Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
1) Czy może ktoś polecić jakiś tuner zewnętrzny do monitora aby bez włączania kompa miec zrobiony telewizor z monitora (LCD o ile to ma znaczenie). Tani,tani,tani...
Monitor ów nie ma głośników i tu jest problem :/ <<- w tym wypadku o ile się nie mylę tuner musi mieć wYjście audio do ktorego musze podłączyć głośniki. Zauwazylem w opisach tunerów ze mają nie tylko wYjście ale także wEjście audio.
2) Na co jest w praktyce wEjście audio?
Allegro -> komutery -> grafika -> tunery TV i znajdziesz tam pare roznych dzialajacych niezaleznie od komputera. Ceny to z tego co pamietam od ~120-300zl. O jkaosci nie powiem gdyz nie uzywalem czegos takiego, a zamiast sie bawic w cos takiego ja poszedlem na latwizne i kupilem monitor z tumerem od Samsunga :P (tutaj bardzo dobra jakosc ;) )
Audio IN (an.) - za pomoca tego zlacza wprowadzasz sygnal amalogowy do odbiornika, zrodlem moze byc komputer, zestaw Hi-Fi, konsola[ps2, psx, XBox, itp.],kamera, DVD, itd.
Od allegro trzymam się zdala.
No to watpie bys znalazl sklep gdzie to sprzedaja jeszcze. Wiem ze w wawie da sie jeszcze gdzies w sklepach komp. kupic to. Ale nie znam dokladniejszych namiarow.
No co Ty ?
Tunery są normalnie w sklepach.
Wpisz no www.komputronik.pl
korbol, wiesz tylko to co tam maja to AverMedia a z doswiadczen zwiaznych z ta firma unikam ich produktow jak ognia.
Nigdy zewnętrznego tunera nie uzywalem, ale mam pozytywne wrazenia odnosnie tunerow Leadtek'a. Sa oczywiscie modele zewnetrzne:
http://www.leadtek.com/uk/tv_tuner/overview.asp?lineid=6&pronameid=282
http://pclab.pl/art20310-7.html
Nie udalo mi sie tak na szybko znalezc info o chipsecie, wiec nie wiem jak bedzie ze wspolpraca pod linuxem.
Fajny lin z tym testem obadam sprawe.
Dzięki:)
Zimzum, no Leadtek ma juz przyzwoite produkty.
Jedno co mnie dziwi w kartach TV to to, ze pomimo tego iz wiekszosc uzywa podobnych podzespolow i identycznych chip'ow to jest taka rozbieznosc w jakosci. Nie mowie tutaj o obrazie TV bo tutaj dochodzi jeszcze kwestia jakosci i regulacji glowicy, ale gdy podpinamy cos po kompozycie. Dziwna sprawa te tunery ...
Aaaa, ten Leadtek najprawdopodboniej jest na BT z serii 237 bo watpie by tam byl BT 878, choc kto wie czy czasem jakis philips tam nie siedzi.
qluk, ja na sprzecie znam sie marnie :-) Ale zawsze przed zakupem ucze sie ile sie da ;-) Ten Leadtek, ktorego ja uzywalem jest po prostu swietny, ale ma jedna wade: jest cichy. Chodzi oczywiscie o sile glosu. Chociaz pod Linux'em sprawa wyglada duzo lepiej niz pod shitem. Jesli ktos podlacza komputer do zewnetrznego wzmacniacza to bardzo sie nie rozczaruje, ale praca na jakichs marnych komputerowych glosniczkach moze wnerwic.
Time (s) | Query |
---|---|
0.00010 | SET CHARSET latin2 |
0.00007 | SET NAMES latin2 |
0.00108 | SELECT u.*, g.*, o.logged FROM punbb_users AS u INNER JOIN punbb_groups AS g ON u.group_id=g.g_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON o.ident='3.133.153.15' WHERE u.id=1 |
0.00083 | REPLACE INTO punbb_online (user_id, ident, logged) VALUES(1, '3.133.153.15', 1738417787) |
0.00048 | SELECT * FROM punbb_online WHERE logged<1738417487 |
0.00047 | SELECT topic_id FROM punbb_posts WHERE id=56989 |
0.00006 | SELECT id FROM punbb_posts WHERE topic_id=7487 ORDER BY posted |
0.00058 | SELECT t.subject, t.closed, t.num_replies, t.sticky, f.id AS forum_id, f.forum_name, f.moderators, fp.post_replies, 0 FROM punbb_topics AS t INNER JOIN punbb_forums AS f ON f.id=t.forum_id LEFT JOIN punbb_forum_perms AS fp ON (fp.forum_id=f.id AND fp.group_id=3) WHERE (fp.read_forum IS NULL OR fp.read_forum=1) AND t.id=7487 AND t.moved_to IS NULL |
0.00006 | SELECT search_for, replace_with FROM punbb_censoring |
0.00111 | SELECT u.email, u.title, u.url, u.location, u.use_avatar, u.signature, u.email_setting, u.num_posts, u.registered, u.admin_note, p.id, p.poster AS username, p.poster_id, p.poster_ip, p.poster_email, p.message, p.hide_smilies, p.posted, p.edited, p.edited_by, g.g_id, g.g_user_title, o.user_id AS is_online FROM punbb_posts AS p INNER JOIN punbb_users AS u ON u.id=p.poster_id INNER JOIN punbb_groups AS g ON g.g_id=u.group_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON (o.user_id=u.id AND o.user_id!=1 AND o.idle=0) WHERE p.topic_id=7487 ORDER BY p.id LIMIT 0,25 |
0.00099 | UPDATE punbb_topics SET num_views=num_views+1 WHERE id=7487 |
Total query time: 0.00583 s |