Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witam,
Kupiłem od jakiegoś gościa system jak w temacie (na DVD) W czasie intalacji po przeskanowaniu płyty wywala mi taki błąd:
"Nie znaleziono modułów jądra, prawdopodobnie z powodu niezgadzającej się wersji jądra używanego przez instalator i tego znajdującego sie w archiwum.
..............Prawdopodobnie instalacja sie nie powiedzie.
Kontynuować bez ładowania modułów jądra?"
Oczywiście nie da sie zainstalować, Instalator nie widzi nawet karty sieciowej bo też brakuje do niej modułu. Próbowałem instalacje standardową, expert linux26....... zawsze to samo. Płyta przechodzi weryfikacje....
Robie coś źle czy dostałem trefny towar?
Z góry dzięki za odpowiedź!
Tak czzysto z ciekawości i zupełnie nie na temat ile kosztował??
10 zł za 3 płyty DVD. grrrrrrrrrrrr.............. jedna nie związana z Debianem, a pozostałe to płyta instalacyjna i źródła debiana Sarge
To masz internet modemowo?? czy jakie słabe łacze??
Nie lepiej ściągnąć płytke instalacyjną- 100mb (instalacja przez sieć)-
Sam sobie potem wybierasz co chcesz mieć??!!
Neo 128 :([/quote]
nie jest idealnie ale wystarczająco
Zarejestrowany użytkownik Linuksa #361563
no pewnie że starczy:)
Pobież sobie wersje do instalacji przez sieć jak mówiłem 100mb. -wersja iso- w windzie nagraj to jakimś softem (alkohol, nero na cd-rw) a potem odpal kompa z tej płytki.
Nagra sie z niej trzon systemu- jajko + sterowniki i pare programików. No i bedzie konfigurator sieci wiec musisz znać swoje parametry:)
Wszystko jest po polsku wiec nie ma strachu:)
do instalacji nie zaznaczaj żadnych dodatkowych programów tylko to co podstawa.
Potem tylko
apt-get install .................(to co chcesz mieć)- wszystko działa i jest fajno:)
Pozdrawiam.
Jak by jakies pytania to wal śmiało!! Nie o takie rzeczy sie pytałem sam:)
OK. tak zrobie. Jeśli tylko ktoś mi pomoże z tym głupim RAIDem to może coś z tego będzie. Na razie i tak stoje w miejscu bo bez dysku ani rusz.....
BARDZO PROSZĘ PODAĆ LINKA DO OBRAZU DVD SARGA !!!
rany po co komu wersja na dvd sorki że sie pytam ale to chyba jest ekstrawagancja wręcz:)
www.debian.org- wszystko czego potrzerba jak dobrze poszperasz to znajdziesz sobie spokojnie i wersje na dvd!!
Pozdrawiam!!
Tak tylko spytałem ;)
z dwn:
Steve McIntyre wysłał podsumowanie postępów zespołu CD w pracach nad następnym wydaniem. Dzięki zwiększeniu przestrzeni dyskowej na cdimage.debian.org, przez pewien czas po wydaniu dostępne będą tam pełne obrazy dystrybucji woody i sarge. Z powodu olbrzymich rozmiarów sarge, dla każdej architektury zostanie wygenerowany więcej niż jeden obraz DVD z binariami. Lista przyszłych obrazów i plików zawiera oczywiście także Torrenty i pliki Jigdo.[/quote]
jednak na razie są tylko pliki .jigdo i można je zassać z [url=ftp://cdimage.debian.org/pub/cdimage-testing/dvd/rc3/i386/]tego miejsca[/url].
linux regd. user #248790
Time (s) | Query |
---|---|
0.00010 | SET CHARSET latin2 |
0.00004 | SET NAMES latin2 |
0.00091 | SELECT u.*, g.*, o.logged FROM punbb_users AS u INNER JOIN punbb_groups AS g ON u.group_id=g.g_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON o.ident='3.133.108.172' WHERE u.id=1 |
0.00080 | UPDATE punbb_online SET logged=1732829824 WHERE ident='3.133.108.172' |
0.00047 | SELECT * FROM punbb_online WHERE logged<1732829524 |
0.00054 | SELECT topic_id FROM punbb_posts WHERE id=4926 |
0.00011 | SELECT id FROM punbb_posts WHERE topic_id=605 ORDER BY posted |
0.00053 | SELECT t.subject, t.closed, t.num_replies, t.sticky, f.id AS forum_id, f.forum_name, f.moderators, fp.post_replies, 0 FROM punbb_topics AS t INNER JOIN punbb_forums AS f ON f.id=t.forum_id LEFT JOIN punbb_forum_perms AS fp ON (fp.forum_id=f.id AND fp.group_id=3) WHERE (fp.read_forum IS NULL OR fp.read_forum=1) AND t.id=605 AND t.moved_to IS NULL |
0.00005 | SELECT search_for, replace_with FROM punbb_censoring |
0.00083 | SELECT u.email, u.title, u.url, u.location, u.use_avatar, u.signature, u.email_setting, u.num_posts, u.registered, u.admin_note, p.id, p.poster AS username, p.poster_id, p.poster_ip, p.poster_email, p.message, p.hide_smilies, p.posted, p.edited, p.edited_by, g.g_id, g.g_user_title, o.user_id AS is_online FROM punbb_posts AS p INNER JOIN punbb_users AS u ON u.id=p.poster_id INNER JOIN punbb_groups AS g ON g.g_id=u.group_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON (o.user_id=u.id AND o.user_id!=1 AND o.idle=0) WHERE p.topic_id=605 ORDER BY p.id LIMIT 0,25 |
0.00089 | UPDATE punbb_topics SET num_views=num_views+1 WHERE id=605 |
Total query time: 0.00527 s |