Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Prosze wszystkich o zachowanie powagi!!! Sprawa jest sercowa :)
Otóż jest sobie dziewczę :) nie znam go osobiscie ale bardzo chce poznać
To dziewczę ma internet w mojej sieci (na dachu wisi antena a mamy tylko jednego providera we wsi)
Jak moglbym dotrzec do IP jej karty sieciowej, zeby zdobyc jej serce?
Kiedys mialem program ktory wyszukiwal hosty w mojej sieci kompy z nazwami, IP itp. (wiem jak ma na nazwisko, zawiera sie ono w nazwie hosta, w ten sposób moge stwierdzic ktory komp w sieci jest jej)
Chcialbym dowiedziec się również jej nr gg :)
Pomóżcie chłopaki i dziewczyny :)
P.S Mówcie do mnie jak najprosciej, w sieciach jestem noga :/
Najprościej osobiście. :) Może po prostu gdy ją spotkasz poproś ją o nr gg. :) Coś w stylu: "Cześć, jestem Zbooj, podoba mi się Twoja antena. Jeśli chcesz, to pokażę Ci moją..." itd., itp. ;)
Ehh sytuacja jest ciut bardziej skomplikowana niż sie wydaje, mozna nawet powiedziec polityczna ;] i koniecznie musze miec IP :D. Jak trzeba to pobiegam z lapkiem od kumpla z sieciowka radiowa wi-fi
przeskanuj sieć Angry Ip Scannerem
http://www.angryziber.com/ipscan/
A nie wywali mnie admin z sieci :>? To podchodzi pod dobre próby włamu :/
odpal kismet'a on pokazuje wszystkich klientow i ich ip, a co do gg to jakei macie zabezpieczenia w sieci?? bedziesz musil rozkodowac od niej sygnal i przesiac go przez jakis gg snifer.
ps. prosba ode mne zmien nazwe tematu bo jak go przeczytalem to pomyslem ze Ci sie nasze forum z bravogirls pomylilo.
Rogos dla Ciebie wszystko!!! :D
Ale powiedz mi to łopatologicznie, plis
Czy to jest legalne? Nie odetną mnie za to? Mam wątpliwości natury prawnej, bo juz raz mnie admin dorwał na małym przekrecie sieciowym.
co do "Angry Ip Scannerem" nie wiem co to za narzedzie i nie wiem czy dziala pasywnie czy aktywnie to raczej ostroznie. Co do nbtscana raczej nic nie powinno sie stac to tak jak bys chial ogladac otoczenie sieciowe :]
Time (s) | Query |
---|---|
0.00009 | SET CHARSET latin2 |
0.00004 | SET NAMES latin2 |
0.00144 | SELECT u.*, g.*, o.logged FROM punbb_users AS u INNER JOIN punbb_groups AS g ON u.group_id=g.g_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON o.ident='3.147.36.106' WHERE u.id=1 |
0.00073 | REPLACE INTO punbb_online (user_id, ident, logged) VALUES(1, '3.147.36.106', 1732297077) |
0.00059 | SELECT * FROM punbb_online WHERE logged<1732296777 |
0.00073 | SELECT topic_id FROM punbb_posts WHERE id=36710 |
0.00118 | SELECT id FROM punbb_posts WHERE topic_id=4613 ORDER BY posted |
0.00055 | SELECT t.subject, t.closed, t.num_replies, t.sticky, f.id AS forum_id, f.forum_name, f.moderators, fp.post_replies, 0 FROM punbb_topics AS t INNER JOIN punbb_forums AS f ON f.id=t.forum_id LEFT JOIN punbb_forum_perms AS fp ON (fp.forum_id=f.id AND fp.group_id=3) WHERE (fp.read_forum IS NULL OR fp.read_forum=1) AND t.id=4613 AND t.moved_to IS NULL |
0.00005 | SELECT search_for, replace_with FROM punbb_censoring |
0.00087 | SELECT u.email, u.title, u.url, u.location, u.use_avatar, u.signature, u.email_setting, u.num_posts, u.registered, u.admin_note, p.id, p.poster AS username, p.poster_id, p.poster_ip, p.poster_email, p.message, p.hide_smilies, p.posted, p.edited, p.edited_by, g.g_id, g.g_user_title, o.user_id AS is_online FROM punbb_posts AS p INNER JOIN punbb_users AS u ON u.id=p.poster_id INNER JOIN punbb_groups AS g ON g.g_id=u.group_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON (o.user_id=u.id AND o.user_id!=1 AND o.idle=0) WHERE p.topic_id=4613 ORDER BY p.id LIMIT 0,25 |
0.00073 | UPDATE punbb_topics SET num_views=num_views+1 WHERE id=4613 |
Total query time: 0.007 s |