Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
mam pytanie jak wyinstalować wine??
apt-get remove wine albo w synapticu znajdz i odinstaluj
Ilin a jakiego wina polecasz??
Ty chcesz zainstalowac czy odinstalowac bo juz zglupialem.
Ja uzywam wersji 0.9.25 ale to jest z repo od sida i nie wiem czy sie na sarge bezbolesnie zainstaluje.Instaluj jaka masz w repo i naucz sie je konfigurowac.w Twoim przypadku wersja nie ma znaczenia
no właśnie nie potrafię skonfigurować,ale mam jeszcze pytanie o synaptic jest zainstalowany ale nie umiem go uruchomić z menu-wykonaj polecenie,może z konsoli?
Sam sobie odpowiadasz na swoje pytania
Jeśli masz Sarge to dla wine istnieje pakiet konfiguracyjny. Nazywa się winesetuptk - [url=http://packages.debian.org/cgi-bin/search_packages.pl?keywords=wine&searchon=names&subword=1&version=stable&release=all]tu go masz[/url]
Dla Etcha i Sida już nie ma tego konfiguratora.
Jak masz kde i chcesz uruchomić synaptica to wciścij: Alt +F2, zaznacz innego użytkownika, podaj hasło roota i wpisz synaptic -> enter
A swiją drogą słuchaj co Ci ilin pisze :)
[/url]
Osobiscie polecalbym poczatkujacym skonfigurowanie wine za pomoca programiku winetools latwo go znalezc w googlach.On wiekszosc spraw zalatwi sam no i tro che pomoze polapac sie w tym uzytkownikowi.
No właśnie ILIN winetools załatwiło mi sprawę w mandriwe .W respozytoriach tego nie mam poszukam noa googlach
Panowie ostatnia dzisiaj prośba ściągnołem winetools -winetools-0.9jo-III.tar.gz rozpakowałem noi oczywiście nie umiem zainstalować -i przestaje Was męczyć.
Wczoraj instalowales jave przypomnij sobie.
tak tylko java była plikiem bin
A tu nawet nie napisales jakim.
Domyslam sie ze run.sh czy cos w tym stylu
Postepowanie jest takie samo
Na konsole i heja
Chyba ze masz deba co nie sadze to dpkg -i paczka.deb
to są pliki po ropakowaniu próbuje sh i run i czisza.plik ściągnięty to
file:/home/istoty1/winetools-0.9jo-III.tar.gz
debian:/home/istoty1/winetools-0.9jo-III# ls
3rdParty INSTALL.txt winetools.spec
chopctrl.pl LICENSE.txt wt0.9jo
doc listit wt-config.reg
findwine po Xdialog
gettext.sh.dummy scripts Xdialog.builtin
icon uninstall
install winetools-mdk.spec
Masz tam skrypt install chyba nietrudno sie domyslic do czego sluzy.
Na konsole z nim
no jest próbowałem go sh i run
Do jasnej ....... to nie winda aby dopisywac rozszerzenia.
Zlap ten plik install mysza i wklej go na konsole i enter
To wszystko.
tekstowo bylo by to mniej wiecej tak /home/ty/winetools09.../install
Napisalem mniej wiecej co nie znaczy ze akurat tak.
Ilin dzięki za pomoc ja zdaje sobie sprawę że to jest męczące - komunikat po tym co proponujesz jest nst.
ebian:/home/istoty1/winetools-0.9jo-III# /home/istoty1/winetools-0.9jo-III/install
Version: winetools-0.9
Release: 0.9
Installing WineTools to /usr/local/winetools...
You already installed WineTools. Uninstall the old installation first and come back.
No wlasnie masz komunikat ze zainstalowales.
Ilin dzięki uruchomiłem utorrent na windowsa to chyba coś się ten win zainstalował .Poprostu te programy które instalowałem nie wchodziły i myślałem że z wina nici .Ok starczy na dzisiaj hahahahhahh ,ale nie ciesz się będę jutro napewno.A tak szczerze to napewno gdyby nie Ty noi oczywiście Terefere dawno bym się pogrzebał.Tak więc tym miłym zakończeniem -pozdrawiam.
Time (s) | Query |
---|---|
0.00012 | SET CHARSET latin2 |
0.00005 | SET NAMES latin2 |
0.00094 | SELECT u.*, g.*, o.logged FROM punbb_users AS u INNER JOIN punbb_groups AS g ON u.group_id=g.g_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON o.ident='18.226.222.132' WHERE u.id=1 |
0.00055 | REPLACE INTO punbb_online (user_id, ident, logged) VALUES(1, '18.226.222.132', 1732225885) |
0.00037 | SELECT * FROM punbb_online WHERE logged<1732225585 |
0.00060 | SELECT topic_id FROM punbb_posts WHERE id=46172 |
0.00112 | SELECT id FROM punbb_posts WHERE topic_id=6044 ORDER BY posted |
0.00071 | SELECT t.subject, t.closed, t.num_replies, t.sticky, f.id AS forum_id, f.forum_name, f.moderators, fp.post_replies, 0 FROM punbb_topics AS t INNER JOIN punbb_forums AS f ON f.id=t.forum_id LEFT JOIN punbb_forum_perms AS fp ON (fp.forum_id=f.id AND fp.group_id=3) WHERE (fp.read_forum IS NULL OR fp.read_forum=1) AND t.id=6044 AND t.moved_to IS NULL |
0.00005 | SELECT search_for, replace_with FROM punbb_censoring |
0.00096 | SELECT u.email, u.title, u.url, u.location, u.use_avatar, u.signature, u.email_setting, u.num_posts, u.registered, u.admin_note, p.id, p.poster AS username, p.poster_id, p.poster_ip, p.poster_email, p.message, p.hide_smilies, p.posted, p.edited, p.edited_by, g.g_id, g.g_user_title, o.user_id AS is_online FROM punbb_posts AS p INNER JOIN punbb_users AS u ON u.id=p.poster_id INNER JOIN punbb_groups AS g ON g.g_id=u.group_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON (o.user_id=u.id AND o.user_id!=1 AND o.idle=0) WHERE p.topic_id=6044 ORDER BY p.id LIMIT 0,25 |
0.00083 | UPDATE punbb_topics SET num_views=num_views+1 WHERE id=6044 |
Total query time: 0.0063 s |