Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
witam
Mam debiana testing i problem z instalacją javy. jak instaluję z paczki (unstable) to mi azureus nie działa. Jak sam tworzę paczkę to mi wstętne żabsko dalej nie che ruszyć.
A w trackie jej trworzenia jakieś ostrzeżenia i nonm stop coś nie tak z pojedyńczymi plikami.
Chciałem zainstalować z normalnego pliku to mi galeon nie potrafi jej obsłużyć. Niektóre elemnty po prostu się nie wyświetlają. Niby weszłem na stronę i zrobiłem test-ok pozytywny ale jak to ma działać dobrze skoro na jednejs tronie działa dobrze na innej widzę info o pobraniu plugin. Niestety w każdej z wymienoionych sytuacji azureus nie działa i są problemy z wyczką. próboiwałem na kilka sposobół i już nie wiem co zrobić. ASpotkał się ktos z czymś takim. Niogdy dotychczas nie miałem takiego problemu ale skoro już na mnie trafiło to przynajmniej może ktoś zna rozwiązanie luyb jakiś naprawdę fajny sposób instalację tego czegoś. Póki co jakiś bitorent z jakimś niecciekawym gui-ech cięzka sprwa.
Wina jest po stronie paczek z sida posiadają w wyniku zależności instalują się pakiety przez które jest później problem z azureusem.
sproboj wstawic do repo z testewoej wersji do apta mi potym smiga
-------- How to install Java on Debian--------
The best way to install Java on Debian is using java-package. That way, you will be able to install other Java applications from the Debian repository with the usual apt-get method, such as ant or JEdit.
Do the following:
* Install the package java-package, from contrib:
apt-get install java-package
* Download the Sun JDK installer for Linux, from http://java.sun.com/j2se/.
* Create the Debian package. Be sure you are not root:
fakeroot make-jpkg jdk-1_5_0_01-linux-i586.bin
(change to the name of your downloaded archive)
* Install the Debian package. Become root and run this:
dpkg -i sun-j2sdk1.5-1_5_0+update01.deb
That's it!
---------------------------------------------[/quote]
wymagania:fakeroot
java-package[/quote]
[url]https://sdlc4d.sun.com/ECom/EComActionServlet;jsessionid=75CF5DCB502E3A2151F128863E16F2A9[/url]
a z tego adresu ściagnij jre-1_5_0_07-linux-i586.bin
i krok po kroku postępuj według instrukcji
1. downloadKod:
jre-1_5_0_07-linux-i586.bin2.
Kod:
$fakeroot make-jpkg jre-1_5_0_07-linux-i586.bin- pamietaj aby wykonać to jako zwykły użytkownik
3.Kod:
#dpkg -i sun-j2re1.5_1.5.0+update07_i386.deb- tylko to jako root
.:: Linux connecting people :D ::. Linux Registered User #358097 Debian GNU/Linux
[img]https://linuxcounter.net/cert/358097.png[/img]Offline
Time (s) | Query |
---|---|
0.00010 | SET CHARSET latin2 |
0.00004 | SET NAMES latin2 |
0.00154 | SELECT u.*, g.*, o.logged FROM punbb_users AS u INNER JOIN punbb_groups AS g ON u.group_id=g.g_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON o.ident='3.145.64.245' WHERE u.id=1 |
0.00165 | REPLACE INTO punbb_online (user_id, ident, logged) VALUES(1, '3.145.64.245', 1732303484) |
0.00033 | SELECT * FROM punbb_online WHERE logged<1732303184 |
0.00108 | SELECT topic_id FROM punbb_posts WHERE id=32979 |
0.00078 | SELECT id FROM punbb_posts WHERE topic_id=4170 ORDER BY posted |
0.00068 | SELECT t.subject, t.closed, t.num_replies, t.sticky, f.id AS forum_id, f.forum_name, f.moderators, fp.post_replies, 0 FROM punbb_topics AS t INNER JOIN punbb_forums AS f ON f.id=t.forum_id LEFT JOIN punbb_forum_perms AS fp ON (fp.forum_id=f.id AND fp.group_id=3) WHERE (fp.read_forum IS NULL OR fp.read_forum=1) AND t.id=4170 AND t.moved_to IS NULL |
0.00005 | SELECT search_for, replace_with FROM punbb_censoring |
0.00073 | SELECT u.email, u.title, u.url, u.location, u.use_avatar, u.signature, u.email_setting, u.num_posts, u.registered, u.admin_note, p.id, p.poster AS username, p.poster_id, p.poster_ip, p.poster_email, p.message, p.hide_smilies, p.posted, p.edited, p.edited_by, g.g_id, g.g_user_title, o.user_id AS is_online FROM punbb_posts AS p INNER JOIN punbb_users AS u ON u.id=p.poster_id INNER JOIN punbb_groups AS g ON g.g_id=u.group_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON (o.user_id=u.id AND o.user_id!=1 AND o.idle=0) WHERE p.topic_id=4170 ORDER BY p.id LIMIT 0,25 |
0.00099 | UPDATE punbb_topics SET num_views=num_views+1 WHERE id=4170 |
Total query time: 0.00797 s |