Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witam! Kupilem sobie monitor nowy no i najlepiej mi sie na nim pracuje w rozdzielczosci 1280x1024 niestety jak wlaczam film mplayer 'em i kazdym innym programem do ogladania filmow to mam jakis taki pasiasty film i rozdwaja obraz, probowalem rozne -vo ustawic ale nie pomoglo, na innych rozdzielczosciach jest dobrze tylko nie na tej, jak mozna to naprawic ? Jak mam ustawione -vo sdl to problem znika ale nie chce tego uzywac bo dziwnie mi robi drobno pasiasty film :(
A na obu gl'a tez jest problem? Bo w sumie wygląda to na problem ze skalowalnością.
Na gl i gl2 problem znika, ale slimacza sie filmy na tej rozdzielczosci, na innych dzialaja ok, mimo ze mam akceleracje 3D wlaczona :( Wolalbym nie uzywac tego :( Ale winda na vmware nie ma problemow ze skalownoscia, czyzby linux nie potrafilby, nie wierze w to :)
Hmm to może masz coś z glx'em bo mi na TNT2 PRO i PIII 600 chodzą płynnie - dopiero gdy działa w tle coś co zżera ok 20% proca to film zaczyna lecieć wolniej niż dźwięk.
Skąd masz tego Mpleyera?
mplayer ze zrodelek.
Nie jest to może rozwiązanie Twojego problemu, ale podejrzewam, że nie próbowałeś jeszcze [url=http://www.mplayerhq.hu/DOCS/HTML/pl/output-trad.html#vidix]vidix'a[/url]. Ponoć z nvidią można nawet oglądać filmy na konsoli bez framebuffera.
Gdzieś na tu forum przewinęła mi się ta nazwa (vidix). Też sobie niebawem go wypróbuję.
Tylko na koncie roota dziala xvidix
Tylko na koncie roota dziala xvidix[/quote]
W wersji bez svgalib tak, ale może też na koncie użytkownika, co jest wyjaśnione w dokumentacji.
[color=darkblue]Edit:[/color]
W 2.6.18 niestety to już nie przejdzie. Ostatecznie wywalono devfs z jądra i chyba będą musieli przerzucić moduł svgalib_helper na udev.
[url=http://www.debian.org/][img]http://www.debian.org/logos/openlogo-nd-50.png[/img][/url]
Jak na razie jade na 2.6.17 i nowszego nie potrzebuje ;)
Time (s) | Query |
---|---|
0.00014 | SET CHARSET latin2 |
0.00005 | SET NAMES latin2 |
0.00109 | SELECT u.*, g.*, o.logged FROM punbb_users AS u INNER JOIN punbb_groups AS g ON u.group_id=g.g_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON o.ident='18.189.143.1' WHERE u.id=1 |
0.00102 | UPDATE punbb_online SET logged=1732744111 WHERE ident='18.189.143.1' |
0.00057 | SELECT * FROM punbb_online WHERE logged<1732743811 |
0.00217 | DELETE FROM punbb_online WHERE ident='13.58.200.78' |
0.00078 | DELETE FROM punbb_online WHERE ident='18.119.163.95' |
0.00070 | DELETE FROM punbb_online WHERE ident='3.15.228.171' |
0.00045 | SELECT topic_id FROM punbb_posts WHERE id=40581 |
0.00005 | SELECT id FROM punbb_posts WHERE topic_id=5201 ORDER BY posted |
0.00054 | SELECT t.subject, t.closed, t.num_replies, t.sticky, f.id AS forum_id, f.forum_name, f.moderators, fp.post_replies, 0 FROM punbb_topics AS t INNER JOIN punbb_forums AS f ON f.id=t.forum_id LEFT JOIN punbb_forum_perms AS fp ON (fp.forum_id=f.id AND fp.group_id=3) WHERE (fp.read_forum IS NULL OR fp.read_forum=1) AND t.id=5201 AND t.moved_to IS NULL |
0.00012 | SELECT search_for, replace_with FROM punbb_censoring |
0.00088 | SELECT u.email, u.title, u.url, u.location, u.use_avatar, u.signature, u.email_setting, u.num_posts, u.registered, u.admin_note, p.id, p.poster AS username, p.poster_id, p.poster_ip, p.poster_email, p.message, p.hide_smilies, p.posted, p.edited, p.edited_by, g.g_id, g.g_user_title, o.user_id AS is_online FROM punbb_posts AS p INNER JOIN punbb_users AS u ON u.id=p.poster_id INNER JOIN punbb_groups AS g ON g.g_id=u.group_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON (o.user_id=u.id AND o.user_id!=1 AND o.idle=0) WHERE p.topic_id=5201 ORDER BY p.id LIMIT 0,25 |
0.00077 | UPDATE punbb_topics SET num_views=num_views+1 WHERE id=5201 |
Total query time: 0.00933 s |