Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Jak zobaczyłem ceny, to mi szczęka opadła. Mam niezłej klasy słuchawki Philipsa, ale są na podczerwień. Porównywałem jakość z moich i na kablu od kumpla. Najpierw myślałem że moje są świetne, potem się nisko koledze pokłoniłem
Owszem, znalazłem ciekawe słuchawki, marki koss.[/quote]
Co możesz o nich powiedzieć? Dużo się naczytałem o podobnym modelu - Porta Pro - ale o Sporta jest niewiele, co więcej nikt nie mógł mi wyłożyć żadnej porównawczej opinii. Uposażyłeś się w takie, więc - jeśli możesz - jak określisz dzwięk przez nie produkowany? Jak przedstawia się jego charakterystyka przy dobrej jakości nagraniach, np. na Audio-CD?
Z tego co mówili w salonie i z mojego doświadczenia wynika, ze PortaPro i SportaPro mają takie same parametry. Słuchałem jednych i drugich (kuzyn ma PortaPro).
Słychać wyraźnie szczegóły, bardzo mało zniekształceń, głębokie i miękkie basy. Bardzo przyjemnie się filmy ogląda z tymi słuchawkami, zupełnie inna jakość nie z dotychczasowymi MediaTech.
AudioCD nie słuchałem, ale mam sporo flac'ów. Jest ok. Jak masz możliwość to idź do salonu i sobie ich posłuchaj.
Bardzo przyjemnie się minimalu na nich słuhcha. :)
Bardzo dobrze przylegają do uszu, może dla niektórych za dobrze, ale w końcu to sportowy model.
Jak na słuchawy za 109 PLN nieźle daja radę. :)
Kupiłem to w salonie [url=http://www.tophifi.pl/]Top Hi-Fi[/url], taniej niż na allegro. Mają parę sklepów w całej Polsce, może akurat w Twoim mieście.
Teraz ja co nieco dopowiem z tego co wyszukałem w googlarce potra pro ma nieco inna konstrukcje obudowy głosnika od modelu spotra pro pozatym to te same słuchaweczki. Nieco inna obudowa objawia sie tym że w modelu sporta pro obudowa nieco inaczej rezonuje przez co model ten jest uważany za gorszy od swojego poprzednika. Z tego co wyczytałem Porta pro to konstrukcja z roku 81 (czy też 84) ale słuchawki podobno godne są uwagi.
EDIT:
Przypomniało mi sie ze PortaPro posiada regulacje pałąka czego w nastepcy brakuje
Dodam, że z praktyki wiem, że PortaPro są jakby mniej solidnie zrobione. Poza tym SprortaPro mają wyższą czułość i są tańsze, ale nieco mniej komfortowe.
Dzięki za opinię. Niestety nie mam gdzie je wypróbować, a w każdym razie jeszcze nigdzie ich nie widziałem. Trapi mnie jeszcze jedna sprawa. Porta Pro, z tego co czytałem, ładnie się składają, a złożone zajmują mało miejsca i są łatwe do przenoszenia. A jak jest ze Sporta Pro? Są sportowe, więc powinno być podobnie, zgadza się? Da się je schować np. w kieszeni?
Dzięki za opinię. Niestety nie mam gdzie je wypróbować, a w każdym razie jeszcze nigdzie ich nie widziałem. Trapi mnie jeszcze jedna sprawa. Porta Pro, z tego co czytałem, ładnie się składają, a złożone zajmują mało miejsca i są łatwe do przenoszenia. A jak jest ze Sporta Pro? Są sportowe, więc powinno być podobnie, zgadza się? Da się je schować np. w kieszeni?[/quote]
http://www.koss.com/koss/kossweb.nsf/p?openform&pc^pt^SportaPro
http://www.koss.com/koss/kossweb.nsf/p?openform&pc^pt^PortaPro
[url=http://www.debian.org/][img]http://www.debian.org/logos/openlogo-nd-50.png[/img][/url]
Time (s) | Query |
---|---|
0.00010 | SET CHARSET latin2 |
0.00004 | SET NAMES latin2 |
0.00112 | SELECT u.*, g.*, o.logged FROM punbb_users AS u INNER JOIN punbb_groups AS g ON u.group_id=g.g_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON o.ident='18.222.108.185' WHERE u.id=1 |
0.00104 | REPLACE INTO punbb_online (user_id, ident, logged) VALUES(1, '18.222.108.185', 1738421407) |
0.00073 | SELECT * FROM punbb_online WHERE logged<1738421107 |
0.00068 | SELECT topic_id FROM punbb_posts WHERE id=55218 |
0.00010 | SELECT id FROM punbb_posts WHERE topic_id=6979 ORDER BY posted |
0.00071 | SELECT t.subject, t.closed, t.num_replies, t.sticky, f.id AS forum_id, f.forum_name, f.moderators, fp.post_replies, 0 FROM punbb_topics AS t INNER JOIN punbb_forums AS f ON f.id=t.forum_id LEFT JOIN punbb_forum_perms AS fp ON (fp.forum_id=f.id AND fp.group_id=3) WHERE (fp.read_forum IS NULL OR fp.read_forum=1) AND t.id=6979 AND t.moved_to IS NULL |
0.00005 | SELECT search_for, replace_with FROM punbb_censoring |
0.00180 | SELECT u.email, u.title, u.url, u.location, u.use_avatar, u.signature, u.email_setting, u.num_posts, u.registered, u.admin_note, p.id, p.poster AS username, p.poster_id, p.poster_ip, p.poster_email, p.message, p.hide_smilies, p.posted, p.edited, p.edited_by, g.g_id, g.g_user_title, o.user_id AS is_online FROM punbb_posts AS p INNER JOIN punbb_users AS u ON u.id=p.poster_id INNER JOIN punbb_groups AS g ON g.g_id=u.group_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON (o.user_id=u.id AND o.user_id!=1 AND o.idle=0) WHERE p.topic_id=6979 ORDER BY p.id LIMIT 25,25 |
0.00083 | UPDATE punbb_topics SET num_views=num_views+1 WHERE id=6979 |
Total query time: 0.0072 s |