Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Strony: 1
Sprawa wygląda tak:
Przy uruchomieniu kompa dysk słyszalnie się rozkręca i się kręci.Bios jednak go nie widzi wykrywa tylko inny dysk (bo w sumie są 2) przepinałem ten wadliwy w slot pod ktory było podpięty ten dysk normalnie dzialający aby wyeliminowac podejzenie ze padł jakiś slot na plucie głównej (taśmy też sprawdzałem różne). Dysk oczywiscie działał i stalo się to z nienacka.
Czy najwłaściwsze byłoby się z nim pożegnać? Nie ma na nim żadnych danych ktore byłyby wartosciowe.
Model dysku i płyty poproszem
Łoj to nie moj komp zauwazylem tylko ze dysk to jakas barracuda a plyta niestety nie wiem. Jakie to ma znaczenie, tak nawiasem mowiąc? Dysk byl wykrywany a teraz nie jest :]
jak nie twój to go zabierz i spróbuj podłączyć u siebie
cuda się zdarzają :]
Łoj to nie moj komp zauwazylem tylko ze dysk to jakas barracuda a plyta niestety nie wiem. Jakie to ma znaczenie, tak nawiasem mowiąc? Dysk byl wykrywany a teraz nie jest :][/quote]
Można ocenić awaryjność i trwałość (a czasem najczęstsze problemy i awarie) dysku troszkę grzebiąc w internecie m.in. po aukcjach, forach i w usenecie
[url=https://www.youtube.com/watch?v=rNg2Dh6gPkw]Nemo sailing home...[/url]
Oki dzieki za info.
W starych płytach, tak 2-3 letnich, zdarza się że pada bateria na płycie głównej i wariuje czasem przy starcie.
Miałem tak w jakimś starym ECS'ie, a jak zię dowiedziałem po zakupie, to nie grzeszyły one stabilnością i wydajnością.
To raczej nie to. bo robilem kombinacje raz z jednym dyskie podpierym raz z dwoma raz na przemian itd...
Chociaz jak sobie przypominam to jezeli byly podpiete oba dyski naraz to nie wykrywalo zadnego.
mówie ci spróbuj odpalić ten dysk na innym kompie
Oki, dzieki za rade, przekaze to użytkownikowi dysku.
Strony: 1
Time (s) | Query |
---|---|
0.00012 | SET CHARSET latin2 |
0.00005 | SET NAMES latin2 |
0.00129 | SELECT u.*, g.*, o.logged FROM punbb_users AS u INNER JOIN punbb_groups AS g ON u.group_id=g.g_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON o.ident='18.116.27.25' WHERE u.id=1 |
0.00096 | REPLACE INTO punbb_online (user_id, ident, logged) VALUES(1, '18.116.27.25', 1738421670) |
0.00075 | SELECT * FROM punbb_online WHERE logged<1738421370 |
0.00059 | SELECT topic_id FROM punbb_posts WHERE id=56116 |
0.00005 | SELECT id FROM punbb_posts WHERE topic_id=7372 ORDER BY posted |
0.00052 | SELECT t.subject, t.closed, t.num_replies, t.sticky, f.id AS forum_id, f.forum_name, f.moderators, fp.post_replies, 0 FROM punbb_topics AS t INNER JOIN punbb_forums AS f ON f.id=t.forum_id LEFT JOIN punbb_forum_perms AS fp ON (fp.forum_id=f.id AND fp.group_id=3) WHERE (fp.read_forum IS NULL OR fp.read_forum=1) AND t.id=7372 AND t.moved_to IS NULL |
0.00020 | SELECT search_for, replace_with FROM punbb_censoring |
0.00100 | SELECT u.email, u.title, u.url, u.location, u.use_avatar, u.signature, u.email_setting, u.num_posts, u.registered, u.admin_note, p.id, p.poster AS username, p.poster_id, p.poster_ip, p.poster_email, p.message, p.hide_smilies, p.posted, p.edited, p.edited_by, g.g_id, g.g_user_title, o.user_id AS is_online FROM punbb_posts AS p INNER JOIN punbb_users AS u ON u.id=p.poster_id INNER JOIN punbb_groups AS g ON g.g_id=u.group_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON (o.user_id=u.id AND o.user_id!=1 AND o.idle=0) WHERE p.topic_id=7372 ORDER BY p.id LIMIT 0,25 |
0.00092 | UPDATE punbb_topics SET num_views=num_views+1 WHERE id=7372 |
Total query time: 0.00645 s |