Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witam wszystkich. To mój pierwszy post na forum :) Mam bardzo poważny problem. Otóż zainstalowałem sobie na moim Debianie Sarge program gtk-gnutella. Uruchomiłem go parę razy ale teraz gdy chcę go włączyć to wywala błąd:
*** ANCIENT VERSION DETECTED! *** Sorry, this program is too ancient to run without an explicit user action: If it's not possible to upgrade you may edit the file /home/mietek/.gtk-gnutella/config_gnet and set the variable "ancient_version_force" to "gtk-gnutella/0.96.3-12293 (2006-11-09; GTK1; Linux i686)". You will then be able to run this version forever, but please consider upgrading, as Gnutella is an evolving network in which ancient software is less useful or even harmful! *** EXITING *** 07-12-05 09:15:43 (WARNING): trapped foreign exit(), cleaning up... 07-12-05 09:15:43 (WARNING): cleanup all done.
Nie wiem czym to jest spowodowane. Na pewno nie tym że jest zły config, bo w configu ustawiłem tak jak prosi.
Dystrybucja Debian Sarge 3.1 r3
Bardzo proszę o pomoc bo pilnie potrzebuję tego programu.
Gnutella żąda upgrade`u :) ot co. Nie ma się czym przejmować. Dopóki działa ...
Kod:
you may edit the file /home/mietek/.gtk-gnutella/config_gnet and set the variable "ancient_version_force" to "gtk-gnutella/0.96.3-12293 (2006-11-09; GTK1; Linux i686)". You will then be able to run this version forever[/quote]
jak widać jest na to rozwiązanie bez upgrade'u
Kod:
but please consider upgrading, as Gnutella is an evolving network in which ancient software is less useful or even harmful!ale nie jest to polecane rozwiązanie, lepiej upgrade'ować
Błogosławieni, którzy czynią FAQ.
[url=http://www.opencaching.pl]opencaching[/url] :: [url=http://dug.net.pl/sources.list]debian sources.list[/url] :: [url=http://www.linuxportal.pl/blogi/azhag/wpisy]coś jakby blog[/url] :: [url=http://dug.net.pl/]polski portal debiana[/url] :: linux user #403712
Tyle że ona w ogóle się nie włącza. Może 3 razy udało mi się ją włączyć, ale wywalała błąd gdy chciałem ściągnąć jakiś plik. Wersję mam najnowszą :)
Najnowszą z portów, backportów, ze źródeł ? ;)
jeśli z portów to raczej nie jest to wersja "najnowsza".
To jest odpowiedź nie wprost. Też sporo ściągam. Odpuść sobie tą gnutellę.
1. Valknut, dawniej DCGuiQT - opis na głównej stronie DUG'a - odpowiednik DC++ z windy
2. amule
3. azureus
Ze źródeł. Wersja 0.96.3. Niestety nie mogę używać sieci innych niż Gnutella. Powód: zablokowane porty :(
Time (s) | Query |
---|---|
0.00009 | SET CHARSET latin2 |
0.00004 | SET NAMES latin2 |
0.00111 | SELECT u.*, g.*, o.logged FROM punbb_users AS u INNER JOIN punbb_groups AS g ON u.group_id=g.g_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON o.ident='3.135.247.17' WHERE u.id=1 |
0.00067 | REPLACE INTO punbb_online (user_id, ident, logged) VALUES(1, '3.135.247.17', 1732711056) |
0.00044 | SELECT * FROM punbb_online WHERE logged<1732710756 |
0.00069 | SELECT topic_id FROM punbb_posts WHERE id=48725 |
0.00005 | SELECT id FROM punbb_posts WHERE topic_id=6364 ORDER BY posted |
0.00054 | SELECT t.subject, t.closed, t.num_replies, t.sticky, f.id AS forum_id, f.forum_name, f.moderators, fp.post_replies, 0 FROM punbb_topics AS t INNER JOIN punbb_forums AS f ON f.id=t.forum_id LEFT JOIN punbb_forum_perms AS fp ON (fp.forum_id=f.id AND fp.group_id=3) WHERE (fp.read_forum IS NULL OR fp.read_forum=1) AND t.id=6364 AND t.moved_to IS NULL |
0.00007 | SELECT search_for, replace_with FROM punbb_censoring |
0.00165 | SELECT u.email, u.title, u.url, u.location, u.use_avatar, u.signature, u.email_setting, u.num_posts, u.registered, u.admin_note, p.id, p.poster AS username, p.poster_id, p.poster_ip, p.poster_email, p.message, p.hide_smilies, p.posted, p.edited, p.edited_by, g.g_id, g.g_user_title, o.user_id AS is_online FROM punbb_posts AS p INNER JOIN punbb_users AS u ON u.id=p.poster_id INNER JOIN punbb_groups AS g ON g.g_id=u.group_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON (o.user_id=u.id AND o.user_id!=1 AND o.idle=0) WHERE p.topic_id=6364 ORDER BY p.id LIMIT 0,25 |
0.00089 | UPDATE punbb_topics SET num_views=num_views+1 WHERE id=6364 |
Total query time: 0.00624 s |