Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Ma może ktoś ??
Ma może ktoś ??[/quote]
Ma co? Nie wiem co znaczy topic, nie wiem co znaczy pytanie. Nie wiem czego chcesz. ;/
Uplink to taka gierka, hackerska gierka, całkiem fajna ;) Kiedyś grałem w to i nawet przeszedłem na dwa sposoby ;) Wciąga jak diabli!
[b]kamikaze[/b] temat: uplink linux version ://
Wszędzie jest wersja na windowsa a ja szukam dla linuxa :) chciałbym zobaczyć jak na moim laptopku pójdzie bo pod win98 chodziło straaasznie wolno no może nie tak strasznie ale czasem denerowało :)
ja chyba gdzieś mam. Cała płytka napakowana rzeczami do uplinka.
nawet uplink developer cd wraz ze źródełkami gierki, grałem w to maniakalnie :-)
poszukam, jak znajdę i zadziała, to dam znać.
To ja bardzo bardzo prosze dasz rade to gdzies wrzucić ?? Nawt dodatki mi są niepotrzebne chodzi mi o samą gierke :)
PS: Jak cos moge skombinować jakieś konto ftp na wrzutke :D
najpierw muszę znaleźć , jak znajdę to nie ma problemu, bo mam 2 gb na www.
Jak coś będziesz miał daj znać :) normalnie jak bedziesz w Krk to masz piwo :)) albo lepiej wyśle siostre coby Ci podesłała studentuje się w Katowicach
spoko - mam linux version :-)
przetestowałem, działa... ale bez sterół nvidii/ati muli niemiłosiernie (chyba, że na szybszym kompie)
Musze to wszystko zgrać na cd-ka / wrzucić na serwer. DUŻO tego : - )
Ale działa... to się liczy.
Ja bym też pograł o ile to dalej aktualne ;)
ściągnąc i hostować. Bo ja może i mam miejsce, ale transferu malutko... :-)
http://smieci.des.net.pl/uplink.tar.gz
instrukcja? uruchamiać plikiem uplink lub uplink-bin
Jeśli wyrzuci error o bibliotekach, to pliki .so są załączone w paczce. te od dźwięku linkujemy do /lib, a te od stdc do /usr/lib.
Jeśli chcemy grać w innej rozdzielczości - oglądamy plik linux_options - tam wpisałem opcje linii komend. np.: [b]./uplink -graphics_fullscreen[/b]
Niesprawdzałem ale wierze na słowo, że działa i odrazu aby odciążyć twe limity link do rapida :) jeszcze raz dzięki
http://rapidshare.de/files/28427521/ulinkownia_linux.tar.gz.html
Nie moge uruchomic uplink`a ;/ Krzyczał na początku o te biblioteki to zlinkowałem tak jak napisałes. Jak probuje odpalic to wywala mi:
bocian@Murinus:~/uplinkgame$ ./uplink ============================= = = = U P L I N K = = = = Version 1.31 = = - R E L E A S E - = = = ============================= Version 1.31 (RELEASE) Compiled on Sep 9 2002 at 17:35:40 (code-C)(code-M)(code-T)
Jak uruchamiam z root`a to wlaczy sie czarne okienko na moment i zaraz sie zamyka i zwraca to samo co z usera. Probowalem z roznymi paramerami co do rozdzielczosci i wynik byl ten sam.
sciagnalem 2 razy od magistra i za kazdym razem nie moge wypakowac mowi mi ze bledy bla bla bla mam najnowsza wersje gzipa i tara ;( a eten na rapidzie niezyje .. moglby ktos zupowac jeszcze raz bo nie chce magistrowi lacza zajezdzac
wróciłem do domu dopiero...
nie wiem czemu takie błędy - pobawię się tym, wrzucę to na ftp-a jeszcze raz, ale najpierw musze neta postawić (serwer w piwnicy)...
W logach znalazlem to:
=============================================== NEW GAME 19:38, 19/9/2006 =============================================== Version : 1.31 RELEASE Linux Build Version 1.31 (RELEASE) Compiled on Sep 9 2002 at 17:35:40 (code-C)(code-M)(code-T) Loading uplink options from /home/bocian/.uplink/options...failed Successfully loaded data archive data.dat Successfully loaded data archive graphics.dat Successfully loaded data archive loading.dat Successfully loaded data archive sounds.dat Successfully loaded data archive music.dat Successfully loaded data archive fonts.dat Successfully loaded data archive patch.dat Error: Could not open /dev/nvidiactl because the permissions are too resticitive. Please see the FREQUENTLY ASKED QUESTIONS section of /usr/share/doc/NVIDIA_GLX-1.0/README for steps to correct. Fatal signal: Segmentation Fault (SDL Parachute Deployed) ===============================================
Moze cos rozjasnia.
magister jak wrzucisz na server to bys dal cynk .. bo by sobie pogral :P
oki.. jak wrzucę na serwer nową wersję, to dam znać :-)
a btw. MG - to nie jest od magister...
Time (s) | Query |
---|---|
0.00012 | SET CHARSET latin2 |
0.00004 | SET NAMES latin2 |
0.00144 | SELECT u.*, g.*, o.logged FROM punbb_users AS u INNER JOIN punbb_groups AS g ON u.group_id=g.g_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON o.ident='3.15.203.246' WHERE u.id=1 |
0.00116 | REPLACE INTO punbb_online (user_id, ident, logged) VALUES(1, '3.15.203.246', 1732809408) |
0.00085 | SELECT * FROM punbb_online WHERE logged<1732809108 |
0.00115 | DELETE FROM punbb_online WHERE ident='157.55.39.204' |
0.00049 | SELECT topic_id FROM punbb_posts WHERE id=41121 |
0.00011 | SELECT id FROM punbb_posts WHERE topic_id=4526 ORDER BY posted |
0.00115 | SELECT t.subject, t.closed, t.num_replies, t.sticky, f.id AS forum_id, f.forum_name, f.moderators, fp.post_replies, 0 FROM punbb_topics AS t INNER JOIN punbb_forums AS f ON f.id=t.forum_id LEFT JOIN punbb_forum_perms AS fp ON (fp.forum_id=f.id AND fp.group_id=3) WHERE (fp.read_forum IS NULL OR fp.read_forum=1) AND t.id=4526 AND t.moved_to IS NULL |
0.00020 | SELECT search_for, replace_with FROM punbb_censoring |
0.00412 | SELECT u.email, u.title, u.url, u.location, u.use_avatar, u.signature, u.email_setting, u.num_posts, u.registered, u.admin_note, p.id, p.poster AS username, p.poster_id, p.poster_ip, p.poster_email, p.message, p.hide_smilies, p.posted, p.edited, p.edited_by, g.g_id, g.g_user_title, o.user_id AS is_online FROM punbb_posts AS p INNER JOIN punbb_users AS u ON u.id=p.poster_id INNER JOIN punbb_groups AS g ON g.g_id=u.group_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON (o.user_id=u.id AND o.user_id!=1 AND o.idle=0) WHERE p.topic_id=4526 ORDER BY p.id LIMIT 0,25 |
0.00119 | UPDATE punbb_topics SET num_views=num_views+1 WHERE id=4526 |
Total query time: 0.01202 s |