Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Strony: 1
Witam,
wczoraj , aktualizowalem pakiety "apt-get dist-upgrade", jednym z pakietow ktory byl aktualizowany to apache2.2-common (albo cos w tym stulu) po sciagnieciu aktualizacji i przejsciu do konfiguracji pakietow system zaproponowal mi podmiane aktualnego pliku konfiguracyjnego "apache2.conf" na nowszy "apache2.conf" zatwierdzilem ta zmiane, nastepnie zapytal o podmiane na nowszy plik, pliku z lokalizacji apache2/sites-available/default. Odmowilem, bo pliki sie znaczaco roznily, ja mialem, w starym pliku poustawiane wirtualne hosty a tam nic takiego nie bylo...
No i zaczelo sie...
w straym pliku "apache2conf" mialem, taka dyrektywe:
<Directory /sciezka/do/katalogu/> order deny,allow deny from all allow from 192.168.0.31 192.168.0.32 62.111.236.226 62.111.254.82 .anixe.pl SSLRequireSSL </Directory> <Location /sciezka_do_katalogu/> order deny,allow deny from all allow from env=Opera </Location>
I to mi ladnie dzialalo, do tej lokalizacji mozna bylo sie zalogowac tylko z podanych IP i z przegladarki "Opera" dodatkowo polaczenie musialo byc szyfrowane.
Obecnie w nowym "apache2.conf" probowalem, wstawic te dyrektywy w to samo miejsce ale wtedy w przegladarce mam, wypisane "Forbidden, You don't have permission to access /podany_katalog on this server."
Probowalem, tez stworzyc plik i dodac do apache2/conf.d/ w ktorym znajdowaly by sie te dyrektywy , jednak za kazdym razem, mam ten sam problem, tylko dodam, te dyrektywy a wyswietla mi sie komunikat o braku dostepu , usuwam te dyrektywy i wszystko dziala. Zalezy mi jednak , aby configuracja byla taka sama jak w poprzednim pliku i zeby to dzialalo...
Moze wstawiam, te dyrektywy w zle miejsce...
Moze cos mi poradzic...
Poza tym , mam ustawiony domysny katalog na strone testowa/informacyjna apache2 "http://adres_strony/apache2-default/" i zawsze ta strona mi sie otwierala, po aktualizacji otwiera sie ta strona tylko pod IE, a pod Opera albo FF wyswietla sie napis "It works!" - tak, ma byc , czy tez cos jest namieszane... (wolal bym widziec tu ta strone testowa apacha)
Dodatkowo chcialem, sie doinformowac: czy jak sa aktualizacje w ktorych jest nowszy plik konfiguracyjny czy jak pozostawie stary plik konfiguracyjny czy ta aktualizacja wogle bedzie dzialala na starszej wersji pliki konfiguracyjnego? czy aby miec atualizacje np z 1 na 1.1 trzeba wszystko zaktualizowac, czy moge pewne starsze pliki (predzej uzywane) zostawic a i tak dany program, bedzie zaktualizowany do nowszej wersji (np 1.1) ta sytuacje mozna odnies np do serwera apache2 ...
Wielkie dzieki za pomoc ...
Pozdrawiam
Strony: 1
Time (s) | Query |
---|---|
0.00009 | SET CHARSET latin2 |
0.00004 | SET NAMES latin2 |
0.00114 | SELECT u.*, g.*, o.logged FROM punbb_users AS u INNER JOIN punbb_groups AS g ON u.group_id=g.g_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON o.ident='18.224.32.142' WHERE u.id=1 |
0.00079 | REPLACE INTO punbb_online (user_id, ident, logged) VALUES(1, '18.224.32.142', 1738439255) |
0.00044 | SELECT * FROM punbb_online WHERE logged<1738438955 |
0.00079 | SELECT topic_id FROM punbb_posts WHERE id=43433 |
0.00053 | SELECT id FROM punbb_posts WHERE topic_id=5660 ORDER BY posted |
0.00057 | SELECT t.subject, t.closed, t.num_replies, t.sticky, f.id AS forum_id, f.forum_name, f.moderators, fp.post_replies, 0 FROM punbb_topics AS t INNER JOIN punbb_forums AS f ON f.id=t.forum_id LEFT JOIN punbb_forum_perms AS fp ON (fp.forum_id=f.id AND fp.group_id=3) WHERE (fp.read_forum IS NULL OR fp.read_forum=1) AND t.id=5660 AND t.moved_to IS NULL |
0.00023 | SELECT search_for, replace_with FROM punbb_censoring |
0.00072 | SELECT u.email, u.title, u.url, u.location, u.use_avatar, u.signature, u.email_setting, u.num_posts, u.registered, u.admin_note, p.id, p.poster AS username, p.poster_id, p.poster_ip, p.poster_email, p.message, p.hide_smilies, p.posted, p.edited, p.edited_by, g.g_id, g.g_user_title, o.user_id AS is_online FROM punbb_posts AS p INNER JOIN punbb_users AS u ON u.id=p.poster_id INNER JOIN punbb_groups AS g ON g.g_id=u.group_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON (o.user_id=u.id AND o.user_id!=1 AND o.idle=0) WHERE p.topic_id=5660 ORDER BY p.id LIMIT 0,25 |
0.00087 | UPDATE punbb_topics SET num_views=num_views+1 WHERE id=5660 |
Total query time: 0.00621 s |