Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
mam problem tego typu że gdy wchodzę nanp. menu -ustawienia-asystent ustawień środowiska to nie mogę nić zrobić bo okno jest tak duże że nie mogę przejść do drugiej strony ustawień a myszką nie mogę zmniejszyć okna
Ustaw sobie rozdzielczosc na 1024x768
Wiesz jak juz to niedawno przerabialismy.
Pozdrawiam
no właśnie ostatnio jak to przerabialiśmy to straciłem xwindow może tak krok po kroku??
W latwy sposob mozesz zmienic rozdzielczosc wciskasz jednoczesnie "ctrl" oraz "+" spowoduje to zwiekszenie rozdzialki w x-ach "ctrl" " - " zmniejszenie.
Jesli ma max 800x600 to zadne skroty klawiszowe nie pomoga.
dpkg-reconfigure xserver-xfree86 to musisz zrobic.
Wszystko zostaw jak bylo tylko w jednym miejscu jest bodajze adwaced i tam musisz sobie zaznaczyc zadana rozdzielczosc.
Na wszelki wypadek zrob sobie kopie pliku /etc/X11/XF86Config-4
W razie problemow go sobie przywrocisz i wrocisz do ustawien wyjsciowych.Najlepiej przekopiuj go sobie do katalogu domowego aby kolejne proby z dpkg.... Ci go nie nadpisaly
Pozdrawiam
z tego co wiem to jego drugi temat :P i tam robil dpkg-reconfigure dlatego podejrzewam ze juz ma w configu 1024x768 :)
Nie sadze raczej zrobil reinstalke.
Tak zdecydowanie Ilin ma racje zrobiłem reinstalkę.Ctrl-Alt plusy minusy nic nie dają ,ale przy instalacji zaznaczyłem 1024x768
Ok zrobiłem tak jak proponujesz ilin i nie straciłem x-window ale nie jestem pewny czy mam 1024x768 bo jak daje menu/system/obrót i zmiana ekranu i nadal mi wyświetla 800x600
Najlepiej wklej zawartosc /etc/X11/XF86Config-4 to zobaczymy bo z Twoich wypowiedzi to trudno wywnioskowac co dokladnie i jak zrobiles.
Pozdrawiam.
DZięki wszystkim za zangażowanie zrobiłem tak jak proponował Rysiu w temacie rozdzielczość-pozdrawiam
Time (s) | Query |
---|---|
0.00018 | SET CHARSET latin2 |
0.00006 | SET NAMES latin2 |
0.00129 | SELECT u.*, g.*, o.logged FROM punbb_users AS u INNER JOIN punbb_groups AS g ON u.group_id=g.g_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON o.ident='13.58.161.115' WHERE u.id=1 |
0.00131 | REPLACE INTO punbb_online (user_id, ident, logged) VALUES(1, '13.58.161.115', 1732226126) |
0.00088 | SELECT * FROM punbb_online WHERE logged<1732225826 |
0.00134 | SELECT topic_id FROM punbb_posts WHERE id=46933 |
0.00187 | SELECT id FROM punbb_posts WHERE topic_id=6126 ORDER BY posted |
0.00108 | SELECT t.subject, t.closed, t.num_replies, t.sticky, f.id AS forum_id, f.forum_name, f.moderators, fp.post_replies, 0 FROM punbb_topics AS t INNER JOIN punbb_forums AS f ON f.id=t.forum_id LEFT JOIN punbb_forum_perms AS fp ON (fp.forum_id=f.id AND fp.group_id=3) WHERE (fp.read_forum IS NULL OR fp.read_forum=1) AND t.id=6126 AND t.moved_to IS NULL |
0.00009 | SELECT search_for, replace_with FROM punbb_censoring |
0.00186 | SELECT u.email, u.title, u.url, u.location, u.use_avatar, u.signature, u.email_setting, u.num_posts, u.registered, u.admin_note, p.id, p.poster AS username, p.poster_id, p.poster_ip, p.poster_email, p.message, p.hide_smilies, p.posted, p.edited, p.edited_by, g.g_id, g.g_user_title, o.user_id AS is_online FROM punbb_posts AS p INNER JOIN punbb_users AS u ON u.id=p.poster_id INNER JOIN punbb_groups AS g ON g.g_id=u.group_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON (o.user_id=u.id AND o.user_id!=1 AND o.idle=0) WHERE p.topic_id=6126 ORDER BY p.id LIMIT 0,25 |
0.00143 | UPDATE punbb_topics SET num_views=num_views+1 WHERE id=6126 |
Total query time: 0.01139 s |