Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
otoz daje
debian:/home/uurwis# insmod maestro Using /lib/modules/2.4.27-3-686/kernel/drivers/sound/maestro.o
czyli dzwiek dziala jak tylko chce właczyc przez modprobe zeby zaladowac modul przy starcie to zadnego modulu nie dodaaje nic a nic i za kazdym razem po starcie musze wpisywac insmod maestro
debian:/home/uurwis# modprobe maestro Note: /etc/modules.conf is more recent than /lib/modules/2.4.27-3-686/modules.dep modprobe: Can't locate module maestro
i normalnie mnie cos trafia dodam ze nie chce przechodzic na 2.6 bo moja archaiczna sieciówka na PCMCIA nie dziiala prawidłowo
co gdzie dopisac zeby to sie ladowało przy starcie
Na 2.4 zbytni sie nie orientuje ale nie przypadkiem w /etc/modules ?
Pozdrawiam
tam tz jest dopisany moodul maestro i juz nie lapie nic
Moze sprobuj w /etc/modules.conf
Albo na skroty
Napisz skrypt z ta komenda wsadz do np/root zrob dowiazanie do /etc/rc2.d nadaj prawa skryptowi i mysle ze zaladuje
Pozdrawiam
no a w modules.conf
alias maestro on
tak to idzie?
Moze ten wpis ma wygladac tak http://www.alsa-project.org/alsa-doc/doc-php/template.php?company=ESS+Technology&card=3-d.&chip=ES1
To przyklad nie wiem czy chodzi o te wersje maestro ale poszukaj tam na stronie alsy swojej karty.
Albo sprobuj przez ten skrypt ktory Ci zaproponowalem.Ale to rozwiazanie na skroty.
#!/bin/bash insmod maestro
Do /root/ z nim chmod +x mu zrobic i podlinkowac do /etc/rc2d
Restart i powinno zaladowac.
Zaznaczam ze jaja 2.4 nigdy nie uzywalem wiec w tej materii sie nie orientuje na 2.6. bylo by to proste.Wpisy zrobilo by sie w /etc/modprobe.d/sound.
Pozdrawiam
No i sie wkurzyłem i zainstalowałem cały system od nowa i znow mnie zaczyna wkurzac na 2.6.8 wykrywa sieciówke i wszytsko super ale touch pad i mysz za cholere nie dziala, xy sie nie właczaja a przy identycznej konfiguracji xów na 2.6.18 xorg wstaje ale za to nie wykrywa sieciówki na pcmcia i nie ma netu normalnie cos mnie trafia juz
Time (s) | Query |
---|---|
0.00019 | SET CHARSET latin2 |
0.00009 | SET NAMES latin2 |
0.00147 | SELECT u.*, g.*, o.logged FROM punbb_users AS u INNER JOIN punbb_groups AS g ON u.group_id=g.g_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON o.ident='3.144.92.165' WHERE u.id=1 |
0.00107 | REPLACE INTO punbb_online (user_id, ident, logged) VALUES(1, '3.144.92.165', 1732693906) |
0.00093 | SELECT * FROM punbb_online WHERE logged<1732693606 |
0.00101 | SELECT topic_id FROM punbb_posts WHERE id=56328 |
0.00012 | SELECT id FROM punbb_posts WHERE topic_id=7408 ORDER BY posted |
0.00192 | SELECT t.subject, t.closed, t.num_replies, t.sticky, f.id AS forum_id, f.forum_name, f.moderators, fp.post_replies, 0 FROM punbb_topics AS t INNER JOIN punbb_forums AS f ON f.id=t.forum_id LEFT JOIN punbb_forum_perms AS fp ON (fp.forum_id=f.id AND fp.group_id=3) WHERE (fp.read_forum IS NULL OR fp.read_forum=1) AND t.id=7408 AND t.moved_to IS NULL |
0.00012 | SELECT search_for, replace_with FROM punbb_censoring |
0.00205 | SELECT u.email, u.title, u.url, u.location, u.use_avatar, u.signature, u.email_setting, u.num_posts, u.registered, u.admin_note, p.id, p.poster AS username, p.poster_id, p.poster_ip, p.poster_email, p.message, p.hide_smilies, p.posted, p.edited, p.edited_by, g.g_id, g.g_user_title, o.user_id AS is_online FROM punbb_posts AS p INNER JOIN punbb_users AS u ON u.id=p.poster_id INNER JOIN punbb_groups AS g ON g.g_id=u.group_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON (o.user_id=u.id AND o.user_id!=1 AND o.idle=0) WHERE p.topic_id=7408 ORDER BY p.id LIMIT 0,25 |
0.00138 | UPDATE punbb_topics SET num_views=num_views+1 WHERE id=7408 |
Total query time: 0.01035 s |