanie openoffice.org-javafilter (z .../openoffice.org-javafilter-2.0.0-3-linux-2.6-intel.deb) ...
dpkg: błąd przetwarzania DEBS/openoffice.org-javafilter-2.0.0-3-linux-2.6-intel.deb (--install):
błąd w buffer_write(fd) (8, ret=-1): uruchomiony dpkg-deb podczas `./opt/openoffice.org2.0/share/registry/modules/org/openoffice/TypeDetection/Filter/fcfg_pocketword_filters.xcu'): Brak miejsca na urządzeniu
dpkg: problemy z zależnościami uniemożliwiają skonfigurowanie openoffice.org-core01:
openoffice.org-core01 zależy od openoffice.org-core02; jednakże:
Pakiet openoffice.org-core02 nie jest zainstalowany.
openoffice.org-core01 zależy od openoffice.org-core03; jednakże:
Pakiet openoffice.org-core03 nie jest zainstalowany.
openoffice.org-core01 zależy od openoffice.org-core05; jednakże:
Pakiet openoffice.org-core05 nie jest zainstalowany.
openoffice.org-core01 zależy od openoffice.org-core06; jednakże:
Pakiet openoffice.org-core06 nie jest zainstalowany.
dpkg: błąd przetwarzania openoffice.org-core01 (--install):
problemy z zależnościami - pozostawiony nieskonfigurowany
dpkg: problemy z zależnościami uniemożliwiają skonfigurowanie openoffice.org-core03u:
openoffice.org-core03u zależy od openoffice.org-core01; jednakże:
Pakiet openoffice.org-core01 nie jest jeszcze skonfigurowany.
openoffice.org-core03u zależy od openoffice.org-core03; jednakże:
Pakiet openoffice.org-core03 nie jest zainstalowany.
dpkg: błąd przetwarzania openoffice.org-core03u (--install):
dpkg: problemy z zależnościami uniemożliwiają skonfigurowanie openoffice.org-writer:
openoffice.org-writer zależy od openoffice.org-core01; jednakże:
dpkg: błąd przetwarzania openoffice.org-writer (--install):
dpkg: problemy z zależnościami uniemożliwiają skonfigurowanie openoffice.org-core04:
openoffice.org-core04 zależy od openoffice.org-core01; jednakże:
dpkg: błąd przetwarzania openoffice.org-core04 (--install):
dpkg: problemy z zależnościami uniemożliwiają skonfigurowanie openoffice.org-impress:
openoffice.org-impress zależy od openoffice.org-core01; jednakże:
dpkg: błąd przetwarzania openoffice.org-impress (--install):
dpkg: problemy z zależnościami uniemożliwiają skonfigurowanie openoffice.org-gnome-integration:
openoffice.org-gnome-integration zależy od openoffice.org-core01; jednakże:
dpkg: błąd przetwarzania openoffice.org-gnome-integration (--install):
dpkg: problemy z zależnościami uniemożliwiają skonfigurowanie openoffice.org-core07:
openoffice.org-core07 zależy od openoffice.org-core01; jednakże:
dpkg: błąd przetwarzania openoffice.org-core07 (--install):
dpkg: problemy z zależnościami uniemożliwiają skonfigurowanie openoffice.org-draw:
openoffice.org-draw zależy od openoffice.org-core01; jednakże:
dpkg: błąd przetwarzania openoffice.org-draw (--install):
Konfigurowanie openoffice.org-debian-menus (2.0.0-3) ...
* Updating MIME database in /usr/share/mime...
cat: błąd zapisu: Brak miejsca na urządzeniu
cat: błąd zapisu: Brak miejsca na urządzeniu
dpkg: problemy z zależnościami uniemożliwiają skonfigurowanie openoffice.org-core08:
openoffice.org-core08 zależy od openoffice.org-core01; jednakże:
dpkg: błąd przetwarzania openoffice.org-core08 (--install):
dpkg: problemy z zależnościami uniemożliwiają skonfigurowanie openoffice.org-math:
openoffice.org-math zależy od openoffice.org-core01; jednakże:
dpkg: błąd przetwarzania openoffice.org-math (--install):
dpkg: problemy z zależnościami uniemożliwiają skonfigurowanie openoffice.org-core10:
openoffice.org-core10 zależy od openoffice.org-core01; jednakże:
dpkg: błąd przetwarzania openoffice.org-core10 (--install):
Wystąpiły błędy podczas przetwarzania:
DEBS/openoffice.org-core05u-2.0.0-3-linux-2.6-intel.deb
DEBS/openoffice.org-core03-2.0.0-3-linux-2.6-intel.deb
DEBS/openoffice.org-xsltfilter-2.0.0-3-linux-2.6-intel.deb
DEBS/openoffice.org-spellcheck-2.0.0-3-linux-2.6-intel.deb
DEBS/openoffice.org-core06-2.0.0-3-linux-2.6-intel.deb
DEBS/openoffice.org-base-2.0.0-3-linux-2.6-intel.deb
DEBS/openoffice.org-testtool-2.0.0-3-linux-2.6-intel.deb
DEBS/openoffice.org-calc-2.0.0-3-linux-2.6-intel.deb
DEBS/openoffice.org-pyuno-2.0.0-3-linux-2.6-intel.deb
DEBS/openoffice.org-core09-2.0.0-3-linux-2.6-intel.deb
DEBS/openoffice.org-graphicfilter-2.0.0-3-linux-2.6-intel.deb
DEBS/openoffice.org-core04u-2.0.0-3-linux-2.6-intel.deb
DEBS/openoffice.org-core02-2.0.0-3-linux-2.6-intel.deb
DEBS/openoffice.org-core05-2.0.0-3-linux-2.6-intel.deb
DEBS/openoffice.org-javafilter-2.0.0-3-linux-2.6-intel.deb
openoffice.org-core01
openoffice.org-core03u
openoffice.org-writer
openoffice.org-core04
openoffice.org-impress
openoffice.org-gnome-integration
openoffice.org-core07
openoffice.org-draw
openoffice.org-core08
openoffice.org-math
openoffice.org-core10
haski:/var/tmp/unpack_openofficeorg#
Hmmm, hmmmm, a zgodnie z tym co tam napisało to masz miejsce na dysku ???
Zapodaj wynik polecenia
$ df
Hmmm, hmmmm, a zgodnie z tym co tam napisało to masz miejsce na dysku ???
Zapodaj wynik polecenia
$ df[/quote]
To już było przerabiane na pierwszej stronie.
-------------------------------
uff :) sorry muszę to poczytać jeszcze raz (Bodzio)
-------------------------------
born to be root
linux register user #362473
ja bym zrobił tak :
Odpalił instalator
A na drugiej konsoli na bierzącą obserwował jak miejsca ubywa.. przynajmniej można by wykluczyć jedną z opcji..
Jesli chodzi o miejsce to jest tak:::
~$ df
System plików bl. 1K B użyte dostępne %uż. zamont. na
/dev/hdc4 255944 255911 0 100% /
tmpfs 453328 0 453328 0% /dev/shm
/dev/hdc10 10768456 1691424 8530024 17% /home
/dev/hdc9 459143 8250 426396 2% /tmp
/dev/hdc6 4807024 1986240 2576600 44% /usr
/dev/hdc7 2885780 335852 2403340 13% /var
/dev/hdc5 7076600 5217444 1859156 74% /mnt/hdc5
/dev/hdc1 129098308 111059560 18038748 87% /mnt/hdc1
Szczeze mowiac to nie zabardzo wiem na ktorym to dysku musze miec miejsce.
Coz. Zrobie upgrade na testing. Moze cud sie stanie. W sumie to sobioe przypomnialem ze za kazdym razem gdy upgradowalem to mialem wpisy w source roznych wewrsji, pomieszane sarge-testing-unstable a to raczej nie najlepszy sposob. Moze jak zarzuce czystego testinga to cos z tego bedzie. Odezwe sie jak przejdzie.
Ani wam spokoju nie damm......
A jeszcze mam pytanie jak najlepiej zrobic upgrade do testing bo gdzies wyczytalem ze apt nie jest najlepszym rozwiazaniem. Dajcie szybko znac - bo chcialbym sie dzis jeszcze wyspac - sory ze taki nachalny jestem ale musze przejsc te instalke oo2 - bo inaczej wykopie kompa za okno...
Podobno apt rzeczywiście nie jest najlepszy, ale ja go używałem do przejścia na testing. Zrobiłem to powoli, ale przeszło bez zgrzytów.
A oto moje "sources.list" o które prosiłeś:
# *** security *** deb http://security.debian.org/ testing/updates main contrib #deb http://security.debian.org/ stable/updates main contrib # *** Debian *** deb ftp://ftp.esat.net/pub/linux/debian/ testing main #deb ftp://ftp.esat.net/pub/linux/debian/ stable main # *** kadu *** deb http://www.kadu.net/download/binary/debian/repo testing main #deb http://www.kadu.net/download/binary/debian/repo stable main
Zważ, że mam zahaszowane linie ze stabilnej wersji. Pozostały z czasów, kiedy siedziałem jeszcze na sarge'u i sprawdzałem, czy dali wreszcie OO 2.0
Dzieki bardzo.
Witam ponownie.
Cud sie stal. Odczekałem pare tygodni i zainstalowalem pare dni temu wersje testing za pomoca netinstal. I ku mojemu zdziwieniu wszystko jest ok. jak dotad nie mialem zadnych problemow z programami - jak dotad. niestety chcac otworzyc dokumenty napisane w officie microsoftu - mam krzaczory zamiast tekstu. gdy otwieram pliki to kaze wybrac kodowanie, czcionke. wybieralem wiele rodzaji i w zadnym nie wyswietlilo dobrze.
Co bym musial zrobic by dobrze wyswietlal mi te dokumenty. niestety bardzo tego potrzebuje.
1. openoffica masz z dystrybucji czy jakiegos innego?
2. pokaz wynik dpkg -l | grep office
Open office ze zrodel apta, standardowe jakie byly po instalce, w wersji ooo2.
Po poleceniu:
# dpkg -l | grep office
ii openoffice.org 2.0.4-7 OpenOffice.org Office suite version 2.0
ii openoffice.org-base 2.0.4-7 OpenOffice.org office suite - database
ii openoffice.org-calc 2.0.4-7 OpenOffice.org office suite - spreadsheet
ii openoffice.org-common 2.0.4-7 OpenOffice.org office suite architecture ind
ii openoffice.org-core 2.0.4-7 OpenOffice.org office suite architecture dep
ii openoffice.org-draw 2.0.4-7 OpenOffice.org office suite - drawing
ii openoffice.org-impress 2.0.4-7 OpenOffice.org office suite - presentation
ii openoffice.org-java-common 2.0.4-7 OpenOffice.org office suite Java support arc
ii openoffice.org-math 2.0.4-7 OpenOffice.org office suite - equation edito
ii openoffice.org-writer 2.0.4-7 OpenOffice.org office suite - word processor
Czy mozecie mi pomoc z tym?
kiedy otwierasz dokument z ms worda to masz takie okienko z wyborem filtru czy nie ... jezeli masz to czy jest na tej liscie odpowiedni format ...
kiedy otwierasz dokument z ms worda to masz takie okienko z wyborem filtru czy nie ... jezeli masz to czy jest na tej liscie odpowiedni format ...[/quote]
Niestety nic o filtrach nie ma. Jest tylko do wyboru, kodowanie, czcionka,jezyk, i "paragraph break"nie wiem co to akurat.
dziwne bo wyglada tak jaby pliki worda uznawal za zwykle tekstowe ... moze sproboj otwierac przez otworz i na tej liscie zaznaczyc ze to msword ...
Open Office ma chyba defaultowo ustawione otwieranie dokumentow w standardzie odf.
zmienic to mozna via narzedzia -> opcje -> uruchamianie/zapisywanie -> domyslny format plikow.
pzdr
Open Office ma chyba defaultowo ustawione otwieranie dokumentow w standardzie odf.
zmienic to mozna via narzedzia -> opcje -> uruchamianie/zapisywanie -> domyslny format plikow.
pzdr[/quote]
Niestety nie pomoglo.
Time (s) | Query |
---|---|
0.00016 | SET CHARSET latin2 |
0.00005 | SET NAMES latin2 |
0.00152 | SELECT u.*, g.*, o.logged FROM punbb_users AS u INNER JOIN punbb_groups AS g ON u.group_id=g.g_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON o.ident='18.191.107.181' WHERE u.id=1 |
0.00139 | REPLACE INTO punbb_online (user_id, ident, logged) VALUES(1, '18.191.107.181', 1732266364) |
0.00083 | SELECT * FROM punbb_online WHERE logged<1732266064 |
0.00085 | SELECT topic_id FROM punbb_posts WHERE id=32785 |
0.00009 | SELECT id FROM punbb_posts WHERE topic_id=4097 ORDER BY posted |
0.00110 | SELECT t.subject, t.closed, t.num_replies, t.sticky, f.id AS forum_id, f.forum_name, f.moderators, fp.post_replies, 0 FROM punbb_topics AS t INNER JOIN punbb_forums AS f ON f.id=t.forum_id LEFT JOIN punbb_forum_perms AS fp ON (fp.forum_id=f.id AND fp.group_id=3) WHERE (fp.read_forum IS NULL OR fp.read_forum=1) AND t.id=4097 AND t.moved_to IS NULL |
0.00006 | SELECT search_for, replace_with FROM punbb_censoring |
0.00546 | SELECT u.email, u.title, u.url, u.location, u.use_avatar, u.signature, u.email_setting, u.num_posts, u.registered, u.admin_note, p.id, p.poster AS username, p.poster_id, p.poster_ip, p.poster_email, p.message, p.hide_smilies, p.posted, p.edited, p.edited_by, g.g_id, g.g_user_title, o.user_id AS is_online FROM punbb_posts AS p INNER JOIN punbb_users AS u ON u.id=p.poster_id INNER JOIN punbb_groups AS g ON g.g_id=u.group_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON (o.user_id=u.id AND o.user_id!=1 AND o.idle=0) WHERE p.topic_id=4097 ORDER BY p.id LIMIT 25,25 |
0.00151 | UPDATE punbb_topics SET num_views=num_views+1 WHERE id=4097 |
Total query time: 0.01302 s |