Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
dandeb: przed "jeżeli" nie powinno być przecinka :P
Wg mnie nie ma sensu zajmować się nimi - róbmy swoje. Oni sami sobie wystawili świadectwo.
A że na DUG-a gadają? Cóż, nie zapominajmy, że malutkie pieski najgłośniej szczekają.
No proszę - nawet starsi DUGerzy potrafią jak się postarają i odpowiednie paczki już mają w główkach zainstalowane :D Tylko róbcie z nich użytek i tyle ;) Ja mam neo więc jak jakiś egzam poleję (tfutfu) to nieomieszkam zameldować się na tamto forum i się wyhasać za niepowodzenie uczelniane, hehe.
Może tamto forum to dzieci neostrady założyły? Same trolle i tym podobne monstra.
nie ma sie czym przejmowac :) probuja robic komercyne forym z open sourcowego debiana, to tak jak wojna wujka big geja z mikromiekkich z linuxem... jak mu to wychodzi to wsyzscy widza...
Może ja się dorzucę do poprawiania DUGa: Właśnie poprawiłem arta o konfiguracji Xfree86 by BiExi. Jest [url=http://umbar.ovh.org/konfiguracja_x.odt]tu[/url]. Może nareszcie się na coś przydam :) Art o HTB w drodze.
Kaszak, nie - szkoda Twojego czasu. Na dokładkę napisałeś w OOo. Najlepszy jest plik textowy.
Jeżeli już koniecznie ktoś z Was chce, to proszę sobie wybrać jeden z artów i dać mi namiary na PW - łącznie z e-mailem :) - prześlę oryginalny plik i po poprawieniu literówek lub "ewentualnych" błędów :) odeślecie mi z powrotem.
Z góry dziękuję
Ja w tej chwili kończę ethernet
Bodzio - skontaktuj się z BiExi - wysłałem jej ~ połowę poprawionych artów. Szkoda fatygi aby dwa razy poprawiać to samo.
Po angielsku można pisać z błędami ?
fenkju, już mam :)
-----------------------------
edit
-----------------------------
ok, zrobione - jak coś jeszcze widzicie to pisać....
pozdro :)
*BSD
FreeBSD NetBSD OpenBSD [b]wianomo[/b] o co chodzi...
To poprawcie :-)
Oraz przecinki wstawić
FreeBSD, NetBSD, OpenBSD, wiadomo o co chodzi...[/quote]
W ogóle wypadałoby powstawiać polskie znaki w działach - [i]Luźne rozmówki[/i], [i]Środowiska graficzne[/i], etc.
To samo na stronie głównejWitam na stronie poswieconej przede wszystkim milosnikom dystrybucji debian, mam nadzieje ze zawarte na w/w stronie informacje pozwola na poznanie glebiej tego systemu[/quote]
1. Polskie znaki
2. Wg mnie raczej "Witamy" niż "Witam"
3. "Debian" wielką literą wypadałoby napisać
4. Kropka n akońcu
5. Strona jest poświęcona miłośnikom Debiana czy Debianowi?
6. Skrót [i]wyżej wymieniony[/i] pisze się inaczej - [i]ww.[/i]. Poza tym raczej powinno być [i]na tej stronie[/i].
7. Ogólnie przydałoby się nieco rozwinąć wstępniaka.
Dalej: nieszczęsne [i]Forum Forum Debain Users Gang[/i]. niby drobiazg, ale wygląda niestetycznie - możnaby usunąć to [i]Forum[/i] dodawane przez PHP. I nie bardzo rozumiem czemu [i]Debain Users Gang[/i] jest w cudzysłowiu. :)
Jeszcze jedno: jak wejdę do działu FAQ to menu z lewej strony jest mniejszą czcionką niż na innych podstronach - wy też tak macie?
To tak na szybko. :) Jak jeszcze coś znajdę to dam znać. :)
Aha, na stronie głównej forum sa linki do FAQ-a, Artykułów, etc. Nie dałoby się zrobić tak, aby te linki były również na innych podtsronach forum?
Błogosławieni, którzy czynią FAQ.
[url=http://www.opencaching.pl]opencaching[/url] :: [url=http://dug.net.pl/sources.list]debian sources.list[/url] :: [url=http://www.linuxportal.pl/blogi/azhag/wpisy]coś jakby blog[/url] :: [url=http://dug.net.pl/]polski portal debiana[/url] :: linux user #403712Offline
Nowy design strony bedzie robiony na wakacjach jeszcze jedne weekedn sesji i sie zabotre za to bo jak by powedziec ten design jest oche nieza fajny a pozatym jest to zlepka ruznosci.....
ja od 1 lipca mniej wiecej wolny juz jestem, tylko praca ze sztucznej inteligencji mi zostala do napisania i luzik :D btw, dostalas ta prace o klastrach, ktora wczoraj Ci podeslalem?
BiExi zrob nowe dizajn do mój projekt chyba nie bardzo Ci sie spodobał :)
właśnie coś próbowalam robić tylko idźe mi to jak krew z nosa szcególnie grafika bo jakoś za bardzo nie umiem sobie z tym poradźić jak ktoś kto zna się na grafice i będzie miał trochę wolnego czasu to zapraszam do współpracy
Biexi jeden projekt został odrzucony, więc napisz czego się (mniej/więcej) spodziewasz po nowym layoucie. Najlepiej daj linka do kilku stron, które bardziej Tobie/Wam odpowiadają. Na ich podstawie będzie można okreslić kierunek w którym grafik/graficy powinni uderzyć - tak bedzie najprościej... imho ;).
i tu tez sie powtorze ;) http://www.bykom-stop.avx.pl
Time (s) | Query |
---|---|
0.00010 | SET CHARSET latin2 |
0.00004 | SET NAMES latin2 |
0.00134 | SELECT u.*, g.*, o.logged FROM punbb_users AS u INNER JOIN punbb_groups AS g ON u.group_id=g.g_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON o.ident='13.58.200.16' WHERE u.id=1 |
0.00075 | REPLACE INTO punbb_online (user_id, ident, logged) VALUES(1, '13.58.200.16', 1732508944) |
0.00058 | SELECT * FROM punbb_online WHERE logged<1732508644 |
0.00042 | SELECT topic_id FROM punbb_posts WHERE id=32920 |
0.00005 | SELECT id FROM punbb_posts WHERE topic_id=4148 ORDER BY posted |
0.00031 | SELECT t.subject, t.closed, t.num_replies, t.sticky, f.id AS forum_id, f.forum_name, f.moderators, fp.post_replies, 0 FROM punbb_topics AS t INNER JOIN punbb_forums AS f ON f.id=t.forum_id LEFT JOIN punbb_forum_perms AS fp ON (fp.forum_id=f.id AND fp.group_id=3) WHERE (fp.read_forum IS NULL OR fp.read_forum=1) AND t.id=4148 AND t.moved_to IS NULL |
0.00028 | SELECT search_for, replace_with FROM punbb_censoring |
0.00151 | SELECT u.email, u.title, u.url, u.location, u.use_avatar, u.signature, u.email_setting, u.num_posts, u.registered, u.admin_note, p.id, p.poster AS username, p.poster_id, p.poster_ip, p.poster_email, p.message, p.hide_smilies, p.posted, p.edited, p.edited_by, g.g_id, g.g_user_title, o.user_id AS is_online FROM punbb_posts AS p INNER JOIN punbb_users AS u ON u.id=p.poster_id INNER JOIN punbb_groups AS g ON g.g_id=u.group_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON (o.user_id=u.id AND o.user_id!=1 AND o.idle=0) WHERE p.topic_id=4148 ORDER BY p.id LIMIT 50,25 |
0.00099 | UPDATE punbb_topics SET num_views=num_views+1 WHERE id=4148 |
Total query time: 0.00637 s |