Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
no to jest ogień :D
ale 'niedługi czas' to pewnie przynajmniej kilka lat, zauważcie że tak długo oczekiwany blurej dopiero wchodzi na rynek
a na co komu? no myślę że się przyda. przypomnij sobie, jaki sprzęt miałes kilka lat temu
Za dużo pieniędzy poszło na walkę Blu-Ray vs HD-DVD(Ten pierszy potrafi według specyfikacji pomieścić 300/350Gb - już nie pamiętam) aby jakikolwiek nowy format krążków miał wejść sobie ot tak. Mi osobiście bardziej by się przydały pojemniejsze dyski twarde choć na moje obecnene narzekać nie mogę.
ja wolalbym zamiast tych wielkich komapktow, prostokatna plytke wielkosci powiedzmy pendriva albo czegos tych rozmiarow, mieszczaca 400gb. to byloby cos :)
poza tym wyobrazcie sobie, ze ktos porysuje nam plytke na ktorej mamy 800gb zdjec w wysokiej rozdzielczosci :)
Przyszłe dyski mają być w tej technologii tworzone - zauważcie, jaką pojemność ma pendrive teraz, a jaką miał powiedzmy 3 lata temu przy podobnej cenie. A przy tym w porównaniu do tradycyjnych dysków jest wytrzymały (brak elementów mechanicznych), cichy i lekki.
A mi sie wydaje, ze ten ped technologiczny na wieksza skale napelnia kieszenie wielkim korporacja niz ulatwia zycie szarym ludziom. Niektore rozwiazania sa bardzo przydatne/pomocne, ale bez przesady. Jak bede mial dysk, ktorego pojemnosc bedzie mierzona w terabajtach to znajde jakies smiec zeby na niego wrzucic. Ale poki co mam jakies 100 GB i w zupelnosci mi to wystarcza. A ja braknie miejsca to wystarczy wywalic jakies brudy ktore chomikuje niewiadomo po co. Niemiej jednak spore zmiany na rynku sie zblizaja. Bedzie ciekawie :-)
ja mam 80gb na jednym kompie (5 gb wolnego) na drugim 80gb (2 gb wolnego) i dysk zewnetrzny 120gb (11gb wolnego) i powiem wam szczerze, ze nie za bardzo mam co wywalac :(
Takie duże dyski to sluza tylko glownie do filmow i mp3. Rzadkoscia sa programisci czy graficy ktorzy zawalaja pracowymi plikami swoje 250 gb dyski :-),
zgodze sie z jumanji ze powinni raczej pojsc w pendrivy (powiekszyc i zmniejszyc zuzywanie sie dyskow fleshowych). bo takie plyty po 800 gb to jest troche bezsensu. Moj znajomy mial na plycie 4 gb muzy i co? porysowala mu sie i lipa maxymalna :) czesci plikow nie mogl zgrac, nie powinni isc w pojemnosc tylko w jakosc nosnikow i bezpieczenstwo danych, przynajmniej tak mi sie wydaje :-)
Czas na jakość krążków już był (Stare poczciwe ciemnoniebieskie CD-Rki) teraz liczy sie masa/kasa. Większość sprzedawanych dziś nośników to nonamy za symboliczną złotówkę. Co do pendrivów to one raczej sie nie zużywają chyba że ktoś próbuje zapruszyć nimi ogień pocierając o ściany. Co do pojemności to racja, mogli by przyspieszyć.
Czas na jakość krążków już był [/quote]
co prawda to prawda. ja już nie raz się zdziwiłem, że płyty wypalane daaawno temu śmigają elegancko, a takie niedawno palone już mają problemy...
[url=http://terapieautorskie.pl][img]http://www.szczypior88.republika.pl/cwp.gif[/img][/url]
pozdrawiam
szczypior
Wszystko idzie tak szybko do przodu, że już nie da sie tego zatrzymać.
BTW ciekaw jestem ile taka płytka będzie kosztować :P
płytka jak płytka, ale nagrywarka...
a tak w ogóle to po co mi by była możliwość nagrania 800GB, jak mój dysk ma 80GB :P
800GB ale pomyślcie ze taki film w przyszłości będzie jakości lepszej niż jakość teraz HD-DVD, będzie zawierał wysokiej klasy dźwięk i wszystkie inne pierdy/sceny i będzie zajmował np 100 GB , teraz już chyba można sobie wyobrazić po co taka pojemność? No chyba że ktoś lubi oglądać 300 megabajtowe rmvb z kwadratami na ekranie to dziękuje ;) Ale oczywiście to jest daleeeko przed nami
tylko ściągnij taki film,mając biedostrade. Pewnie z pół roku by to trwało
tylko ściągnij taki film,mając biedostrade. Pewnie z pół roku by to trwało[/quote]
Na mojej chudy, zwykły awik , co ma 700 mega zasyssa mi sie z 3 dni. Jak już widzę DVD, to rezygnuje ...
born to be root
linux register user #362473
stary, na amd 2 hgz, 1 gb ramu i jakis nowym gf mojemu kumplowi Transporter w HD na kompie zwalnial :)
Time (s) | Query |
---|---|
0.00009 | SET CHARSET latin2 |
0.00004 | SET NAMES latin2 |
0.00103 | SELECT u.*, g.*, o.logged FROM punbb_users AS u INNER JOIN punbb_groups AS g ON u.group_id=g.g_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON o.ident='18.221.27.56' WHERE u.id=1 |
0.00099 | REPLACE INTO punbb_online (user_id, ident, logged) VALUES(1, '18.221.27.56', 1732832963) |
0.00041 | SELECT * FROM punbb_online WHERE logged<1732832663 |
0.00058 | SELECT topic_id FROM punbb_posts WHERE id=57340 |
0.00005 | SELECT id FROM punbb_posts WHERE topic_id=7574 ORDER BY posted |
0.00068 | SELECT t.subject, t.closed, t.num_replies, t.sticky, f.id AS forum_id, f.forum_name, f.moderators, fp.post_replies, 0 FROM punbb_topics AS t INNER JOIN punbb_forums AS f ON f.id=t.forum_id LEFT JOIN punbb_forum_perms AS fp ON (fp.forum_id=f.id AND fp.group_id=3) WHERE (fp.read_forum IS NULL OR fp.read_forum=1) AND t.id=7574 AND t.moved_to IS NULL |
0.00005 | SELECT search_for, replace_with FROM punbb_censoring |
0.00258 | SELECT u.email, u.title, u.url, u.location, u.use_avatar, u.signature, u.email_setting, u.num_posts, u.registered, u.admin_note, p.id, p.poster AS username, p.poster_id, p.poster_ip, p.poster_email, p.message, p.hide_smilies, p.posted, p.edited, p.edited_by, g.g_id, g.g_user_title, o.user_id AS is_online FROM punbb_posts AS p INNER JOIN punbb_users AS u ON u.id=p.poster_id INNER JOIN punbb_groups AS g ON g.g_id=u.group_id LEFT JOIN punbb_online AS o ON (o.user_id=u.id AND o.user_id!=1 AND o.idle=0) WHERE p.topic_id=7574 ORDER BY p.id LIMIT 0,25 |
0.00092 | UPDATE punbb_topics SET num_views=num_views+1 WHERE id=7574 |
Total query time: 0.00742 s |