Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Ello All ;]
Mam to was pytanko ... otoz jak chodzilem do liceum to mielismy poblokowane sex stronki bramki smsowe itd itd
Jak takie cos zrobic :D
Dzieki za pomoc ;]
Albo przez iptables blokować odpowiednie adresy i porty.
A najlepiej postawić proxy np. squid-a i blokować url-e i domeny
guzzi a masz jakies ciekawe arty o tym ?? :D i ogolnie o sqiidzie ??:D
NIe mam. w google napewno znajdziesz
No ale tak czy inaczej trzeba mieć jakąs baze tych stronek a to chyba nie taka prosta sprawa bo stron zapewne jest w cholere i troche na całym swiecie.
Więc tworzy sie pliki i w nich wpisuje się słowa związane z owymi stronami np.
sex
piz...
chu...
kur...
dziw...
itd.
Squid porównuje sobie adresy i domeny zowymi wpisami
Hehe i wykmiń sobie podobne skróty we wszystkich jezykach świata :] i tak sie nie zablokuje wszytskich stron a zapodawanie skrótów może spowodowac zaplokowanie całkowicie normalnej strony. Juz sie nie wykłócam bo tak tylko gdybam bo kiedy nad tym sobie myslalem czy da rade co przyblokowac:]
kobol masz rację - ale ja pracuje w firmie gdzie ludzie nie potrafią przetłumaczyć słowa np. dziwka na xx języków świata. także troche to działa. Wiadomo jak ktoś się uprze to dojdzie gdzie chce.
no ja tez wlasnie sobie tak myslalem jak to zrobili w szkole :P .... ogladanie takich stron nie bawi normalnego czlowieka....ale w przypadku dzieci to wiadomo jak to jest...wiec dlatego rzucilem cos takiego na forum jak wlasnie zrobic blokady stronek ;]
Oprócz takich wyrażeń można stosować wyrażenia regularne. Ale to działa w dwie strony a jak bede chciał wejść na strone o sztuce pod tytułem "bez sexu prosze" i mnie squid nie puści :> dobra nieważne. Najlepiej takie coś robić w squidzie + redirector http://www.squidguard.org/blacklist/
Time (s) | Query |
---|---|
0.00010 | SET CHARSET latin2 |
0.00004 | SET NAMES latin2 |
0.00104 | SELECT u.*, g.*, o.logged FROM punbb_users AS u INNER JOIN punbb_groups AS g ON u.group_id=g.g_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON o.ident='18.191.223.30' WHERE u.id=1 |
0.00071 | REPLACE INTO punbb_online (user_id, ident, logged) VALUES(1, '18.191.223.30', 1738414976) |
0.00069 | SELECT * FROM punbb_online WHERE logged<1738414676 |
0.00056 | SELECT topic_id FROM punbb_posts WHERE id=36344 |
0.00004 | SELECT id FROM punbb_posts WHERE topic_id=4565 ORDER BY posted |
0.00062 | SELECT t.subject, t.closed, t.num_replies, t.sticky, f.id AS forum_id, f.forum_name, f.moderators, fp.post_replies, 0 FROM punbb_topics AS t INNER JOIN punbb_forums AS f ON f.id=t.forum_id LEFT JOIN punbb_forum_perms AS fp ON (fp.forum_id=f.id AND fp.group_id=3) WHERE (fp.read_forum IS NULL OR fp.read_forum=1) AND t.id=4565 AND t.moved_to IS NULL |
0.00005 | SELECT search_for, replace_with FROM punbb_censoring |
0.00084 | SELECT u.email, u.title, u.url, u.location, u.use_avatar, u.signature, u.email_setting, u.num_posts, u.registered, u.admin_note, p.id, p.poster AS username, p.poster_id, p.poster_ip, p.poster_email, p.message, p.hide_smilies, p.posted, p.edited, p.edited_by, g.g_id, g.g_user_title, o.user_id AS is_online FROM punbb_posts AS p INNER JOIN punbb_users AS u ON u.id=p.poster_id INNER JOIN punbb_groups AS g ON g.g_id=u.group_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON (o.user_id=u.id AND o.user_id!=1 AND o.idle=0) WHERE p.topic_id=4565 ORDER BY p.id LIMIT 0,25 |
0.00088 | UPDATE punbb_topics SET num_views=num_views+1 WHERE id=4565 |
Total query time: 0.00557 s |